ochi lipit si inrosit-remediu homeopat

15-10-2010
munarl
Nu este medic/terapeut
munarl
buna ziua. Baiatul meu in varsta de 5 ani are ochiul stang inrosit langa nas si i se lipeste peste noapte.A mai avut aceasta problema si acum doi ani cam in aceeasi perioada si atunci dna doctor hoeopat i-a prescris remediile necesare. Problema e ca acum nu mai am cum sa ajung la dumneaei, dar am nevoie neaparat de un sfat. Si pt ca stiu cat de imp sunt simptomele, iata-le: ieri avea ochiul stang un pic inrosit si a facut o scurgere galbena inainte de culcare.L-am spalat pe ochi doar cu apa.Acum, adica intimpul noptii, are ochiul lipit din cauza scurgerii. Cred ca trebuie sa spun faptul ca de vreo doua zile tot da semne ca nu aude bine. Eu m-amgandit ca are urechea infundata si i-am pus picaturi alopate pt desfundat (cand eram in tara luam conuri cu ceara speciale pt desfundat, dar aici n-am gasit). Va multumesc anticipat pentru ajutor.

P.S.: Cred c-ar trebui sa va spun si faptul ca este intr-o gradinita cu program prelungit.
3 comentarii
0
15-10-2010, ora 15:24
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Pana va raspunde un medic homeopat, intrucat simptomatologia este sugestiva pentru o conjunctivita bacteriana( secretie galbuie, ochii lipiti), va recomand : consult oftalmologic, recoltarea secretiei pentru examen bacteriologic si antibiograma, igiena locala riguroasa cu un sampon pentru bebelusi" No tears"; eu recomand ca tratament initial, in conjunctivitele bacteriene, Floxal colir -1 picatura de 5 ori pe zi, in AO( amandoi ochii) timp de10 zile, iar seara, dupa igiena locala, Floxal unguent oftalmic -1 aplicatie in sacul conjunctival inferior si la nivelul marginilor palpebrale, AO-10 zile. Daca dupa trei zile nu se amelioreaza simptomatologia, tratamentul trebuie ajustat in functie de antibiograma.Conjunctivita bacteriana este contagioasa, se recomanda izolarea copilului de comunitate pe parcursul tratamentului, adica il tineti acasa 10 zile; numai bine
0
15-10-2010, ora 17:57
munarl
Nu este medic/terapeut
munarl
Va multumesc foarte mult pentru ajutor. Apreciez promptitudinea si precizia raspunsului.
0
20-10-2010, ora 16:04
munarl
Nu este medic/terapeut
munarl
Revin cu multumirile pentru doamna doctor Baltateanu.Am folosit Optimyxin (soluti oftalmica de gramicidina si sulfat de polymixine B), deoarece e singurul pecare-l pot obtine fara reteta.Deja de la primele aplicatii s-au vazut rezultatele.Acum pare a nu mai avea nimic, dar voi continua sa-i pun pana fac cele zece zile. Va multumesc din suflet.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.