ochii uscati

23-07-2008
florin8642
Nu este medic/terapeut
florin8642
Buna ziua ! am o problema si anume cand ma trezesc dimineata am ochii uscati parca tr sa clipesc de mai multe ori sa-mi revin, aaa dc stau mai mult la tv calculator. asta sa fie problema de se intampla asa?
2 comentarii
0
24-07-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Ce varsta aveti?Simptomatologia dumneavoastra sugereaza un sindrom de ochi uscat; ar fi indicat sa faceti un consult oftalmologic complet cu ciloplegie, test Schirmer; va pot recomanda lacrimi artificiale pe baza de acid hialuronic in AO/ 1 picatura la nevoie(senzatie de uscaciune, usturime, inrosirea ochilor), de exemplu Eyestil colir, unidoze( nu contin conservant si sunt bine tolerate); seara, inainte de culcare, puteti folosi un gel cu acid hialuronic, Eyestil gel, 1 aplicatie in sacul conjunctival inferior in AO( amandoi ochii); Daca lucrati mai multe ore cu computerul, sa aveti ochelari speciali, cu filtru( astfel de ochelari sunt produsi de Essilor, Hoya, Zeiss), ochelari care sa aiba, daca este cazul, si corectia optica adecvata, stabilita dupa cicloplegie; numai bine
0
30-03-2013, ora 20:57
AlinaIulia
Nu este medic/terapeut
AlinaIulia
Buna seara! Am si eu o problema la ochi care persista de ceva vreme... Dupa o raceala care ma tinut in jur de 2 luni, am ramas cu jena la ochii. Ii simt uscati mereu, am si senzatie de nisip, uneori ma mananca...Vreau sa mentionez ca am luat antibiotice pentru raceala, am facut si niste tratamente fara sa cer sfatul medicului la ochi cu unguente si picaturi nestiind ce am, am presupus ca este vre-o conjunctivita caci ma trezisem de cateva ori cu puroi in ei si umflati.Nu vreau sa folosesc acele lacrimi artificiale care se gasesc in farmacii pentru ochi uscati.. As vrea sa stiu ce pot face altceva, am auzit ca omega 3 ar fi bun. Nu stiu ce sa zic. Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat ceva. Nu as vrea sa mai merg si la oftalmolog caci costa consultatia si nu prea am posibilitatea momentan. Daca ma puteti ajuta v-as fi recunoscatoare...daca nu, voi merge la control si sper sa rezolv caci nu vreau sa raman cu problema asta toata viata. Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: