omorare de nerv

04-10-2013
Andreea.92
Nu este medic/terapeut
Andreea.92
Buna ziua
sunt andreea si am o mica problema. maselele de jos sunt destul de urate si azi am fost la stomatolog pentru una dintre ele. dna doctor a zis nervul e decedat dar, surpriza, a inviat miraculos de indata ce a umblat la el. mi-a facut anestezie si mi-a amortit tot, obrazul, limba, gatul, numai nervul era viu si bine mersi. durea rau, asa ca nu a putut face nimic pe el.
ce voiam sa intreb este: cum se omoara nervul asta mai exact? mi-a pus un anestezic local (niste chestii maro ca niste bucatele de hartie uda si un material alb deasupra) si mi-a dat de luat antiinflamatoare (ca dracula era inflamat). asta o sa-l omoare? sau doar il mai calmeaza?
am nimerit un dentist bun, dar din cauza anesteziei n-am putut sa intreb nimic.
1 comentarii
0
05-10-2013, ora 15:40
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna, Andreea! Se intampla uneori ca anestezia sa amorteasca mai greu nervul dintelui si se pune un pansament calmant ce poate fi asociat cu un "medicament" devitalizat ( care sa omoare nervul treptat ). Cu siguranta medicul te-a mai chemat la tratament, asa ca tine-te de programari, nu este bine sa uiti de pansamentul ala si sa-l lasi prea mult. Cu siguranta anestezia ti-a creat o stare ciudata si impresie de umflatura locala, dar nu te impiedica sa vorbesti. Nu ezita sa intrebi medicul respectiv, fiind cel mai in masura sa-ti explice de "bucatele de hartie uda". Materialul alb este un material ce se pune ca si "plomba provizorie" intre sedintele de tratament, asa ca nu te speria daca se macina din el.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce dor dinții la rece, cald sau dulce?
  • De ce doare locul extracției?
  • Soluții pentru calmarea durerilor de dinți
  •