operatia de deviatie de sept

170 comentarii 1 23 ..... 5 6 Înainte ›
0
18-10-2009, ora 02:18
calinescualex
Nu este medic/terapeut
calinescualex
Deci eu pe langa faptul ca am nasu mai mare...e strambat putin de la piramida :|...sincer nu stiu cum se numeste dar din cate am inteles/auzit e deviatie de sept :|...eu nu vreau decat un nas drept atat...asta este complexul meu.Miruta83 add ID-ul meu :nightmare_zon3 sa te intreb ceva plz in legatura cu asta :D...din cate am citit si tu ti-ai facut operatie:D
0
17-11-2009, ora 20:10
pisy00
Nu este medic/terapeut
pisy00
De la ce varsta se poate face operatie pentru deviatia de sept ?
0
19-11-2009, ora 18:02
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
Daca deviatia de sept perturba respiratia, corectia necesara se face indiferent de varsta.
0
23-11-2009, ora 18:22
Adelina.
Nu este medic/terapeut
Adelina.
Am si eu o intrebare Daniel, te rog frumos spune-mi si mie daca dupa operatie aspectul nasului se modifica vreun pic.Eu cand am intrat pentru prima data in cabinetul dr meu de familie, mi-a spus ca am o deviatie de sept foarte vizibila si cand i-am povestit despre durerile mele de cap mi-a spus ca ar fii bine sa ma operez.Eu m-am hotarat sa ma operez incurajata de ideea ca dupa operatie se modifica si aspectul nasului cat de cat.Asa este?O prietena s-a operat acum catva timp si mi-a spus ca nasul ei nu a suferit nici o schimbare, decat ca respira un pic mai bine si a scapat de durerile de cap.Te rog lamureste-ma si pe mine daca se produce vreo schimbare si care anume?Multumesc mult.
0
25-11-2009, ora 12:03
calinescualex
Nu este medic/terapeut
calinescualex
Pt rinoplastie este indicata o anumita varsta sau nu conteaza?:D...deoarece m-am mai interesat si eu de fapt doresc corectarea piramidei nazale...nu am probleme de respiratie...doar indreptare.
Inca ceva...cand iti corecteaza nasul, se modifica si marimea/aspectul narilor?...adica sa fie "proportionale" cu "noul" nas sa zic asa...:D:D...
0
25-11-2009, ora 16:48
miruta83
Nu este medic/terapeut
miruta83
Scuze Alex, am vazut cu multa intarziere mesajul in care imi cereai sa te adaug in lista de mess si te-am adaugat, dar abia acum cateva zile si inca nu te-am vazut on-line (de obicei stau pe invizibil). Mie nu mi s-a modificat absolut deloc forma nasului. Cele 10 zile in care am avut atelele de plastic in nas aveam narile destul de mari. Adica pielea nasului era foarte intinsa pe forma atelelor ceea ce le facea sa para mari. Dar dupa ce mi-a scos doctorul atelele, nasul si-a revenit la forma initiala. Precizez ca nici inainte nu aveam neaparat nasul stramb (pe dinafara), poate doar putin mai mare, dar pe mine nu ma deranjeaza asa ca am preferat strict operatia de corectare a deviatiei de sept. Eu am acum 3 luni de la operatie si respir foarte bine, a trebuit sa merg la alergologie sa rezolv medicamentos problema alergiilor. Nu mai racesc repede ca inainte, pana acum m-as fi imbolnavit de cel putin 3 ori cu aceste schimbari climatice. Pararea mea e ca merita operatia, dar sa fie facuta la un doctor bun pentru ca am auzit de o multime de cazuri in care rezultatele nu erau pe masura asteptarilor. Daca pot sa va mai ajut cu ceva, va stau la dispozitie. Imi cer scuze pentru absenta. M.
0
01-12-2009, ora 15:00
elena.co
Nu este medic/terapeut
elena.co
Prietenul meu s-a operat de deviatie de sept in luna octombrie 2009.Se pare ca operatia nu a reusit deoarece medicul i-a propus sa ii faca o a doua operatie(deviatie de sept, nu rezectia cornetelor).Vreau sa stiu daca este indicat sa faca aceeasi operatie la diferenta de doar doua luni de prima, respectiv a doua anestezie generala si unde ar putea face aceasta operatie cu anestezie locala(clinica particulara sau de stat).
0
01-12-2009, ora 16:49
miruta83
Nu este medic/terapeut
miruta83
Operatia mea de operatie de sept am facut-o in Iasi la clinica CFR (e de stat), am avut nevoie de copie dupa buletin, trimitere de la medicul de familie si adeverinta de salariat. Doctorul meu a fost dr. prof. Traian Ghindaru, care este si seful clinicii de ORL. Am fost la consultatie (el face consultatiile de luni pana vineri in intervalul 7.00-8.00 AM sla spitalul CFR) si m-a programat pentru operatie. Eu am facut operatia cu anestezie locala (tot el m-a anesteziat) si sunt foarte multumita de rezultatul final. Mai cunosc si alte persoane care s-au operat la el si nu am auzit nici un fel de comentariu negativ (si are multi ani experienta la activ). Eu am fost f multumita.
0
01-12-2009, ora 19:02
elena.co
Nu este medic/terapeut
elena.co
Am uitat sa precizez ca ne-ar interesa o clinica din Bucuresti(ar fi mai aproape).
In plus, cel mai important este, daca se poate repeta operatia dupa numai doua luni.
0
07-12-2009, ora 13:06
petrutz86
Nu este medic/terapeut
petrutz86
Vad ca topicul e mai vechi, dar as dori si eu sa fac cateva comm.vineri am facut operatie de deviatie de sept si micsorare de cornete, anestezie totala nu simti absolut nimic.Te trezesti dupa cateva ore la terapie intensiva (precizez ca operatia am facut-o in Iasi la clinica ORL - cu un doctor foarte bun ). Dupa operatie te trezesti cu mese in cavitatile nazale...e o senzatie ff aiurea, iti da dureri de tample si ochii incep sa lacrimeze, e suportabil, ti se face injectii cu calmante ketonal sau ceva mai puternic daca vrei, 2 zile am stat asa, de dormit foarte putin caci durerea de tample e mai rea ca cea de masea, cateva ore pe noapte...dar a trecut si sunt foarte multumit.Acum trebuie sa ma duc la curatat, inca imi mai sangereaza nasul, e incomod cu zgancile alea pe acolo vreau sa le scot :)).De precizat, daca ar fi s-o mai fac o data "NU AS MAI FACE-O " :)
Oricum trebuie facuta, parca renasti din nou !cand incepi sa respiri pe nas si nu pe gura ; adio sforait, adio nervozitate, adio somn de 12 ore si tot obosit te trezesti.
0
29-12-2009, ora 11:01
Gabriel Popescu
Nu este medic/terapeut
Gabriel Popescu
Am 48 de ani si asi dori o consultatie si eventual operatia pentru deviatie de sept, daca se poate in intervalul 02.01.-15.01.2010.Sunt din Bucuresti si prefer metode de interventie moderne.Solicit informatii celor care au efectuat deja operatia sau medicilor care o practica.
Va multumesc tuturor si va doresc un an nou fericit!
Gabriel Popescu
0
12-01-2010, ora 15:03
Mirabela C.
Nu este medic/terapeut
Mirabela C.
In urma cu un an am fost diagnosticata cu deviatie de sept ( nara stanga fiind aproape in intregime obturata) si polipi pe ambele parti ( la nara dreapta mai am foarte putin loc prin care sa respir).asa ca este de subinteles ca respir cu dificultate si mai mult pe gura. Sunt din Tulcea, am mai fost operata de polipi de 3 ori in copilarie si tot nu am scapat de aceasta problema, asa ca presupun ca se intelege de ce nu mai am incredere in medicii de aici. Am auzit ca acestia pot fi indepartati si printr-o operatie cu laser, in ceea ce priveste deviatia de sept stiu ca se poate face doar cu dalta. Mi-ati fi de mare ajutor daca mi-ati recomanda un spital ( preferabil in Bucuresti) unde as putea efectua ambele operatii si daca mi-ati spune si cam la ce pret ( aproximativ) ar ajunge o astfel de interventie. Multumesc frumos.
0
12-01-2010, ora 20:52
miruta83
Nu este medic/terapeut
miruta83
Mirabela, cred ca in Iasi sunt mult mai mici costurile unei asemenea interventii (ma refer la plata doctorului). Eu am platit muuuult mai putin decat am auzit ca se plateste la Bucuresti. Eu sunt foarte multumita de rezultatul operatiei mele. Ce-i drept, eu am avut doar deviatie de sept si nu polipi. Nu sunt specialista, dar am auzit ca operatia cu laser nu e atat de eficienta precum cea cu dalta.
0
13-01-2010, ora 10:32
Mirabela C.
Nu este medic/terapeut
Mirabela C.
Miruta83, multumesc frumos pentru promptitudinea cu care mi-ai raspuns. In ceea ce priveste intereventia cu laser se face doar pentru polipi, si din cate am inteles este mult mai eficienta decat metoda clasica de smulgere a acestora. Insa pentru deviatia de sept, din cercetarile pe care le-am facut pana in momentul de fata, am inteles ca nu exista alta metoda decat cea cu dalta. In legatura cu spitalul, as prefera sa fie in Bucuresti in primul rand datorita distantei, mi-ar fi mult mai usor sa ajung de la Tulcea la Bucuresti decat mi-ar fi sa ajung la Iasi. Mai exista si avantajul de a avea prieteni in Bucuresti care sa ma sustina moral pe tot parcursul acestui proces. Iar preturile.nu le cunosc nici pe cele din Bucuresti nici pe cele din Iasi.nimeni nu sufla o vorba despre asta.
0
13-01-2010, ora 19:43
miruta83
Nu este medic/terapeut
miruta83
Mirabela, iti pot spune cat m-a costat, dar prefer sa fiu discreta. Trimite-mi un email - si iti dau mai multe detalii despre latura financiara a operatiei de deviatie la Iasi.
0
26-01-2010, ora 18:06
dya_nycol
Nu este medic/terapeut
dya_nycol
Buna ziua! As vrea si eu un raspuns daca se poate in legatura cu problema mea. Acum 3 ani am fost la doctor si am facut o audiograma si a iesit cam prost. Intr-adevar nu stau prea bine cu auzul. La urechea dreapta aud mai incet iar la urechea stanga aud mai bine. Dupa ce am facut acea audiograma( mentionez ca mama mea poarta aparat auditiv) am fost la Bucuresti (eu sunt din Galati) si mi s-a spus ca va trebui sa port aparat auditiv. In fine, nu mi-a placut ideea si am fost la un doctor din Galati si mi s-a spus ca am deviatie de sept, mi-a pus un metal sub nas si am respirat si intr-adevar cu nara dreapta respir mai greu. Credeti ca daca fac aceasta operatie de deviatie de sept care mi-a recomandat-o doctorul o sa aud mai bine? Va rog sa ma ajutati. Va multumesc din suflet!
0
27-01-2010, ora 14:48
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Nu.. nu cred ca deviatia de sept o sa imbunatateasca auzul !
daca la Bucuresti sa vorbit de aparat auditiv.. reese ca este afectat Nervul auditiv.. si el odata mort.. Nu se mai reface !
ar ajuta o operatie de deviatie de sept.. numai in cazul cand ai avea o hipoacuzie de transmisie( fara afectarea nervuluiauditiv)
Trimite audiograma pe mail
0
30-01-2010, ora 23:04
biankJ4G
Nu este medic/terapeut
biankJ4G
pierderea mirosului se poate datora si deviatiei de sept?
mi-am pierdut acest simt in urma cu cateva luni, dar nu i-am dat atentie prea mare, m-am gandit ca e ceva temporar, dar pe langa asta s-au adaugat si dureri mari de cap si respiram f greu.intamplator am aflat ca s-ar putea sa am deviatie de sept, am fost la stomatolog pt o extractie, si anestezia nu a prins, din cauza durerii mi-a venit rau, si stomatologul a observat ca nu puteam sa respir bine, si mi-a zis ca am deviatie de sept.
m-am speriat putin, am fost la ORL, si dupa consultatie, mi-a spus ca e o mare deviatie, pe amblele parti si trebuie operatie.am citi mult pe net despre asa ceva, si imi este foarte frica, dak nu ma operez ce se poate intampla?
0
31-01-2010, ora 18:55
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
sunt 2 cauze de pierderea mirosului..
1. Locala ( deviatie de sept, poipi, s.a) care impedica aerul sa ajunga la celulele nervoase sensibile la mirosuri.
si

2. Cand moare nervul olfactiv !
Medicul care va consulta trebue sa faca aceasta diferenta..
daca e nervul mort!.. operatia de deviatie de sept.. NU o s aimbunatateasca mirosul.. decat respiratia nazala !
0
31-01-2010, ora 20:52
biankJ4G
Nu este medic/terapeut
biankJ4G
si daca nervul olfactiv a murit, nu mai e nimic de facut?
0
01-02-2010, ora 16:38
andra1010
Nu este medic/terapeut
andra1010
Si eu am aceeasi problema. Am devenit dependenta de spray nazal, si culmea e ca numai de un anumit tip. daca incerc altceva ma ustura foarte tare gatul(si mucoasa nazala se irita). Mi-e frica de operatii sau chestii de genul, dar stiu ca e inevitabil:)
0
10-02-2010, ora 11:26
lulici_1985
Nu este medic/terapeut
lulici_1985
am si eu o problema. acum douasaptamani am fost operatade deviatie desept iarinciziaa fost facuta pe exterio si am ramascu cicatrice. as vrea sa stiu daca cicatricile vor disparea si in cat timp?
0
11-02-2010, ora 17:16
Dr. Ina Isac
Chirurgie plastica - microchirurgie reconstructiva, Bucuresti
Dr. Ina Isac
O cicatrice nu dispare niciodata!. Eventual se poate ameliora sau poate pali, dar de disparut, nu dispare. Cicatricea care se face in operatia de rinocorectie deschisa de obicei este foarte putin vizibila, chiar imperceptibila pentru cei din jur, si, daca a fost cusuta cu grija, se ve ameliora ca aspect in urmatoarele cateva luni. Orice cicatrice isi poate modifica aspectul in primele 9 luni (timp in care se matureaza), de aceea in primele 9 luni nu sete bine sa fie expusa la soare (existand riscul sa ramana colorata ulterior). Asadar, nu va ingrijorati, cicatricea se va ameliora in urmatoarele cateva luni.
Numai bine!
0
11-02-2010, ora 17:38
lulici_1985
Nu este medic/terapeut
lulici_1985
multumesc pentru raspuns
0
11-02-2010, ora 17:47
Dr. Ina Isac
Chirurgie plastica - microchirurgie reconstructiva, Bucuresti
Dr. Ina Isac
Daca mai aveti nelamuriri, puteti vizita drisac.ro
Insanatosire grabnica,
Dr Isac-specialist chirurgie plastica si estetica
0
17-02-2010, ora 20:24
criss4
Nu este medic/terapeut
criss4
Multumesc forumulul romedic pentru informatii si domnului dr Daniel Popescu pentru operatia de rinocorectie efectuata. Este un medic extraordinar si ii sunt profund recunoscatoare pentru profesionalismul si maiestria de care a dat dovada!
Cu stima,
Serban Cristina Ioana
0
07-03-2010, ora 18:58
mihai234
Nu este medic/terapeut
mihai234
de la ce varsta se poate face operatia?
0
17-03-2010, ora 13:04
alexbadea
Nu este medic/terapeut
alexbadea
Buna ziua.
De curand am fost diagnosticat cu Sinuzita Cronica, infectie la nivelul sinusurilor frontale, deviatie de sept.
Am astm bronsic si vreau sa stiu daca pot efectua operatie de deviatie de sept.
Infectia de la nivelul sinusurilor frontale dispare in urma operatiei sau trebuie altfel de interventie, separata, pentru acest lucru?
Am probleme foarte grave de respiratie, nu pot respira decat cu o nara la un moment dat sau cu cealalta, ori cu stanga, ori cu dreapta si in acest caz respiratie se efectueaza foarte greu. Nu am mai respirat cu ambele nari in acelasi timp de cand eram in liceu 18-19 ani. Acum am 28 de ani

Va multumesc.
0
17-03-2010, ora 13:45
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
DA.. trebue neaparat sa rezolvi deviatia de sept. sinuzita poate sa se vindece mult mai usor pe un nas care resira bine si se aerisesc sinusurile suficient!
0
17-03-2010, ora 13:48
alexbadea
Nu este medic/terapeut
alexbadea
Va multumesc pentru promptitudine.
Sunt programat luni 22.03.2010 pentru ultimile investigatii inainte de operatie.
O sa revin cu vesti din cele mai bune.


Cu stima.
Alex Badea.
Adaugă un comentariu / răspuns
170 comentarii 1 23 ..... 5 6 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: