Operatia de polipi necesara?

07-09-2011
Madalinagstoian
Nu este medic/terapeut
Madalinagstoian
Buna dimineata,
Am o mare dilema, ieri am fost la un specialist ORL deoarece baietelul meu de 2, 5 ani are in timpul noptii nasucul infundat. Se trezeste noaptea destul de des si uneori tuseste din cauza secretiilor din gatut. Mentionez ca in acesti doi ani i-am administrat doar de vreo 4 ori antibiotic si ca o singura data a facut o forma usoara de otita. Nu sforaie, in timpul zilei respira intradevar pe gurita. Ii administrez la nevoie apa de mare si atunci cand este racit folosesc "batista bebelusului. Am incercat tot timpul sa-l imunizez cu siropuri gen Septilin, osteocare, osccillo. Noi locuim la casa si iarna ne incalzim la soba. M-am gandit ca l-a afectat poate aerul uscat din camera. Am tot pus iarna trecuta vase cu apa pe soba. Medicul ORL - ist care ne-a vazut ieri mi-a spus ca are polipi si ca trebuie sa-l operez imediat si ca nu exista pentru polipi nici un tratament. Mi s-a parut ca a luat foarte repede aceasta decizie. Citind pe acest forum remarc ca inainte de a efectua o operatie exista totusi un tratament cu aerosoli, aparat de salina, anumite picaturi, regim alimentar. Domnul doctor nu a specificat nimic din toate acestea. Specific ca bea suculet de citrice si ii mai dau ciocolata pentru copii. Din ce-am citit aceste produse ii irita gatul. Nu am stiut pana acum. Apoi am citit tot la dumneavoastra ca exista la varsta aceasta riscul dupa operatie ca acesti polipi sa recidiveze. Ce ma sfatuiti?
Va multumesc anticipat. Faceti un lucru minunat cu acest forum. FELICITARI!
6 comentarii
0
07-09-2011, ora 09:44
c0rina
Nu este medic/terapeut
c0rina
buna, copilul meu a fost vindecat de polipi in 4 saptamani cu niste remedii homeopatice date de un medic homeopat.
0
07-09-2011, ora 10:30
bulinake
Nu este medic/terapeut
bulinake
Buna dimineata ! Eu te sfatuiesc sa apelezi si la sfatul unui alt medic ORL pediatru sau poti apela si la un medic homeopat (asta daca vrei sa mergi pe remedii naturiste).E de preferat sa se opereze dupa varsta de 4 ani si numai in conditiile in care copilul face otite repetate sau respira exclusiv pe gura sau ii curge frecvent nasul sau raceste frecvent.
0
07-09-2011, ora 14:20
Madalinagstoian
Nu este medic/terapeut
Madalinagstoian
Va multumesc pentru raspunsuri. O sa mai consult si un alt specialist. Copilul meu a facut o singura data un inceput de otita dupa o raceala prelungita, iar mucisorii din nas nu-i curg. De doua ori l-am vazut cu ceva mucisori aposi. In rest atunci cand este racit si se ineaca cu mucozitati folosesc batista bebelusului si scot niste mucisori de culoare alb - galbuie, dar asta foarte rar.
0
07-09-2011, ora 14:24
Madalinagstoian
Nu este medic/terapeut
Madalinagstoian
Si mai am o problemuta care nu stiu daca poate fi legata de existenta polipilor, noaptea transpira foarte mult, este o transpiratie rece la nivelul capului si al spatelui.

Va multumesc pentru raspunsuri si va doresc o zi minunata!
0
07-09-2011, ora 15:22
bulinake
Nu este medic/terapeut
bulinake
Eu unul nu stiu ce sa zic... Principalele afectiuni care pot debuta sau manifesta cu transpiratii reci sunt: atacul de panica, infarctul miocardic, criza hipoglicemica la diabetici, menopauza, hemoragia interna, colica renala sau biliara dar cu siguranta nu are nimic.. posibil este putin agitat datorita polipilor :D
0
08-09-2011, ora 07:07
c0rina
Nu este medic/terapeut
c0rina
Transpiratia rece la cap la copii este in cele mai multe cazuri cauzata de o dereglare a calciului ionic, la fel ca si tendinta de face polipi. In acest caz consultatia la un medic homeopat este cu atat mai necesara.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • SINUVA – implantul pe bază de corticosteroizi pentru polipii nazali
  • Experții avertizează asupra folosirii decongestionantelor nazale la copiii mici
  • Să înțelegem rinoreea și congestia nazală
  • Polipi nazali - cum recunoști afecțiunea și când e indicată operația
  • Hipertrofia adenoidiană are cauze genetice și virale, potrivit unui nou studiu
  •