Operatie?

06-03-2010
Marcela Georgin
Nu este medic/terapeut
Marcela Georgin
Din august anul trecut fetita mea a reusit sa faca la 2 saptamani amigdalita. Pediatra a spus ca e cava obisnuit la varsta aproape 4 ani. Pentru ca am ajuns la Fortum si tot avea febra ne-am hotarat sa mergem la Budimex pentru a cere sfatul unui ORL-ist adevarat (eu sunt din Ploiesti si aici pediatria, spitalul de copii este ceva greu de acceptat). D-nul doctor a spus ca problema ei nu este numai amigdalita ci mai grav este cu polipii. Dupa operatia de polipi a reusit sa...raceasca foarte tare si a luat Augmentin si apoi Uno... saptamani. In ianuarie a racit usor si a facut o flegma chinuitoare in gat care cu timpul a mers spre plamani. In prima fata (noua pediatra cu peste 20 ani vechime) a vrut doar mucosolvante si ceva Nurofen pentru ca nu facea febra. Dupa o saptamana incepea din nou sa se auda ceva la plamani si a luat antibiotic Cedax. Dupa 2 saptamani a racit putin si in 4 zile a ajuns iar la amigdalita si acum si febra si ia Zinnat si diverse pentru tuse. Orl-istul de la Budimex nea spus ca ar fi bine sa o ferim de raceli pentru ca se poate ajunge si la eliminarea amigdalelor. Toata toamna si iarna a luat tot felul de scheme de intaritoare, imunogripale si am primit mai nou sfatul ca ar fi bun Colostrul cu probiotic. I-am facut de mai multe ori analize, cred ca tot ce este posibil.
Este indicat sa-i dau Colostrm? Ea nu a fost un copil bolnavicios. Nu pot sa spun ca a facut febra, ca nu a mancat, ca ii lipsesc vitaminele sub toate formele posibile, nu sufera decat de platfus.
Ce as mai putea sa facem cu sensibilitatea care duce la amigdalita? A facut si analize pentru alergii si in curand face si toate testele pentru alergii. Sunt ingrozita pentru ca 3 ani si 9 luni nu prea stiam ce sunt pediatrii si acum ajung la prea multi si nu mai am incredere deloc in ei (cel putin cei din orasul nostru). Aveti un sfat pentru fetita mea?
7 comentarii
0
06-03-2010, ora 21:03
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Incercati sa mergeti la un medic homeopat.Tratamentele homeopate sunt foarte eficiente si nu sunt deloc daunatoare.
Sanatate!
0
07-03-2010, ora 17:19
Marcela Georgin
Nu este medic/terapeut
Marcela Georgin
Tratamentele homeopate sunt inainte de a se ajunge la cronic. Am omis sa spun ca le-am folosit si pe acestea inclusiv si aerosoli (facuti cu ce ne-am cumparat, adica la domiciliu, fara a ajunge intr-un loc suspect de virusi). Eu am sinuzita si daca as foloi tratament homeopat cand se ajunge la acutizare este ca si cum as bea un cei de raceala.
0
16-03-2010, ora 13:22
emidudu
Nu este medic/terapeut
emidudu
Am un baiat in varsta de 9 ani si dupa o raceala a facut la ceafa ganglioni pe ambele parti dupa ureche. am fost la medic si acum luam antibiotic Ganglionii au dat inapoi dar ce ma deranjeaza este ca analizele au iesit urate adica sa va dau un ex. monicite este de 0.56 iar parametri normali sunt 2-8, MPV 10.7 parametri fiind 7.4-10.4 doresc un sfat de la cineva care a intampinat asemenea probleme. El mai are si polipi pe care nu as fi dorit sa-i scot.
0
16-03-2010, ora 14:19
Marcela Georgin
Nu este medic/terapeut
Marcela Georgin
Sfatul meu ar fi sa mergeti la Budimex pentru ca acolo exista profesionisti in adevaratul sens al cuvantului. Noi am operat fetita de polipi si, desi am suferit mult din cauza grijilor, a fost extraordinar de bine pentru copil. Vindecarea a fost rapida. Din pacate acum face amigdalita mereu pentru ca infectiile repetate au afectat si amigdalele. Daca as fi trecut mai repede peste ideea ca o operatie la un copil este grea, astazi nu mai avea nici o problema. Sunt foarte multumita de ajutorul dat de dr. conf. Gheorghe si consider ca cine are o problema ORL sa mearga la el pentru ca este cel mai bun din tara.
0
16-03-2010, ora 14:31
emidudu
Nu este medic/terapeut
emidudu
Multumesc mult ! Pentru ca nu stiu ce ma asteapta imi este frică. Cred ca niste deyvaluiri mi-ar fi de ajutor. Adica cand pot sa+l opereye , in ce perioada a anului, daca o sa+l doara ce va fi dupa operatie cum se va simti, daca doare
0
18-03-2010, ora 19:35
Marcela Georgin
Nu este medic/terapeut
Marcela Georgin
Anestezista s-a jucat cu fata mea si i-a spus ca o sa o plimbe cu elicopterul rosu de fetita. Fata mea a fost imediat alaturi de ea. Ce s-a intamplat nu am vazut. M-au chemat sa stau langa ea dupa cam 15 minute pentru ca desi facuse anestezie nu vroia sa tina perfuzia. dupa cam o jumatate de ora (ii mai curgea sange din nas) s-a trezit si a cerut mancare. Am avut voie sa-i dau apa multa si apoi un iaurt si o banana. Copiii operati dimineata plecat topaind pe piciorele lor si cu tot felul de cerinte alimentare de zici ca ar fi facut un vaccin si meritau un premiu. Fata mea era deja plina de medicamente si de 2 zile nu prea mancase si se tinea destul de prost pe picioare dupa operatie. Suntem din Ploiesti si tot drumul a dormit (marti am fost la consult si a facut analize si miercuri am operat-o la pranz, seara eram acasa). Cand am ajuns acasa a mancat aproape continuu deparca era drogata. Zambea si cerea mancare apoi dormea. A luat 3 zile Nurofen si atat. A doua zi era calare pe tot ce vroia fara nici o grija.Este bine daca nu ajunge in colectivitate un timp mai mare. Noi abia incepusem gradi si venea serbarea de Craciun. a vrut sa participe la serbare (prima ei serbare) si a reusit sa ia o gripa urata care i-a aranjat amigdalele. Foarte rar am avut incredere in medici. La Budimex am trimit 2% din impozit cu tot respectul. Nu cred ca durut-o dar a operat toate papusile la gat cu multa seriozitate. Cred ca cea mai buna solutie o s-a gaseasca doc Gheorghe. Obiceiul este 3+1/2 plus marunt pentru as. care te sprijina din plin.
Bafta si curaj! Este mai usor decat se crede!
Astept noutati!
0
02-08-2010, ora 11:23
ecosanzeana
Nu este medic/terapeut
ecosanzeana
As dori sami raspunde cineva care a facut op. de polipi de curand.Toate detaliile daca se poate, inclusiv cat se da.Multumesc anticipat! vreau sa operez fetita
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amigdalele, folosite în teste de laborator pentru analiza efectului medicamentelor asupra celulelor imune
  • Polipi nazali - cum recunoști afecțiunea și când e indicată operația
  • Hipertrofia adenoidiană are cauze genetice și virale, potrivit unui nou studiu
  • Amigdalele umane absorb nanoplasticele, sugerează cercetătorii
  •