Operatie colecist

19-03-2012
Razvan86
Nu este medic/terapeut
Razvan86
Buna ziua.
M-am operat acum aproape 4 saptamani de zile... regimul alimentar nu l-am urmat in totalitate si am mai si depus efort. iar acuma am stari de balonare si dureri in partea ficatului.langa locul unde era colecistul..
oare ma doare ficatul sau ?.. de exemplu am luat o gura de ceai si am simtit o durere mare in acea zona specificata mai sus.. imi puteti spune ce as putea face..? :( + ca imi petrec si 5-6 ore pe zi la calculator...
Multumesc anticipat
5 comentarii
0
22-03-2012, ora 20:09
gica62
Nu este medic/terapeut
gica62
Asa dureri am avut si eu dupa ce am scos colecistul.
Din propria experienta iti spun sa-ti faci un ecograf si neparat sa urmezi o dieta, fii atent la pancreas ca eu am patit-o din cauza ca n-am tinut regim si s-a agravat pancreasul, pentru ca dupa ce ai scos colecistul pancreasul e mai solicitat.
0
21-04-2012, ora 15:44
Steluta M
Nu este medic/terapeut
Steluta M
Buna ziua,
Am 36 de ani si am fost diagnosticata cu piatra la fiere. Dupa a doua nastere am inceput sa am scaune moi, (am nascut in mai 2008), iar de la inceputul acestui an am inceput sa am scaune diareeice. Am mers la medic gastoenteorolog, mi-a facut ecograf si mi-a descoperit o piatra la fiere de 16mm.Mi-a spus sa scot fierea ca din aceasta cauza am probleme cu colonul.Mi-a dat tratament pt. o luna Controloc 20 mg dimineata, Mezym forte 20 000 in timpulmfiecarei mese, iar seara Ibutin.M-am simtit mai bine in timpul tratamentului dar nu ft. bine, in sensul ca s-a schimbat consistenta scaunului. Dar uneori ma mai balonam, in special seara, mai aveam dureri sus in capul pieptului sau in partea dreapta uneori cand nu respectam regimul alimentar aveam chiar si diaree pt o zi.
Am mers la control si dl. doctor nici nu s-a mai atins de mine( nici consultatie, nici ecograf) mi-a spus ca degeaba am venit ca nu are ce sa-mi faca daca nu am scos fierea. Nu mi-a cerut analize, nu mi-a spus sa fac colonoscopie, nimic.
Sunt ft. speriata, mi-e frica sa nu am ceva grav la colon, caci fierea nu ma deranjeaza. Ce credeti trebuie sa scot neaparat fierea?Din cauza ei pot avea simptomele acestea la colon?
Astept raspuns!Steluta
0
22-04-2012, ora 18:42
gica62
Nu este medic/terapeut
gica62
Steluta,

Daca ai pietre la fiara e periculos, s-ar putea bloca pe canal si atunci ai incurcat-o rau de tot.
Mai vezi la un spital un alt gastroenterolog nu stiu de unde esti, dar am fost la Cluj la clinica 3 si acolo, sa bat in lemn, m-au facut bine. Si tine regim alimentar sever si dupa o eventuala operatie de colecist.
Sanatate!
0
23-04-2012, ora 06:54
Steluta M
Nu este medic/terapeut
Steluta M
Multumesc gica62
Eu sunt din judetul Tulcea.Dar tu ce simptome aveai? Cu ce te-ai facut bine? Cu fierea sau cu colonul?
0
07-05-2012, ora 23:10
miral
Nu este medic/terapeut
miral
buna seara.tatal meu are 62 ani si are pietre la fiere.este internat si ni sa spus ca trebuie operat.sufera si de angina pectorala pentru care ia medicamente, are picioarele bonlave(nu-i circula singele bine).vreau sa stiu daca se poate face operatia fara anestezie generala si daca nu ce riscuri exista avand in vedere bolile lui.Ii este foarte teama ca nu se mai trezeste dupa anestezie astept raspuns multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: