operatie de aorta cu protezare Dakron

15-06-2007
voichita
Nu este medic/terapeut
voichita
De ce am facut boala aceasta adica sa imi crape doi pereti ai aortei, dar multumita medicilor de la institutul inimii din cluj sunt bine si sanatoasa, dar dupa operatie am ramas cu hipertensiune arteriala de care nu am suferit inainte si intr-o perioada de 2 ani de la operatie am pus 30 de kg pe mine pe care cu toate eforturile nu reusesc sa le dau jos. As dori daca mi-ati putea spune din ce cauza au putut crepa peretii aortei? Si ce as putea sa fac sa scap de hipertensiune si kg in plus?
5 comentarii
0
18-08-2007, ora 00:00
Maryuss
Nu este medic/terapeut
Maryuss
Din cauza unei slabe rezistente a arterei aorte, care, probabil, in timp, a fost afectata. Pentru hipertensiune arteriala, mergeti la medicul de familie, sa va prescrie tratament medicamentos adecvat (ex. Clonidina, Captopril).
0
18-08-2007, ora 00:00
Maryuss
Nu este medic/terapeut
Maryuss
Nu va pot da un raspuns complex, prezentati-va la un medic cardiolog daca-l doriti.
0
26-08-2015, ora 23:24
Dr. Halpern Rafael
Chirurgie vasculara, Bucuresti
Dr. Halpern Rafael
Probabil ca ati avut un anevrism de aorta. Anevrismul de aorta are multiple cauze ( cauze genetice, prezenta hipertensiunii si a obezitatii) cauza exacta nu puteti sa o stiti, insa ceea ce e important ca deacum inainte sa va mentineti tensiunea si greutatea la valori normale (cu tratament) deoarece altfel se poate ca peretii aortei ramasi, care au fost sanatosi la momentul operatiei sa se dilate si ei. De aceea dupa operatie este indicat sa faceti o ecografie abdominala la 6 luni care sa controleze dimensiunile aortei ramase si sa va mentineti tensiunea si greutatea in limite normale.
0
26-08-2015, ora 23:34
Dr. Halpern Rafael
Chirurgie vasculara, Bucuresti
Dr. Halpern Rafael
Anevrismul de aorta este o boala care nu are nici o simptomatologie pana aproape de momentul rupturii. Cu alte cuvinte nu supara cu nimic pacientul pana cand se rupe, pacientul nu stie ca are aceasta boala desi anevrismul poate fi la nivelul aortei de ani de zile.
Anevrismul de aorta abdominala este o dilatatie la nivelul abdomenului a arterei principala a organismului - aorta.
Este ca o un BALON CARE STA SA EXPLODEZE.
Cauzele aparitiei lui sunt obezitatea, factori genetici, hipertensiunea arteriala, aparitia lui la pacienti fumatori si tusitori cronic.
Repararea anevrismului aortei inainte ca anevrismul sa se rupa se poate face cu o rata mare de reusita. In momentul in care anevrismul s-a rupt sansele de succes ale operatiei sunt diminuate considerabil.
De aceea ESTE FOATE IMPORTANT CA SA DESCOPERIM LA TIMP PREZENTA UNUI ANEVRISM AORTIC PRINTR-O ECOGRAFIE ABDOMINALA FACUTA CHIAR DACA NU NE SUPARA NIMIC.
0
26-08-2015, ora 23:38
Dr. Halpern Rafael
Chirurgie vasculara, Bucuresti
Dr. Halpern Rafael
Persoanele care TREBUIE SA FACA O ECOGRAFIE ABDOMINALA pentru ca au risc de ANEVRISM DE AORTA sunt:
-Barbatii de peste 55 de ani,
-hipertensivii,
-fumatorii,
-tusitorii cronic,
-obezii,
-persoanele cu istoric familial de boli cardiovasculare.

In felul acesta poate fi prevenita si tratata la timp o boala care poate deveni mortala
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: