operatie de cataracta

15-02-2011
brandusafbg
Nu este medic/terapeut
brandusafbg
Mama mea, 60 ani, purtatoare de ochelari distanta si aproape a fost diagnosticata cu cataracta, fara alte afectiuni ale ochiului (asa cel putin a rezultat in urma controalelor efectuate). Ieri a fost operata de cataracta la unul din ochi, cu inlocuire de crtsalin - cu cristalin multifocal(restore). Astazi dimineata a fost la cabinet pentru scoaterea pansamentului. La controlul efectuat de medic se pare ca totul este bine, dar mama mea nu vede bine cu ochiul operat, ci vede incetosat. I-a fost prescris un tratament (tratamentul obisnuit postoperator in operatiile de cataracta, Betabioptal si lacrimi artificiale). De asemeni i s-a spus ca vederea incetosata este normala pana ce creierul se va obisnui cu cristalinul multifocal.
Imi puteti va rog spune daca pentru cristalin multifocal (restore) recatia mamei este normala, care ar fi timpul aproximativ de adaptare in perspectiva unei vederi bune - clare, sau daca ceva nu este in regula si ar trebui discutat cu medicul oftalmogol. Multumesc mult!
2 comentarii
0
19-02-2011, ora 09:08
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! O vedere buna se obtine imediat postoperator; este posibil sa fie vorba despre un edem cornean postoperator care cu medicatia prescrisa, Betabioptal, trebuie sa se remita in cateva zile. Poate fi si o alta complicatie, dar pentru diagnosticare, este necesar examenul oftalmologic.Mama dumneavoastra trebuie supravegheata de medicul operator pana cand se obtine acuitatea vizuala preconizata; numai bine
0
21-03-2011, ora 21:49
alex cristina
Nu este medic/terapeut
alex cristina
Buna seara.Bunica mea de 70 ani a fost diacnosticata cu cataracta la ochiul stang si vrea sa faca operatia de cataracta dar este bolnava de diabet.As vrea sa stiu daca se poate sa faca aceasta operatie daca are diabet(mentionez ca ia tratament pentru diabet dar nu face insulina).As vrea si numele unei clinici unde se poate opera daca este posibil.Multumesc anticipat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.