Operatie de comunicare oro-sinusala nereusita! ce-i de facut?

05-10-2013
Blondysh
Nu este medic/terapeut
Blondysh
Buna ziua. Pe 6 septembrie 2013, m-am operat la o clinica de bmf de un chist voluminos maxilar dreapta. Doctorii au scos toata infectia, evident au scos si bucata de maxilar afectata (3 cm) si m-au operat si de sinuzita ( pentru ca fusese si aceasta afectata). Toate bune si frumoase. Recunosc ca sunt o vicioasa si dupa operatie am fumat cate 1-2 tigari pe zi. La un moment dat am observat ca nu pot sa trag din tigara dar m-am gandit ca ma incomodeaza placuta si nu am comunicat doctoritei acest aspect. A venit ziua externarii: scosul placutei, a mesei iodoformate din nas, si spalaturile sinusale de rigoare. Aici a inceput distractia: o buna parte din apa ce a ramas dupa spalaturi a inceput sa iasa pe gura, in loc sa refuleze pe nas, mai mult cand ma clateam mai zgomotos cu apa de gura, sau beam apa cu sete se intampla sa-mi iasa pe nas. Am comunicat doctoritei acest aspect si a hotarat sa inchida comunicarea prin interventie chirurgicala cu anestezie locala. A doua operatie a avut loc pe 1 octombrie 2013. Azi de dimineata la micul dejun mi-a iesit laptele pe nas, ceea ce ma duce cu gandul ca operatie nu a reusit. Doctorita mi-a comunicat la sfarsitul interventiei: ' Dumnezeu cu mila draga mea, roaga-te sa se prinda..daca nu vii peste 6 luni sa te operez cu anestezie generala ca asa nu pot ajunge acolo. Am facut tot ce am putut.'. Bun..sa admitem ca nu s-a putut mai mult, revin peste 6 luni fara problema, dar in astea 6 luni ce complicatii pot aparea?!
2 comentarii
0
06-10-2013, ora 14:21
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! Pana mergeti la control dupa cea de-a doua intervente ( probabil ca trebuie sa mergeti la indepartaea firelor ) incercati sa protejati locul si sa nu faceti presiune pe nara respetiva ( nu suflat nasul, desfundat nasul cu picaturi, nu stranutat, nu baut cu paiul, ideal nu fumat ).
0
07-10-2013, ora 14:21
Blondysh
Nu este medic/terapeut
Blondysh
Buna ziua si va multumesc pentru raspuns, am urmat intocmai aceste recomandari! Am fost si azi dimineata la control, mi s-a spus sa nu ma sperii pentru ca uneori fistula aceasta se inchide singura. Mi s-a aplicat o mesa iodoformata, sper sa stea macar pana maine acolo. In caz ca nu se inchide se pare ca ma asteapta o operatie cu anestezie generala. Nu lucrul acesta ma sperie neaparat, ci ideea ca ar putea aparea complicatii in timp; cat tine de mine mananc numai pe partea stanga, dar lichide sau o firimitura de paine..stiu eu..se poate instala acolo..daca genereaza o infectie?!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul