Operatie melanom

12-04-2014
gabma
Nu este medic/terapeut
gabma
Buna ziua, in urma unui control la dermatolog, pentru o alunita...am ajuns la bisturiu.. Mi s-a zis ca este posibil sa fie un melanom malign si sa fiu operaata cat mai repede.Bun, pe 21 martie m am operat la chirurgie plastica, 'alunita' fiind situata undeva pe flancul stang intre subrat si sold...cam la mijloc, mi s-a facut anestezie rahidiana..a decurs totul perfect n am avut nici o problema, operatia are cam 7-8 cm.Mi s-au scos dupa 13 zile 12 ate( avand18 in total), m-au pansat...peste cateva zile am putut scoate pansamentul sa ma spal..si am observat ca mi s-a deschis un pic operatia..mi-au scos inca 3 ate, apoi si ultimele, si cand am fost ultima data am observat ca s a deschis si mai mult...avand un aspect uratel sa zic asa...In orice caz, doctorul imi pune acolo antibiotice pansamente cu tot felul de solutii...si a zis ca s-a deschis datorita formei pe care a facut o cand m-am operat (in forma de hexagon), iar in mijloc nu a tinut pielea si din cauza aceasta mi s-a deschis.Inca imi supureaza, nu miroase urat nu are sange dar ma ingrijoreaza aspectul sa zic asa...Doctorul a zis ca nu este vreo problema...Nu stiu ce sa fac, sa apelez si la un alt doctor sa mai am o parere?? Sau sa astept sa vad cum se termina povestea asta?
4 comentarii
0
12-04-2014, ora 17:26
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Buna ziua. A fost trimisa piesa de rezectie la examenul histopatologic? Care este rezultatul. La ce clinica v-ati operat?
0
12-04-2014, ora 18:17
adicostenco
Identitate neconfirmată
adicostenco
Posibil sa fi avut o mica necroza de plaga. Va dura un pic pana se rezolva.
Limita de siguranţă este mai mare pentru suspiciune de melanom si posibil din cauza tensiunii locale sa se ajunga la aceasta Vindecare întârziată. Important este sa fiti sub observaţia unui specialist.
0
12-04-2014, ora 18:25
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Problema cea mai importanta nu e plaga care este tratabila ci piesa de rezectie catre trebuia transmisa la laborator in cazul in care a fost suspiciunea de melanom. Afirmarea sau infirmarea acestui diagnostic si de asemenea evaluarea marginilor de rezectie, daca au fost pozitive sau nu.
0
12-04-2014, ora 19:25
gabma
Nu este medic/terapeut
gabma
da, am uitat sa specific si chestia asta, m am operat la spital de stat, la un doctor foarte bun, si da, mi-a trimis-o la biopsie, astept raspunsul dupa sarbatori, pentru ca mi-a zis ca va fi gata intr o luna
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul