Operație molar de minte

17-02-2018
C. Elena
Nu este medic/terapeut
C. Elena
Buna ziua! In data de 15.02.2018 mi-a fost extras un molar de minte inclus in partea de jos, stânga. Nu mi-a fost prescris niciun antibiotic, dar am luat nurofen forte la fiecare 8 ore, însă isi face efectul maxim 6 ore, apoi am dureri. Mi s-a umflat partea stânga a obrazului si simt ca și cum m-as musca de el, nu pot manca decat supă. Menționez ca inca sângerează puțin. Este normal? In cat timp o să-mi treacă durerile?
5 comentarii
1
17-02-2018, ora 14:33
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna ziua,
Ar fi bine sa contactati medicul ca sa va prescrie antibiotice.
Pentru tumefierea fetei puteti folosi comprese cu apa rece la temperatura camerei.
Este foarte importanta si igiena orala, locul extractiei trebuie bine periat chiar daca mai sangereaza putin.
0
17-02-2018, ora 14:44
C. Elena
Nu este medic/terapeut
C. Elena
Multumesc pentru raspuns! Imi este foarte greu sa ma spăl pe dinti deoarece ma doare, dar totuși încerc. De asemenea folosesc apa de gura de la Aslamed cu clorhexidina. Să înțeleg că nu este nimic îngrijorător?
1
17-02-2018, ora 17:21
Dr. A I
Dr. A I
Buna ziua, nu pare a fi nimic ingrijorator. Puteti fi umflata si o saptamana dupa o astfel de extractie. Deasemenea poate aparea trismus (imposibilitatea de a deschide gura) si poate dura tot o saptamana. Incercati pe cat posibil sa faceti exercitii de deschidere a gurii dupa ce trec vreo 3-4 zile pentru a grabi procesul de vindecare
0
17-02-2018, ora 19:13
C. Elena
Nu este medic/terapeut
C. Elena
Multumesc frumos pentru raspuns!
0
19-02-2018, ora 10:24
C. Elena
Nu este medic/terapeut
C. Elena
Buna ziua! Mai sunt foarte putin umflata, ieri am luat la ora 12 un nurofen forte, apoi am mai luat la ora 20. Am putut mânca mult mai bine, am reușit sa mă spăl pe dinti mai bine. La ora 2 noaptea a început sa ma doară din nou locul extracției cu toată partea inflamata si am luat un Tador (ca să pot dormi pentru ca isi face efectul mult mai repede, cel putin la mine), dar m-am trezit pe la 4 jumatate- 5 cu o durere foarte mare. Nu mi s-a intamplat pana acum sa isi facă efectul doar 2-3 ore. Am reușit totuși sa stau pana la 6 cu durerea si am luat un Nurofen forte. Acum este 10:20 si cred ca începe sa treacă efectul antiinflamatorului. Întrebarea este: de ce m-a durut atat de tare din moment ce ieri am fost bine? Nu ar trebui sa ma doară din ce in ce mai puțin?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce rol are măseaua de minte?
  • De ce doare locul extracției?
  • Un nou studiu arată că extracția celui de-al treilea molar are efecte pozitive pe termen lung asupra gustului
  •