operatie plamani

13-02-2008
andreea r
Nu este medic/terapeut
andreea r
Va rog sa imi comunicati daca exista tratament pentru chistul hidatic pulmonar calcifiat, si care ar fi acela ? nu dorim recurgerea la operatie.
Va multumesc !
11 comentarii
0
13-02-2008, ora 00:00
sorinbalan2000
Nu este medic/terapeut
sorinbalan2000
daca-i calcificat, lasati-l acolo. Trebuie sa va feriti de traumatisme. Tratamentul medicamentos poate fi un antialergic precum Claritine. trebuie sa stiti de asemenea ca ramura chirurgicala toracica s-a dezvoltat foarte tare la noi in tara in ultimii 20 de ani. La Bucuresti sunt 2 clinici la concurenta, in Timisoara una si cred ca si in alte centre universitare.
Vedeti: http://www.univermed-cdgm.ro/?pid=44
sau http://www.univermed-cdgm.ro/?pid=43
sau la Timisoara pe dr. Gaspar
Chistul hidatic prezinta un potential pericol de rupere cu rezultat un soc anafilactic care pune in pericol viata pacientului. Pe de alta parte poate disemina in organism dand nastere altor chisti. Desigur, operatia este o hotarare grea, dar odata efectuata cu succes te scapa de o mare grija. Ce varsta are pacientul?
0
13-02-2008, ora 00:00
andreea r
Nu este medic/terapeut
andreea r
Varsta pacientei este de 47 ani.
0
14-02-2008, ora 00:00
andreea r
Nu este medic/terapeut
andreea r
Credeti ca tratamentul cu SULPERAZON este potrivit pentru aceasta afectiune ?
Multumesc !
0
14-02-2008, ora 00:00
sorinbalan2000
Nu este medic/terapeut
sorinbalan2000
Cu placere. Sulperazon = Cefaperazona+sulbactam de la firma Pfeizer. Produsul este in regula, dar este un antibiotic. Ar fi bun daca chistul ar fi infectat si ar face pneumonie secundara. Dar probabil nu este cazul.
Am intrebat de varsta. De ce? La pacientii in varsta, care se misca lent si putin poate nu este cazul de operat. Dar la o pacienta de 47 care mai are in fata inca pe atat... trebuie de gandit la un confort sanational de durata. Acum stiti cum e ? Va ziceam de clinicile din Romania care au facut reale progrese. Daca acum 20 de ani chirurgia toracica era practicata de chirurgi generalisti curajosi, acum sunt oameni competenti care sunt specialisti in asa ceva. Cel mai bine este sa luati legatura cu unu, macar pentru consult. S-ar putea sa fie un caz usor care sa mearga ca pe roate. Tot chirurgul de torace cantareste sansele de reusita in functie de dimensiunile chistului, localizarea lui, calea de abord chirurgical si altele. In statistica chirurgia face mai mult bine decat rau. Iar ca ramura medicala are cele mai multe cazuri vindecate. Daca va spune chirurgul ca nu il opereaza, atunci se numeste ca dvs. v-ati facut datoria fata de pacienta si puteti cauta linistiti un tratament conservator.
Succes si sa auzim de bine. Sa ma tineti la curent. Multumesc.
0
14-02-2008, ora 00:00
sorinbalan2000
Nu este medic/terapeut
sorinbalan2000
Puteti adopta si o atitudine cu totul pasiva, adica sa nu faceti nimic atata timp cat nu sunt simptome. Apropos, cum ati descoperit chistul. La o radiografie de rutina, sau pentru simptomatologie manifesta. Caci daca nu are simptome, nu-i nic o problema. Calcificat fiind, rezista acolo mult si bine. Ma gandesc ca daca-i calcificat este si vechi. Cine stie de cand il are. De ce sa tulburam noi acum apele?
0
03-02-2010, ora 15:09
cta03
Nu este medic/terapeut
cta03
Salutare! Sunt noua pe forum...din pacate un eveniment neplacut m-a adus pe aici...ce caut mai exact?...informatii cat mai corecte din partea celor care stiu ce inseamna aceasta problema...Este vorba de UN CHIST HIDATIC PULMONAR PARTIAL EVACUAT. DAR!!! Acesta s-a rupt cu aproximativ o luna inainte operatiei...de ce a durat atat?...mda, pt k nu l-am depistat la timp, diagnosticul pus fiind cu totul altul...Chistul a avut aprox 2cm si jumatate. Ieri am fost externata..ma simt ca dupa operatie, "prinsa in pioneze"! :( Pe langa toate astea, am citit tot ce am gasit despre aceasta problema.)Mi s-a spus ca am facut alegerea cea mai buna operandu-ma. Acum am inceput tratamentul cu albendazol...sper sa fie ok, numai ca sunt constienta ca s-ar putea sa mai apara alti "pui hidatici" cine stie pe unde!... VOI FACE TOT CEEA CE TREBUIE ca sa il impiedic sa reapara, iar daca va reaparea...sa nu mai fiu nevoita sa ma operez!!!


Intrebari: 1) Exista alte modalitati (de ex, regim alimentar sau stil de viata) care sa impiedice raspandirea acestuia? Inafara de binecunoscutul tratament cu albendazol, spalarea frecventa a mainilor, evitarea contactului cu animalele purtatoare?...
2) In cat timp s-ar putea vedea primele semne ale vindecarii sau ale unei posibile recidive ale chistului? Vreau sa stiu exact la ce sa ma astept! Suport adevarul, oricat de dur ar fi! -

Va multumesc!
0
04-02-2010, ora 10:37
cta03
Nu este medic/terapeut
cta03
dak ati trimis deja raspuns la problema mea, va rog sa-l mai trimiteti o data pt ca nu il pot citi :(. -
0
04-02-2010, ora 10:38
cta03
Nu este medic/terapeut
cta03
multumesc!
0
05-02-2010, ora 10:29
cta03
Nu este medic/terapeut
cta03
stiu ca pare aiurea, eu primesc instiintari pe mail cum ca mi s-a raspuns la intrebari, doar ca atunci cand accesez pagina nu vad nici un raspuns!!!ma loggez si tot nu merge! de ce nu apar raspunsurile aici pe pagina?!?!?!?!?stiu ca par insistenta, dar eu chiar vreau sa vad ce mi s-a raspuns! off! cred ca moderatorul acestui site ar trebui sa vada aceasta problema cu afisarea...:(
0
14-06-2012, ora 18:15
Cmelia A.
Nu este medic/terapeut
Cmelia A.
Buna ziua!Sotul meu trebuie sa faca operatie la plamanul drept pt extirparea unor noduli.Medicul nostru specialist ne-a recomandat s-o facem la Spitalul Militar Central Bucuresti la dr. Nistor.As dori sa imi raspundeti urmatoarelor intrebari, va rog:este o operatie dificila? recuperarea se face greu? cu ce suma ar trebui sa ne pregatim?(suntem din provincie) stiiti ceva despre dl.dr. Nistor?Va multumesc mult si astept raspunsuri
0
21-04-2017, ora 22:25
cta03
Nu este medic/terapeut
cta03
Eu am avut chist hidatic pulmonar, partial evacuat la momentul operarii (2010, aveam numai 23 de ani)). Cum l-am depistat? 1. Aveam starile unei gripe serioase, slabisem destul de mult si oboseam la cel mai mic efort. 2. Am mers la urgenta unde mi s-a facut si radiografie (astfel s-a vazut "pata") pt care am primit medicatie(inclusiv antibiotic) cu rugamintea sa revin. 3) La control, aceeasi "pata". 4) M-au trimis la spitalul de pneumologie pt alte investigatii (pe atunci "umbla"gripa porcina si toata lumea era speriata). 5) Abia in urma unei bronhoscopii s-a aflat adevarul. Concluzia:nu se poate elimina prin medicatie, decat prin operatie. 6) Zis si facut! M-am operat la Sp.Militar si cu multa vointa si perseverenta am trecut foarte usor prin operatie si prin tratamentul de dupa. Tin sa specific ca am urmat 2 cure cu un medicament (nu-mi mai amintesc numele, ceva in -zol) si de atunci imi fac anual analizele pt a detecta o posibila revenire a parazitului care a declansat totul. Pana acum, nu a mai fost detectat. 7) Si acum ma intreb CUM l-am luat? Poate de la animalele domestice purtatoare, nevaccinate, care au apucat sa infesteze legumele din gradina...si eu, intr-un moment de imunitate mai slaba, l-am luat, l-am purtat ceva timp pana cand si-a dat arama pe fata...Multa sanatate si optimism! O minte informata, pregatita si optimista face mai mult decat tratamentul! ;) N.B.: Dl Nistor a fost unul dintre medici care m-au operat. Jos palaria! Am un respect deosebit fata de toti medicii si-mi doresc sincer ca Dumnezeu sa-i binecuvanteze neincetat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vitamine și suplimente pentru plămâni
  •