operatii de plex brahial - recomandari

06-09-2012
Freud
Nu este medic/terapeut
Freud
Pentru adamantium

Va multumesc foarte mult pentru explicatiile oferite la topicul : Din ce motiv nu-si simte mana' si va mai rog daca puteti sa ne recomandati in tara pe cineva cat de cat specializat pe operatii de plex brahial macar pentru un consult mai amanuntit si care sa ne poata recomanda mai departe centre sau spitale din strainatate unde sa putem merge cu el. Eu sper sa isi recapete cat de cat functionalitatea manii stangi.nu cer sa fie 100% sanatoasa. Nu stiu la ce doctor sa mergem cu el deoarece nu cunoastem neurologi buni si nici chirurgi plasticieni. Imi este frica sa mai mergem cu el la spitalul Municipal. Acolo a fost groaznic...

Dumneavoastra mi-ati spus de doctorul Sandor Pinter din Szeged..imi puteti da mai multe detalii despre dumnealui??????? Sau un alt doctor din tara care sa il cunoasca si sa fie in legatura cu domnul Pinter ?
Eu nu stiu la care doctor sa mergem cu el.nu cunoastem niciun medic neurochirurg specializat pe plex brahial..singurul la care am fost cu el ( in afara de incompetentii de la Municipal din Bucuresti) este Dr. Jan Ciurea de la Obregia la care l-am dus pentru hidrocefalia pe care o are si pentru shuntul si valva puse cu scopul de a-i drena excesul de lichid cefalorahidian.

Va rog mult de tot dati-mi mai multe detalii despre oricare medic din tara sau strainatate.
8 comentarii
0
06-09-2012, ora 12:19
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
buna ziua
v-am scris despre colegul din Iasi care face operatii de complexitate mici si medii, mai sunt cativa neurochirurgi care se baga la operatii mici, insa romania nu are chirurg de plex brachial, nici alte tari nu au multe, de obicei 1-2.
pe Pinter il cunosc si personal, el opereaza cazurile din ungaria si partea de vest a romaniei (unde este cunoscut de medicii din romania, probabil ar opera el si cei din estul tarii fara probleme)
din pacate nu cred ca vreun medic din romania v-ar da in scris ca aceasta boala nu este tratabila in romania, pentru ca acesta ar insemna ca ministerul ar trebui sa va organizeze tratamentul in strainatate pe costurile ministerului. de aceea medicii se feresc de asemenea declaratii, mai ales in scris. exista un formular E112 parca cu care ati putea recupera ceva din cheltuieli.
pe Pinter puteti contacta direct, cerand un termin la el, la clinica de traumatologie din Szeged undeva aici http://www.szote.u-szeged.hu/trauma/en
sau printr-o firma intermediara care organizeaza astfel de consulturi pentru pacienti romani, scrieti in google "intermediere clinica Szeged" si veti gasi destule
0
10-09-2012, ora 11:42
Freud
Nu este medic/terapeut
Freud
Revin cu o nelamurire.pacientul, in urma accidentului si a lipsei exercitiilor corespunzatoare cat a stat in ATI la Municipal, s-a ales cu spasticitate la piciorul drept. Acum aproape 2 luni i s-a facut injectie cu toxina botulinica insa si acum se plange de dureri mari la genunchiul drept atunci cand il intinde. I-au fost facute radiografii si 3 examene medicale la picior si nu are rupt nimic ( asta din ce au spus doctorii). Cand i se face gimnastica se plange ca-l doare dar atunci cand sta in pat culcat pe spate si nu-l deranjeaza nimeni si-l intinde singur aproape total fara sa se mai planga de dureri.
Din ce cauza il doare ???? Din spusele medicilor nu are nimic rupt sau intins la genunchi. Si totusi se plange de durere.
0
10-09-2012, ora 13:16
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
din pacate fara examen fizic este greu de precizat ce cauzeaza durerea.
daca genunchiul a fost mai mereu flectat o perioada indelungata, muschii si tendoanele se scurteaza si extensia va fi dureroasa, daca nu imposibila, ceea ce ar putea explica durerea in momentul cand se incearca extensia fortata a genunchiului, insa pot fi si alte sute de cauze
0
08-01-2013, ora 16:44
Freud
Nu este medic/terapeut
Freud
Buna ziua,

Revin pe forum cu noutati despre situatia medicala a prietenului meu. Dupa 4 luni de Lokomat si masaj + kinetoterapie de 2 ori zi..acum poate merge ajutat insa nu pe distante mari, mai exact se poate plimba pe coridorul centrului de recuperare in care se afla. A scapat si de durerea de genunchi drept.

Doresc sa va intreb un lucru legat de antebratul stang paralizat. De sarbatori cat a stat acasa cu mine a luat Gabaran de 300 mg cate 3/zi pentru durerile din antebrat, incheietura mainii si cele de la baza degetelor mainii stangi. Cu toate acestea durerile persistau iar eu i-am pus in palma stanga paralizata o cana cu apa calda in ea in scopul de a-i ameliora durerea ( m-am gandit ca sursa de caldura va actiona ca in cazul reumatismului cand micsoreaza durerile insa nu a fost asa...greseala a fost a mea). El s-a plans ca simte cum il frige la degetele 3 si 4 ( cu toate ca nu vedea unde anume pozitionasem eu cana), apoi i-am pus-o la baza degetului mare si iar mi-a zis ca-l frige. Intr-adevar s-a ales cu rani in cele doua locuri exact ca atunci cand te frigi cu ceva fierbinte. Doresc sa va intreb cum este posibil sa fi simtit ca il arde atat timp cat antebratul si mana stanga sunt paralizate, neputandu-le misca deloc ???? Mentionez ca accidentul a fost in 24.03.2012 a avut dubla fractura de antebrat cu deplasare, inca are tija in antebrat cu 8 suruburi iar la RMN facut in august 2012 l-au diagnosticat cu avulsie C8 - T1.

Azi i-au fost facute infiltratii in umarul stang pentru a scapa de acele dureri de mana si antebrat si sper sa isi faca efectul.

Multumesc anticipat pentru orice raspuns.
0
13-01-2013, ora 11:59
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
daca poate sa diferentieze la care dintre degete simte durerea este un semn promitator, ar trebui sa mergeti la un speicialist pentru examen fizic
trebuie sa fiti foarte atent, atat cu caldura cat si cu inghetul, reflexele de autoaparare sunt practic inexistente in asemenea cazuri. pacientii pot suferii arsuri grave fara a observa ce s-a intamplat
0
15-04-2013, ora 10:27
Freud
Nu este medic/terapeut
Freud
Buna ziua,

Revin cu informatii despre situatia medicala a pacientului. Pe data de 1.03.2013 am mers cu el la EMG ( in Bucuresti la Dr. Besleaga) si rezultatul este urmatorul:

CONSTATARI:

- Nu se obtin CMAP median, cubital, radial, axial si musculocutan stang
- VCS median stang normala !!!!!!
- Nu se obtin SNAP cubital si radial stang
- EMG in teritorii examinate: aspect neurogen cronic activ fara recrutare voluntara prezenta

CONCLUZIE:
- Leziune globala de plex brahial stang
- Leziune meduloradiculara C6, 7 stanga


RMN coloana cervicala nativ 17.08.2012 :

Examinare dificila, pacientul nu poate mentine pozitia.
Hiperlordoza cervicala.
Osteofite anterioare C5-C6.
Protruzie discala C5-C6 circumferentiala posterioara ce amprenteaza sacul dural si sterge spatiul perimedular anterior.
Formatiuni pseudochistice intrahihiene extradurala posterioare si laterale stangi, situate pe inaltimea corpurilor vertebrala C7 si T1 si treimea superioara a corpului vertebral T2, extinse in gaurile de conjugara stangi C7-T1 si T1-T2.
Hipersemnal T2 mai evident pe secventele cu saturarea grasimilor, intins pe 3 cm de-a lungul plexului brahial stang.
Modificari de semnal la nivelul musculaturii centurii scapulare stangi.
Acumulare fluida in cantitate medie la nivelul articulatiei scapulo-humerale stangi.
Cordon medular cu dimensiuni si semnal normale.

Concluzie/ Recomandari:
Protruzie discala C5-C6.
Avulsia radacinilor C8 si T1 stangi.
Contuzia plexului brahial stang si a musculaturii umarului stang.


Mentionez ca acum, la 1 an de la accident, pacientul simte rece/cald/ciupitura/durere la umar si pe brat si poate misca umarul in sus/in jos/in fata si in spate. Nu poate departa in lateral mana de corp si nu poate indoi antebratul pe brat, nu misca deloc mana si degetele stangi. Acuza dureri mari in antebrat, incheietura si degete.

Am mers cu el la Spitalul Floreasca la sectia de Chirurgie Plastica si 2 medici de acolo ne-au spus ca ii pot face o operatie in care sa-i ia nervi intercostali stangi si sa-i puna la umar ca sa poata departa bratul de corp si sa indoaie cotul.insa la palma ne-au zis ca nu mai au ce sa-i faca si ca nu va mai simti si misca palma. Eu le-am spus ca a simtit fierbinte la palma atunci cand i-am pus cana cu apa calda in palma..dar nu au dat crezare spuselor mele precum nici faptului ca la EMG a reiesit ca din punct de vedere senzitiv nervul median are VCS normala.

Joi, pe 18.04.2013, mergem cu el sa-i scoata tija din antebrat la Municipal unde i-a fost pusa deoarece doctorii de la Floreasca ne-au zis ca e mai bine sa i-o scoata cine i-a pus-o. Trebuie sa-i facem alt EMG la nervii intercostali stangi ca sa vedem daca acestia sunt intregi si pot fi folositi la operatia propusa de chirurgii plasticieni. Apoi ii facem RMN cervical + umar+brat si antebrat ca sa stim ce nervi sunt smulsi.

Eu i-am intrebat pe doctorii de la Floreasca ce nervi are smulsi pana la urma deoarece la RMN-ul din august anul trecut a reiesit ca are C8 si T1 smulsi iar la EMG-ul de acum 1luna a reiesit ca are leziune meduloradiculara la nervii C6 si C7.iar unul din doctori mi-a raspuns ca s-ar putea sa fie toti smulsi din coloana cervicala si singura solutie de a vedea situatia este RMN-ul. Cum pot fi smulsi toti din coloana cervicala atat timp cat el simte pana la cot rece/cald/durere/ciupitura ??????

Dumneavoastra ce parere aveti despre diagnosticul dat la RMN si EMG si despre posibila operatie propusa de doctorii de la Floreasca ????? Este bine sau nu este bine sa-l operam si sa-i mute nervii de la coaste la umar ???
0
15-04-2013, ora 23:16
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
buna seara.
fara examen fizic direct este greu de precizat ce este real si ce este numai o durere fantoma. atata timp cat poate localiza exact durerea, poate sa diferentieze daca un obiect este rece sau cald, nervul functioneaza intr-o masura. sensibilitatea acestei zona este data de nervii care provin din nervul axillar si radial care vin din plexul superior, acolo trebuie sa functioneze ceva. miscarile descrise de Dvs ar trebui vazute ca sa ne putem dea seama care muschi sunt folosite pentru initierea miscarii, si din acesta se poate diferentia care nerv functioneaza si care nu.
se poate efectua si o mielografie cu contrast si mielo CT care dupa studii recente dau o sensibilitate de 100% in depistarea avulsiilor de plex (cea mai performanta RMN are o sensibilitate de 88%):
http://www.hindawi.com/journals/rrp/2011/329017/#B16
cea ce se poate inca face ar fi o explorare supra(si infra) claviculara pentru evaluarea situatiei si eventuala decompresie/reconstructie de nervi
cu operatia propusa (cred ca ar fi vorba de o plastie functionala de gracilis pe flexorii antebratului cu inervatie intercostala) s-ar putea obtine flexia cotului si o flexie nediferentiata a degetelor lungi. rezultatele nu sunt in totdeauna foarte bune si dureaza cateodata 2 ani pana cand se vede un rezultat catdecat favorabil. operatia in sine este una de dificultate majora
in prima faza ar trebui clarificat ce a ramas din plex, si dupa acea daca nu este alta modalitate trebuie aleasa o operatie de genul prospus de colegi. trebuie sa cautati cineva care are experienta buna in chirugia plexului.
0
16-04-2013, ora 08:22
Freud
Nu este medic/terapeut
Freud
Buna ziua,

Va multumesc mult pentru raspuns.

Multa sanatate !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: