Opinie rmn genunchi drept

04-05-2018
thanks
Nu este medic/terapeut
thanks
Un prieten a primit urmatorul rezultat, rmn genunchi drept, chiar astazi, vineri. In mod normal, stiu ca trebuie un consult ortopedic la cabinet. In schimb, avand cont pe acest forum, mi-am pun speranta unei opinii generice, de la comunitatea online, in sensul ca este necesara o interventie chirurgicala sau se poate aplica un tratament conservator?


RMN GENUNCHI DREPT, m, 62 ani
Se evidentiaza o leziune focala osoasa de aprox 10/8 mm, localizata la nivelul metafizei proximale fibulare, cu criterii de benignitate si aspect sugestiv de encondrom. Meniscul intern este extruzat semnificativ, cu structura inomogena, mai probabil fragmentat. Meniscul extern prezinta un fin traiect liniar la nivelul cornului anterior, fara interesare evidenta a suprafetelor articulare, sugerand o fisura la acest nivel. Ligamentul incrucisat anterior, ligamentul incrucisat posterior, precum si ligamentele colaterale sunt intacte. Tendon cvadriceps, patelar si popliteu, cu aspect in limite normale. Modificari artrozice femuro-tibiale, mai exprimate in compartimentul intern, cu ingustare a spatiului articular, osteofite marginale, neregularitati ale suprafetelor articulare cu scleroza si edem subcondral si subtiere importanta si neregulata a cartilajului articular. Patela este normal pozitionata, cu modificari artrozice femuro-patelare. Usoare modificari inflamatorii la nivelul grasimii Hoffa. Colectie lichidiana in cantitate mica la nivelul bursei suprapatelare. Chist Baker cu dimensiuni de aprox 105/36/18 mm (CC/LL/AP), fara semne de ruptura.

Concluzie: Menisc intern dezorganizat, cu structura inomogena, mai probabil fragmentat. Fisura orizontala corn anterior menisc extern. Gonartroza tricompartimentala, mai accentuata femuro-tibial intern. Chist Baker voluminos, fara semne de ruptura. Aspect sugestiv de encondrom fibular. Se recomanda consult ortopedic.
2 comentarii
1
04-05-2018, ora 19:42
Dr. Alin Pandea
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Alin Pandea
Buna ziua.
In cazul leziunilor de menisc însoțite de modificări artrizice nu este recomandata artroscopia de genunchi, decât in cazul blocajului articular mecanic.
Sunt multiple alte metode de ameliorare a durerilor si a mobilității.
Cu stima,
Dr. Alin Pandea
0
04-05-2018, ora 20:18
thanks
Nu este medic/terapeut
thanks
Domnule doctor, va multumessc foarte mult pentru raspunsul prompt si competent!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul