ORL, Neurologie sau ambele?

29-04-2009
claudia.neacsu77
Nu este medic/terapeut
claudia.neacsu77
Buna ziua! Va scriu in numele bunicii care de cativa ani (5) se confrunta cu cefalee, vertij. O anamneza rapida: 72 ani, o spondiloza cervicala mai veche, operata pe coloana acum 3 ani, probleme cu tensiunea, are cateva cazaturi (care in urma consultatiei ) nu au lasat sechele, dar problema cea mai mare a aparut acum 2 luni in urma unei cazaturi (sau coincidenta) i s-a diminuat auzul (doape in urechi -asa-mi descrie), acuza un tiuit permanent si vorbeste singura chiar daca este cineva prin preajma. Vreau sa mentionez ca daca vorbesc tare ma aude. In urma cazaturii a fost internata iar in urma analizelor i s-a prescris ambulatoriu Milgama 7 fiole, Actovegin 20 fiole, Tador, Piracetam, Nezium, Malox. In urma examenului Orl i s-a extras cerumenul si atat. Va multumesc pentru timpul acordat.
Neacsu Claudiaa.
15 comentarii
0
29-04-2009, ora 21:37
ramona gazdac
Nu este medic/terapeut
ramona gazdac
Multumesc pentru raspuns.Diagnosticul de sinuzita frontala si maxilara l-am primit in urma cu 3 ani cind am facut o radiografie a sinusurilor.Nu mi-a recomandat medicul nici una dintre celelalte investigatii de care mi-ati spus Sincer nu stiu ce inseamna SAF si nici nu cred ca este la noi in Bistrita. In rest celelalte simptome de nas infundat si secretii purulente le am chiar de la inceput.Si nu reusesc sa scap de ele.Cred ca am folosit cam tot ce tine de spray pt. sinuzita.De vreo 2 ani am incetat sa mai folosesc si antibiotice pentru ca madoare stomacul de la ele. Singura usurare cind nu mai pot de durere de cap este spalatura nazala cu apa cu sare. Ce as dori sa stiu este daca se poate interveni cumva in situatia mea (alaptez).
Multumesc anticipat.
0
29-04-2009, ora 21:53
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Claudia!
din pacate varsta isi pune amprenta pe rezistenta organizmului.. cu asa un "buchet "de boli.. e greu sa te astepti la o imbunatatire asituatiei.
clar ca pacienta este si pentru ORL si pentru Neurologie.. este o problema de circulatie care a afectat si nervul auditiv.
TRebue hidratata bine.. apa plata si ceaiuri in permanenta.
sermion 2 pe zi ( dimineata si la pranz)
un complex de vitamine B.
0
29-04-2009, ora 21:58
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
O sinuzita confirmata Radiologic( asta si este SAF.. sinus anterior fata)
care NU reactioneaza la tratament cu antibiotice si picaturi.. deja este o sinuzita coplicata cu osteita.. adic sa depasit bariera mucoasei si incepe sa se lezeze osul sinusal..
ca si tratament in prima etapa se fac punctii sinusale si spalaturi de sinus( se poate face si daca alaptati)
daca nu da rezultate. sau ezitati sa faceti ceva acum.. peste un timp se ajunge la complicatii si o sa fiti nevoita sa faceti operatie pe sinus.
o sa repetati cand o sa puteti Radiografia.. si mergeti cu ea la ORL.. NU glumiti!
0
30-04-2009, ora 14:42
claudia.neacsu77
Nu este medic/terapeut
claudia.neacsu77
Complexul de vitamine B il facem de la an la an, in urma caruia spune ca se simte ceva mai bine, dupa care simptomele revin (cefalee, vertij. ...). Incercam cu sermion. Multumesc pentru timpul acordat si toate cele bune.
0
22-05-2009, ora 12:57
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Conform protocoalelor de tratament ale Asociatiei Medicilor ORL din Germania tratamentul hipoacuziei sau surditatii brusc instalata, dar si al acufenelor in constituie:

- vasodilatatoare (perfuzii)
- Stenart-Schema (cortizon in cantitati mari)
- oxigenoterapie hiperbara

In cazul hipoacuziei sau al surditatii aceste tratamente au un caracter imperativ, orice intirziere in aplicarea tratamentului putind duce la cronicizarea afectiunilor!
Concret, in prima saptamina se aplica tratamentul medicamentos, urmat de oxigenarea hiperbara, daca acesta ramine fara raspuns. La ora actuala se considera ca dupa o perioade de 8 saptamini de la aparitia simptomelor nici unul din tratamentele de mai sus nu mai au relevanta statistica.

In cazul acufenelor tratamentul este acelasi, accentuindu-se aplicarea in stadiile acute. Oxigenarea hiperbara poate fi aplicata cu succes in stadiile acute, cele subacute sau cronice necesitind un tratament complex cauzal combinat cu cel de conditionare psihosomatica, de regula in clinici specializate. O data obtinuta conditionarea pacientului poate fi aplicata oxigenoterapia hiperbara cu rezultate bune, dar cu costuri imense!

HBO are un efect direct asupra celului nervoase ce poate duce la disparitia acestor fenomene dar si un efect de angioneogeneza, de refacere al patului capilar.

In cazul sinuzitelor cronice care nu mai reactioneaza la tratamentul cu antibiotice (de fapt al tuturor infectiilor cronice polirezistente) oxigenarea hiperbara, ca atara sau combinata cu tratamentul chirurgical, duce la eradicarea focarului infectios, oxigenul hiperbar avind un efect antibiotic masiv, fiind singura metoda de tratament a sepsisului in cazul osteitelor sau osteomielitelor cronice (desigur combinat cu chirurgie ulterioara de reconstructie).

Centrul de Medicima Hiperbara Constanta
www.medicinahiperbara.ro
0
29-03-2010, ora 23:34
radius
Nu este medic/terapeut
radius
Claudia, pt. bunica ta e cam tarziu acuma, insa pt. altii care citesc:
daca aveti pierdere de auz (survenita imediat) mai ales insotita de acufene, mergeti de urgentza la un doctor de urechi specialist. Administrarea cu corticosteroizi este cel mai de succes in primele 72 de ore.
0
08-01-2011, ora 21:05
anda30
Nu este medic/terapeut
anda30
Buna ziua.In urma cu 10 zile am avut o traheita virala pentru care am primit tratament cu augmentin, mucosolvan si antitermice.dupa 6 zile de tratament am inceput sa am niste secretii purulente din nas, dureri de cap, dureri dentare si stari de oboseala.Am mers la medicul ORL-ist si am primit tratament cu Augmentin Sr 2 tb * 2 ori pe zi cu diagnosticul de sinuzita frontal maxilara.Mentionez ca de 2 ani repet la 6 luni RMN -UL si apare o sinuzita etmoidala. RMn-ul il fac pentru ca am niste leziuni demielinizate frontale.VA rog sa mi spuneti daca mai trebuie sa fac ceva pentru sinuzita deoarece sunt in a 3-a zi de trata ment si sintomele continua secretiile sunt la fel si curge si sange cand suflu nasul si daca aceste sinuzite repetate pot afecta in vreun fel leziunile demielinizate.Va multumesc.
0
08-01-2011, ora 22:26
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. un consult la stomatolog pentru a exclude infectii la radacina dentara
2.Consult cu internare la ORL.. in clinica nde se lucreza cu endoscopul. trebuie rezolvata problemema cu sinusul etmoidal ( de acolo poate proveni si neuroinfectia care ducela acea demielinizare
0
09-01-2011, ora 18:43
anda30
Nu este medic/terapeut
anda30
Multumesc mult pentru raspuns.O sa merg zilele astea sa fac un consult stomatologic si o sa caut o clinica unde pot face endoscopie.Se poate sa nu fie bun la mine acest augmentin sr, deoarece nu vad o ameliorare prea mare ?Spun aceasta deoarece curge nasul foarte rau si secretiile sunt la fel ca-n primele zile.Febra nu am facut decat 37.2.Va rog daca se poate sa-mi spuneti daca este alt medicament ce trebuie sa- l iau sau sa astept 7 zile pana termin augmentinul si merg la control.Va multumesc mult.
0
09-01-2011, ora 19:30
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
daca infecti aVine din sinusul etmoidal..
NU aveti nici o sansa sa va vindecati numia cu antibiotic.. trebui etratament chirurgical endoscopic
0
10-01-2011, ora 17:57
anda30
Nu este medic/terapeut
anda30
Va rog frumos daca se poate sa ma ajutati cu inca un raspuns la problema mea.Am fost astazi la stomatolog si am facut o radiografie panoramica digitala care arata ca ambii molari au infectie la radacina si radacinile sunt in sinus.Am inteles de la medicul stomatolog ca trebuie scosi.Va rog sa mi spuneti daca este singura solutie si daca pot sa i scot acum cu infectia care este la radacina nu este nici un pericol?La ultima extractie a premolarului de langa unul din acesti molari am avut o luna de zile dureri sinusale cumplite.Imi este tare frica de aceste extractii cum este mai mine sa le fac si ce tratament sa iau dupa extractii? Va multumesc mult pentru rabdare si intelegere.
0
10-01-2011, ora 20:10
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
problema este foarte complicata
defapt se confirma ca toate problemele care le aveti de ani de zile sunt dse la infectia dentara
acum o sa apara alta problema dupa scos dintii, poate sa ramana un canal deschis intre cavitatea bucala si sinusul maxilar.. si acel canal NU se inchide decat chirurgical
asa ca Sfatul meu este sa faceti extractiil;e in clinica Maxilo_faciala. care au posibilitatea in momentul extractiei sa si sutureze gingia si sa inchida acel canal
0
17-01-2011, ora 19:46
anda30
Nu este medic/terapeut
anda30
Va multumesc mult pentru sfaturi. La mine aici nu este Clinica Maxilo Faciala.O sa incerc sa merg intr-o clinica cum m-ati sfatuit sa rezolv problema.Daca se poate asi vrea sa va mai intreb ceva.De 4 zile nu mai curge nasul secretiile curg in gat si tusesc foarte tare.Azi am terminat si antibioticul 10 zile.Intr-una din nopti tuseam foarte tare cu ochii inchisi si-mi apareau in fata niste luminite ca niste stelute lucitoare.Eu vad si niste puncte negre ca funinginea ziua cand este lumina sau predomina culoarea alb, dar acum noaptea si cand tuseam ma durea ceafa si au aparut stelutele alea luminoase.M-am speriat foarte tare si nu stiu ce-i cu ele.pot avea legatura si cu acele leziuni demielinizate?Va multumesc mult pentru rabdare si intelegere dar m-au ajutat foarete mult sfaturile dumneavoastra in gasirea rezolvarii problemelor de sanatate.
0
13-08-2011, ora 19:51
Cotrus Alina
Nu este medic/terapeut
Cotrus Alina
Tatal meu, 61 ani, sufera de cativa ani de sinuzita (luand antibioticele prescrise de medici), iar de cateva saptamani starea lui s-a agravat, astfel incat nu mai poate vorbi normal, consoanele nu le mai poate articula, aerul iesind pe nas fara sa rosteasca consoanele. Mai nou chiar si apa si mancarea tind sa iasa (!!!).De-asemeni nu mai poate inghiti mancarea. In urma consultarii catorva medici ORL-isti a fost indrumat catre Neurologie. As dori sa stiu daca ati mai intalnit asemenea simptome si ce ar putea fi ? Suntem ingrijorati... Astept un raspuns...Multumesc.
0
13-08-2011, ora 20:35
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
sinuzita este doar o problema locala a sinusului...si foarte rar duce la complicatii intracraniene
simptomele descrise sunt caracteristice unui accident vascular cerebral
urgent la neurologie
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Atacul migrenos protejează de fapt creierul de stresul oxidativ?
  • Ce indicii oferă localizarea durerii de cap
  • Modalități de a trata durerea de cap fără medicamente
  • Durerile de cap, raportate anual de peste 50% dintre oamenii de pe glob
  • 1,25 miliarde de oameni din întreaga lume suferă de dureri de cap
  •