ortopedie copii

17-05-2011
rozablue
Nu este medic/terapeut
rozablue
Buna ziua. Sunt mama unei fete de 17 ani si va scriu in ideea de a mai cere un sfat...o parere in plus. Acum 5 ani copila mea a avut o hemartroza provocata prin trauma ( a cazut pe scara). Am mers la spital i'au scos lichid a avut piciorul in gips 1 luna, totul bine si frumos. In iarna aceasta a simtit ca i'a fugit rotula si a cazut, piciorul s'a umflat am ajuns la spital am facut o radiografie si nu i'au depistat nimic, am folosit la indicatia medicului pungi cu gheata, masaj cu voltaren si fasa elastica. A trecut si de data asta. Si totusi acum cateva zile mai exact pe 15 mai se juca afara si din nou genuchiul i s'a dat intr'o parte si a cazut si iar s'a umflat dar de data asta mult mai rau. Mi'am zis ca totusi nu se poate si a 3 a oara acelasi lucru si am hotarat sa merg la un medic de specialitate pentru un consult mai amanuntit.. Azi am avut o programare la medicul specialist a consultat'o, am facut cateva radiografi, chiar si RMN si raspunsul care a fost unul care m'a socat: copila trebuie operata. Diagnosticul nu l'am inteles eu foarte bine dar suna cam asa Relaxare de aparat locomotor. Mi'a explicat ca aceasta " boala" este o tulburare de crestere care afecteaza in special fetele ; si ceea ce m'a frapat a fost ca in urma acestei operatii exista riscul de a face din nou aceste episoade ale rotulei. Nu contest ceea ce mi'a spus medicul, am incredere in spusele lui, dar as mai dori sa stiu o parere. Niciodata nu strica o parere in plus cu toate ca si aceste pareri cateodata difera.


Cu respect

O mama ingrijorata
2 comentarii
0
18-05-2011, ora 14:40
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Trebuia sa-ti dea de gandit cum de cade mereu in acelasi genunchi.asta dovedeste ca fetita are de mica o instabilitate a acelei articulatii, cu caracter permanent, mai ales atunci cand genunchiul este flectat [ indoit ] mai mult [ cand alearga, de ex ].Exista deci o laxitate exagerata articulara si/sau a ligamentelor de sustinere a rotulei, astfel incat rotula se poate deplasa imediat la cel mai mic traumatism.Am avut si eu un pacient pe lista mea de 16 ani care a fost operat la Cluj pentru o problema similara si acum este bine.mereu cadea si avea probleme si de natura psihica caci ii era mereu frica sa alerge sau sa mearga mai repede ; acum e bine. Nu se poate fara operatie, caci va avea probleme in viitor, pe langa faptul ca-si va limita singura miscarile si efortul fizic, va suferi din cauza asta.Asculta ortopedul si mergi cu fata la operatie caci este spre binele ei.Sa vorbesti cu medicul sa fie examinata si la celalalt genunchi, sa stii cam cum sta si cu acesta.
0
22-05-2011, ora 21:32
rozablue
Nu este medic/terapeut
rozablue
Multumesc mult pentru raspuns. A fost operata acum 2 zile. I s'a facut o atroscopie, a decurs bine operatia si din cate am inteles de la medici care au operat'o a avut si o mica fractura a rotulei pe care i'au extras'o. Am sa revin sa va spun mai exact cu ce diagnostic a fost externata.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.