Osteomielita?

18-09-2012
Toth
Nu este medic/terapeut
Toth
Anul trecut in luna septembrie am cazut pe strada si m-am lovit la genunchi...poate si in zona tibiei, nu mai stiu exact. Nu am suferit nici o fractura, numai julituri destul de serioase. Dupa ce mi s-au vindecat ranile, am observat, la jumatatea distantei dintre genunchi si glezna pe fara anterioara, o mica adincitura in dreptul osului. Tot aici pielea este mai pigmentata, mai rosie si uneori zona e mai calda. Nu am dureri nici in repaus, nici in miscare. Simt doar o foarte usoara durere (disconfort) la palparea acestei zone. Aceasta zona nu e umflata si nu are puroi.

Anul trecut am pus Panthenol si praf de Doxiciclina si am masat usor pe zona pigmentata. Dupa doua saptamini mi s-a parut ca zona afectata nu mai este calda.

Acum, dupa un an, adincitura persista, nu si-a schimbat aspectul, nu ma doare dar este putin calda. Acest lucru ma face sa ma gindesc la o inflamatie.

Puteti sa-mi dati un sfat? Eu locuiesc in strainatate si ajung in tara numai in luna decembrie.

Va multumesc mult!
2 comentarii
0
18-09-2012, ora 18:54
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
De obicei, in aceasta zona e produce o osteo-periostita (o afectare a periostului).
Diferentierea de o osteomielita se face pe baza examenului clinic, radiologic si biologic (sangvin), prin urmare este absolut imposibil de precizat gravitatea starii actuale fara examinare directa.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
18-09-2012, ora 20:33
Toth
Nu este medic/terapeut
Toth
Credeti ca este util sa ma tratez in continuare cu Panthenol si praf de Doxiciclina ? Este necesara si biopsie? Cred ca e dureroasa tare :(
Asta pina ajung in tara.

Multe multumiri!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: