osteonecroza cap femural, picior mai scurt

10-08-2010
popa lacrima
Nu este medic/terapeut
popa lacrima
Buna ziua!
As dori sa va intreb tot in legatuta cu fetita mea de 9 ani diagnosticata cu osteonecroza cap femural aparuta la un an dupa o fractura de col femural operata cu brose.S-au efectuat foraje de revascularizatie. Piciorul cu fractura a ramas mai scurt cu aproximativ 2 cm, a ramas mai mic decat celalat si ca grosime.Acum poarta inaltator plantar facut la o firma specializata.Intrebarea mea este daca isi va relua piciorul cresterea? S-au ce se va intamola? Mentionez ca diagnosticul de necroza a fost pus pe radiografia de sold, nu a facut RMN, radiografia a fost sugestiva, capul femural aparea modificat si colul scurtat. Exista ceva procedee de stimulare a cresterii?
Va multumesc din suflet.
4 comentarii
0
11-08-2010, ora 11:29
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Diagnosticul initial este cel de fractura a colului femural???? Este rarissim la aceasta varsta si survine doar dupa caderi de la inaltime mare sau accidente rutiere grave.
Nu cumva a fost vorba despre epifizioliza femurala superioara, ca origine pentru coxa-vara actuala??
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirug Glezna si Picior
0
11-08-2010, ora 12:24
popa lacrima
Nu este medic/terapeut
popa lacrima
Buna ziua!
Diagnosticul a fost de fractura de col femural aparut dupa un accident rutier.Operatia a fost reusita, radiografia dupa 6 luni de la fractura era de aspect normal, mersul normal. Dupa scoaterea broselor cam la aproximativ 4 luni a inceput schiopatarea, care a evoluat destul de rapid- diferenta de 2cm a aparut cam in 3luni-radiografia a evidentiat tasarea de col si modificarea aspectului capului femural. Ulterior s-au efectuat forajele de revascularizatie. Va creste oare osul in continuarea? Se poate ca tasarea colului sa afecteze nucleul de crestere? Ce s-ar putea face in astfel de situatii? Dar si talpa piciorului a ramas un pic mai mica decat la piciorul sanatos.
Va multumesc mult.
0
11-08-2010, ora 20:05
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Cazul este unul complex si putem discuta la infinit pe aceasta tema, insa discutia este inutila in absenta consultului direct, insotit de studiul dosarului radiologic. Exista multe procedee terapeutice, insa trebuie adaptate stadiului actual.
Cred ca ar fi indicat sa consultati un ortoped pediatru cu experienta.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirug Glezna si Picior
0
13-08-2010, ora 11:25
adicutza
Nu este medic/terapeut
adicutza
Buna ziua!As dori sa aflu cat ma costa o interventie de vertebroplastie percutana la 2 vertebre L2 si L4.Am sunat la clinica Artis3din Cluj si nu stiu nici ei , a zis ca ar fi bine sa vb cu medicul direct.am reusit sa vb doar cu o assistenta din acea cinica si mi-a zis ca se plateste doar cimentul acrilic care nu este asa scum in jur de 15 milioane.Eu am sunat si la clinica Ortomed si aici mia zis ca ma costa 2000 de euro pe vertebra.din ce am citit pe net nu am gasit in inca nimic si pe nimeni sa-mi spuna exact pretul interventiei.
Va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK