osteoporoza si diabet

24-07-2007
vengje22
Nu este medic/terapeut
vengje22
mama mea are valoarea 2.85, este diabetica de curind insulinodependenta, dar cu valori nestabilizate ale glicemiei.dupa stabilizarea glicemiei ni sa spus ca ne vom ocupa de osteoporoza, pina atunci insa m-ar interesa daca aceasta vaoare este mare si care sunt limitele admise
10 comentarii
0
31-07-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Probabil va referiti la valoarea – 2, 85 DS (deviatii standard) din cadrul masurarii densitatii minerale osoase (DMO). Valoarea de la care se considera a fi prezenta osteoporoza este de – 2, 5 DS, asta insemnand ca mama dvs are o valoare usor crescuta. Pentru a cuantifica riscul fracturilor osoase se procedeaza astfel: 1, 5 x 2, 85 = 4, 2 (adica mama dvs are un risc de a prezenta fracturi osoase la diverse traumatisme de 4, 2 ori mai mare decat o femeie de varsta dumneaei fara osteoporoza).
Dupa stabilizarea glicemiei, medicul va va indica tratamentul adecvat, ramane ca mama sa se fereasca de caderi care ar putea provoca eventuale fracturi.
Multa sanatate!
0
31-07-2007, ora 00:00
vengje22
Nu este medic/terapeut
vengje22
va mutumesc pentru timpul acordat si daca nu este pre mult pentru dumneavoastra, a-si dori sa va consult in riscurile la care s-ar expune mama mea in conditiiile de mai sus in cazul unei operatii de protezare a genunchiului.cu deosebita stima.
0
01-08-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Din pacate, la acesta intrebare nu va pot raspunde, nefiind de specialitate. Medicul ortoped care o va opera pe mama dvs trebuie informat asupra afectiunilor pe care mama le are si acesta va putea cuantifica acest risc.
Numai bine va doresc!
0
01-08-2007, ora 00:00
vengje22
Nu este medic/terapeut
vengje22
oricum, va multumesc.cu consideratie.
0
05-05-2009, ora 20:56
mirciu57
Nu este medic/terapeut
mirciu57
sotia mea are osteoporoza o dor foarte tare soldurile face si dializa recomandati-mi un tratament am incercat aproape tot ce se putea gasi in farmacii creme alifii a incercat si un extract de aloe heat lotion dar fara prea mare efect va multumesc
0
15-01-2010, ora 16:06
bejenarucatalin
Nu este medic/terapeut
bejenarucatalin
ami spuneti va rog celulele stem sant bune pt osteoperoza?
0
13-08-2010, ora 14:55
misg07
Nu este medic/terapeut
misg07
Intrebare adresata unui medic specialist:
Am 41 de ani. Am nascut acum 4 luni (in luna aprilie 2010), dupa care am stat la pat 3 luni, pentru ca nu ma puteam misca, fiindu-mi afectati si muschii spatelui si cei abdominali. Dupa mai multe investigatii am aflat ca am osteoporoza severa (scor Z: -3, 7) la nivelul coloanei lombare, 5 tasari vertebrale la nivelul coloanei toracale si osteopenie (scor Z: -1) la nivelul colului femural bilateral. Dupa o serie de analize de laborator, azi am aflat ca aceasta osteoporoza a fost cauzata de lipsa de vitamina D (analiza "25-OH-vitamina D": 7 fata de minim vreo 20). In acest moment iau Fosamax (1 / saptamana), urmand ca in curand sa incep un tratament pentru vitamina D.
Intrucat se pare ca este vorba de osteoporoza secundara, daca urmez tratamentele recomandate, am sanse sa mi se refaca densitatea osoasa, ajungand la un nivel acceptbil ? Daca DA, cam peste cat timp pot spera la niste rezultate mult-asteptate ?
0
16-10-2010, ora 15:24
pertealuminita
Nu este medic/terapeut
pertealuminita
buna ziua! numele meu este luminita si doresc sa stiu daca medicamentul recomndat de d-voastra este bun ptr videcarea osteoporozei avand un scor final de -2.5T:mentionez k mama mea, in urma verificarii masei osoase (Dexa) a fost diagnosticata cu inceput de osteoporoza. As dori sa stiu daca acest medicament_STRONTIUM BONE MAKER îi este benefic avand in vedere faptul k acum 5 ani a fost operata de_ chistadenocarcinom papilifer ovarian dreapta, dupa care a urmat 6 luni de chimioterapie.In caz k acest medicament i*ar fi bun am dori sa stim de unde il putem procura(daca se poate cateva date de contact detaliate-farmacia, adresa si chiar un nr de telefon).
Va multumim anticipat! asteptam raspunsul d-voastra urgent!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0
28-12-2010, ora 13:55
fanica1234
Nu este medic/terapeut
fanica1234
In urma testului DEXA mi s-a dat urmatorul rezultat:Masurarea densitatii mineral osoase (BMD)si a scorului T 4, 0, evidentiaza valori sugestive pentru osteoporoza la nivelul coloanei lombare.Risc de tasare/fracturaridicat. In primele 6 luni am facut tratament cu bonviva si alfaD3.Acum fac tratament cu OSSEOR. Am si o spondiloza cervicala.In urma unei radiografii la soldul drept am fost diagnosticata cu modificari incipiente de coxartroza polara superioara.E suficient tratament cu OSSEOR? Ce specialist trebuie sa mai conctactez?Imi trebuiesc si antiinflamatoare?
0
08-08-2012, ora 10:52
Andrei Constantinescu
Nu este medic/terapeut
Andrei Constantinescu
Buna ziua!

Poate va este de ajutor:


Asociaţia pentru Prevenirea Osteoporozei din România (ASPOR) împreună cu Houston NPA, companie de comunicare medicală au deosebita plăcere de a vă invita să participaţi la evenimentele desfăşurate cu prilejul Zilei Mondiale a Osteoporozei 2012, acţiuni care vor avea loc în intervalul 19-20 octombrie, în Bucureşti, la Crystal Palace Ballroom. Acţiunile dedicate Zilei Mondiale a Osteoporozei 2012 vor reuni peste 300 de participanţi: pacienţi cu osteoporoză, membri ASPOR şi cadre medicale implicate în diagnosticarea şi tratarea osteoporozei.
Scopul acţiunilor dedicate Zilei Mondiale a Osteoporozei 2012 este creşterea nivelului de conştientizare asupra incidenţei pe care Osteoporoza o are la nivel naţional şi mondial, asigurarea unui cadru propice de comunicare între pacienţii cu osteoporoză şi cadrele medicale, cât şi consolidarea noţiunilor privind Osteoporoza şi informarea participanţilor despre noutăţile existente în acest moment pe plan naţional şi internaţional.
Cu ocazia Zilei Mondiale a Osteoporozei 2012 va fi lansat numărul 32 al revistei Osteon-info, publicaţie a Asociaţiei pentru Prevenirea Osteoporozei din România, dedicată pacienţilor cu Osteoporoză. Revista conţine informaţii despre noutăţile apărute în studiul Osteoporozei, metode de tratament, viaţa cu Osteoporoză etc.

Evenimentele dedicate Zilei Mondiale a Osteoporozei 2012 sunt structurate pe parcursul a două zile în felul următor:
 Vineri (19 octombrie) - Conferinţa cadrelor medicale implicate în diagnosticarea şi tratarea Osteoporozei
Specialităţile aflate în focus sunt: medicină de familie, reumatologie, endocrinologie, balneofizioterapie, kinetoterapie, medicină internă şi ortopedie). Programul se va desfăşura între orele 15:00 - 20:00, fiind creditat EMC şi EFC.

 Sâmbătă (20 octombrie) - Conferinţa dedicată persoanelor cu Osteoporoză
Participarea persoanelor cu Osteoporoză, familiile acestora, ne-membrii ASPOR, la o serie de prezentări şi dezbateri cu privire la cauzele apariţiei Osteoporozei, evoluţia maladiei şi metode de tratament.

 Duminică - Mişcarea împotriva Osteoporozei!
Activităţi fizice dedicate persoanelor cu Osteoporoză, desfăşurate în parcul central Bucureşti în compania promotorilor Zilei Mondiale a Osteoporozei 2012.

Pentru înscriere la eveniment şi orice alte detalii legate de Ziua Mondială a Osteoporozei 2012, vă rugăm să contactaţi compania Houston NPA
Persoană de contact: Cristina Tache - cristina.tache@houston.ro / tel: 0725.221.016
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Osteoporoza
  • S-a descoperit gena care încetinește scăderea densității osoase
  • Consumul de cafea și ceai ajută la prevenirea diabetului de tip II
  • Persoanele care muncesc mult peste norma obișnuită au un risc mai mare de diabet
  • MIT: Consumul ridicat de dulciuri poate provoca diabet
  • Smart Contact Lens – lentilele care monitorizează glicemia
  • Un nou posibil tratament pentru osteoporoză
  • Plasturele „inteligent” pentru monitorizarea glicemiei
  • Alimentele pe bază de soia ar putea proteja femeile la menopauză de osteoporoză
  •