Otita externa bilaterala

17-08-2010
Monica_Maria
Nu este medic/terapeut
Monica_Maria
Am fost diagnosticata cu otita externa bilaterala (bineinteles ca urmare a unei vacante pe litoralul romanesc). Tratamentul prescris a fost urmatorul : ciprinol, picaturi ceplax (sper ca am citit corect de pe reteta prescrisa, de la farmacie mi s-a dat alcon ciloxan) si clotrimazol, plus paracetamol. Credeti ca acest tratament ar putea avea efecte benefice sau ar fi indicat sa ma consulte si un alt medic? Am dubii in privinta antibioticului, credeam ca mi se va prescrie un antibiotic mai puternic, avand in vedere ca este o infectie ce trebuie tratata corespunzator.
13 comentarii
0
18-08-2010, ora 08:51
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. nu e cazul de alt antibiotic( in ureche mai mult predomina micoza decat infectia bacteriana)
2. tratamentul local este important
aspirat cu mare grija( cu un srvetel, NU cu betisorul) tot ce este umed din ureche..
de administrat picaturile 5-6 calde+ un saculet cu sare cald 10 min..
scurs din ureche si administrat alcool boricat 5-6 pic pentru 10 minute
scurs si uscat interiorul urechii cu uscatorul de par.
3. Consultul ORL.. trebuie facut anual, inainte de concediu.. pentru a extrage dopurile de ceara si a evita retinerea apei in conduct..
in acest fel se previn otitele externe !!!!
0
18-08-2010, ora 10:21
Monica_Maria
Nu este medic/terapeut
Monica_Maria
Multumesc
0
13-10-2010, ora 11:28
magdaclaudia
Nu este medic/terapeut
magdaclaudia
am fost la orl in urma unei otite externe furunculanta.dn dr ma curatat in urechi, aspirind ce era acolo, ma curatat, dezinfectat, mi_a bagat in urechi pansament cu ceva dezinfectant.am stat o jumatate de ora cu ele in urechi, dupa care mi le_a scos si mia bagat altele de le_am tinut pina a doua zi.am urmatorul tratament
gentamicina 10fiole pe care le fac la 12 ore, cipro ouin, aerius si picaturi ciplox.nu mai spun ca am avut dureri destul de mari.vreau sa stiu daca aceasta forma de otita recidiveaza si daca este bun tratamentul pe care mi l_a dat
0
13-10-2010, ora 12:13
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
tratamentl e corect.
otitele externe recidiveaza la cei care traumatizeaza conductul auditiv la curatat
0
16-10-2010, ora 19:55
dobrindaniela
Nu este medic/terapeut
dobrindaniela
Buna seara, am fost la doctor si am avut otita externa la o ureche si otita interna la cealalta am urmat tratamentul prescris, dar acum am inceput sa-mi curga constant din ambele urechi un lichid (ca apa).Dimineata am coj care miros foarte urat.cu mult respect
0
17-10-2010, ora 18:41
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
uneori este nevoie de tratament zilnic sau la 2 zile la cab. ORL.. pentru aspiratie secretii si tratament local.!!!
0
14-08-2013, ora 10:08
paulino
Nu este medic/terapeut
paulino
buna ziua. dupa o vacanta la mare, m-am intors acasa cu masina (750 km) vineri. iar duminica a inceput sa ma doara urechea dreapta. am folosit solutie auriculara cu cloramfenicol. dar durerea nu m-a lasat. mai mult, luni a inceput usor sa ma doara si cea stanga.marti am mers la garda. medicul de garda mi-a spus ca nu au medic ORL-ist ca e in concediu. asa ca mi-a facut un control medicul generalist care era de garda. mi-a bagat in ambele urechi ceva aparat cu lupa. m-a durut foarte tare. mi-a zs ca am otita externa bilaterala. mi-a dat tratament cu picaturi Otocalm si Tobradex. antibiotic Zinnat de 500 cate 2 pe zi si Ibuprofen. mi-a zis ca picaturile se iau de patru ori pe zi cate doua de Otocalm si dupa 5 minute doua de Tobradex in fiecare ureche. dupa ce imi pun Otocalm in ureche, se infierbanta urechea tare si se infunda. iar dupa ce pun Tobradexul, se desfunda urechea. cand misc mandibula simt o durere in ambele parti de sub ureche.as vrea sa imi spuneti parerea dumneavoastra despre acest caz, avand in vedere ca nu am fost consultat de un specialist ci de medic generalist. e corect tratamentul? precizez ca nu imi curge nasul, nu sunt racit, chiar nu stiu de la ce am facut otita bilaterala, nu folosesc betisoare de nici un fel, si mai ales la 2 zile dupa ce am ajuns de la mare. va multumesc anticipat.
0
14-08-2013, ora 14:48
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. trebuei facut un consult ORL.. inainte de fiecare concediu la mare ( pentru a extrage resturile de dopuri care retin acolo apa
2intradevar este otita externa... tratamentul este bun
se poate adauga apa Oxigenata.. inainte de picaturi..ca sa curati din secretii
si dupa tratament stergi cu un servetel de hartie tot ce ese din ureche si Usuci cu uscatorul de par interiorul urechii
0
17-08-2013, ora 19:21
paulino
Nu este medic/terapeut
paulino
buna ziua. azi e a 5-a zi de tratament cu zinnat si picaturile date de doctor. am urmat si sfatul dumneavoastra cu apa oxigenata intre tratamente. totul este ok, nu ma mai dor urechile, nu fierbe nici una cand pun apa oxigenata, dar dupa ce pun apa oxigenata in urechea stanga la cateva minute simt niste, , intepaturi, ,. oare sa nu mai folosesc apa oxigenata deloc?
vreau sa precizez ca azi e ultima zi de antibiotic zinnat, iar urechile par a se fi vindecat normal. problema e ca nu ma pot duce la medicul ORL-ist pentru ca e in concediu momentan. sa mai folosesc ceva sau sa las totul sa decurga de la sine?
0
19-08-2013, ora 11:23
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu mai trebuie pusa apa oxigenata...
usuca urechea in interior cu uscatorul de par..si atat
0
20-08-2013, ora 02:13
tores
Nu este medic/terapeut
tores
buna ziua..am fost la un consult orl si mi sa zis ca am o ciuperca dupa care mi sa datacool boricat sa pun timp de 2 zil in ureche...in acest timp doctorul mia introdus in ureche un fel de tifon si a zis sa revin peste 2 zile...boricatul il pun peste tifon...ce sfaturi imi dati urechea nu ma doare doar ca numai auzeam
0
17-08-2017, ora 11:46
areghian
Nu este medic/terapeut
areghian
Buna ziua,

Dupa un concediu la mare am simtit apa in ureche, am mers la urgente de acolo mi-au spus ca am dop in ureche si sa imi pun picaturi de a-cerumen. Dupa 4 zile in care am simtit tot aceleasi simptome care s-au agravat putin am revenit la urgenta de unde am primit un diagnostic mai dur: otita externa bilaterala. Am primit tratament de antibiotic (cuminol), ibuprofen de 400 si picaturi (tobradex).
Cand am ajuns acasa am vazut ca tobradex sunt pentru ochi dar pe net am citit ca sunt bune si pentru urechi, vreau sa va intreb cum trebuie administrate, doctorul mi-a spus ca cate 2 picaturi de 2 ori pe zi dar nu mi-a spus cat timp trebuie sa le tin in ureche, daca trebuie sa pun vata dupa?
De asemenea as vrea la sfarsitul acesta de saptamana vreau sa merg putin pana la mare. Exista vreun risc daca stau la soare si daca intru in apa (bineinteles cu doape si/sau casca)?

Multumesc
0
17-08-2017, ora 22:13
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
absolut tot ce ai facut..este gresit
un medic ORL care stie meserie iti scotea dopul din prima fara sa faci atatea tratamente degeaba
Nici o pocatura din lume nu poat extrage dopul de cerume din ureche doar i.l inmoaie si ramane acolo
asa ca corect este sa mergi la un cab. ORL si niciodata doar la urgenta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.