otita externa necrotizanta

07-08-2013
SCAM
Nu este medic/terapeut
SCAM
Buna ziua!

De 4 luni ma chinui cu o problema la urechea dreapta. Am fost prima data la clinica Regina Maria (Cj) unde am fost diagnosticata cu o otita externa. Mi s-a prescris tratament antibiotic (Oxacilina) + picaturi (solutia cu cloranfenicol si apoi cyplox) dar nu s-a vazut nici o imbunatatire. Am continuat apoi cu Ciprofloxacina, Ospen...si nimic. Intre timp s-a inflamat si infectat un ganglion retroauricular care a fost incizat. A supurat mai bine de o luna dupa incizie. Am fost trimisa intre timp la clinica ORL de la Spitalul Judetean, la un alt medic unde mi s-a facut o biopsie. Rezultatul a fost:

'Aspectul histopatologic descris ar putea corespunde unei otite externe necrotizante 'maligne' fara insa a se putea exclude diagnosticul unui carcinom scuamos keratinizat bine evidentiat'.
Pt ca rezultatul nu a fost concludent am mai facut o biopsie pt care inca astept rezultatul.
Intre timp am facut si un CT cranian, cu urmatorul rezultat:
- structura tisulara cu dimensiuni tranversale 4, 7X2, 2 cm centrata pe mastoida dreapta; invaziva local la nivelul urechii externe
- aspectul descris impune diagnosticul diferential intre o formatiune TU si o otita cronica cu reactie osteolitica.

Aparent ar parea acelasi rezultat neclar, ca si la biopsie. Medicul spune ca e necesar sa asteptam rezultatul celei de-a doua biopsii...pentru ca deocamdata nu stie ce este exact sa urmam alt tratament/operatie.
Deja de 4 luni tot astept...ba trece ba nu trece.
Ma puteti ajuta cu o idee sau o alta interpretare?

Va multumesc
2 comentarii
0
09-08-2013, ora 09:47
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
se impune.. o internare in clinica ORL..spital Universitar
unde sunt specializati pe operatii complicate pe urechea medie.
este nevoie de oepratie pe urechea medie indiferent de acele 2 diagnostice
ori otita supurata ori formatiune tumorala.. tot operatia se impune si in timpul interventiei medicul stie ce are de facut in ambele cazuri
0
12-08-2013, ora 17:33
SCAM
Nu este medic/terapeut
SCAM
Am primit si rezultatul celei de-a doua biopsii: carcinom scuamos infiltrativ bine diferentiat (G1). In urma acestui diagnostic am fost trimisa la Institutul Oncologic Cluj-Napoca la dna dr Elisabeta Ciuleanu, pentru a discuta un plan de tratament. Medicii spun ca momentan nu se poate discuta de operatie pt ca tumoarea e destul de mare si e localizata intr-un loc greu accesibil. De maine mi s-a recomandat sa incep tratament chimioterapeutic, 3 sedinte de citostatice din 3 in 3 saptamani, dupa care voi repeta CT-ul si daca tumoarea s-a micsorat ca putea fi operata.
Ce ma sfatuiti? Sa accept inceperea tratamentului, sau sa mai caut o alta perere din partea unui specialist ORL? As fi avut programare sapt aceasta la Clinica Urechii, Bucuresti la dl.dr David, pentru o alta consultatie.dar acum ca am deja un disgnostic, nu stiu daca ma mai poate ajuta altceva decat chimio.
Va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: