otita la un copil de 4 ani

47 comentarii 1 2
0
14-07-2011, ora 09:21
Crys3fun
Nu este medic/terapeut
Crys3fun
Va referiti la o incizie a membranei timpanice pentru evacuarea lichidului acumulat in urechea medie sau va referiti la o aspiratie a secretiilor prezente in canalul auditiv extern?
Multumesc.
0
14-07-2011, ora 09:50
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
medicul ORL..decide in functie de ce gaseste acolo
0
14-07-2011, ora 18:07
Crys3fun
Nu este medic/terapeut
Crys3fun
Mda.. zice-se ca o nenorocire nu vine niciodata singura. Noua concluzie (pe langa otita medie): furuncul duct auditiv extern, augumentin 1g/12 ore si Nistatina in continuare, eventual 1/2 ceapa coapta ca sa dam credit si medicinei naturiste :)
Sper din tot sufletul sa scap fara timpan perforat ca sa nu-mi nenorocesc auzul.

Multumesc inca odata pentru implicare si un sfat: oameni buni, luati-va dopuri de urechi cand mergeti la bazin pentru sport, costa doar 20 lei. Sanatatea. Nepretuita!!!
0
15-07-2011, ora 14:14
deeadami
Nu este medic/terapeut
deeadami
Buna ziua,

baiatul meu a fost diagnosticat cu otita externa bilaterala, i s-a dat zinnat si picaturi cu rivanol; durerile nu s-au oprit si am ajuns iar la urgenta, si i-a schimbat tratamentul: betabioptal picaturi (despre acesta am citit pe net ca este pentru ochi, poate fi folosit si pentru otita externa?), nurofen si biorinil;
durerile s-au mai ameliorat (datorita nurofenului);
ce stiti despre otipax?

Va multumesc.
0
15-07-2011, ora 14:18
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
foarte bune pentru otite cu dureri
deasemenea urechea incalzita bine cu uscatorul de par sau saculete cu sare
NU trebuie sa ajunga apa in ureche si nici betisoare
0
21-07-2011, ora 11:22
deeadami
Nu este medic/terapeut
deeadami
multumesc pentru raspuns;

putem sa folosim dopuri de urechi pentru inot? sau dopuri antifonice conice (burete) inmuiate in ulei de masline, ar fi o varianta ca sa nu-i mai intre apa in urechi?
casca de inot poarta, dar s-a dovedit insuficienta;

va multumesc inca o data
0
21-07-2011, ora 12:01
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Logic.. la O Ureche normala.. cu pielea intacta, fara traumatisme.. NU ar fi nici o problema daca intra apa in urechi..
este suficient dupa asta sa se usuce interiorul urechii cu uscatorul de par.
pe o ureche afectata de inflamatie.. da trebuie protejata cu dopuri.. sau vata imbibata in o crema uliioasa + casca ermetica pe cap si urechi
0
21-07-2011, ora 14:00
deeadami
Nu este medic/terapeut
deeadami
cred ca am gasit cele mai eficiente dopuri de urechi pentru inotatori, sunt cele cu mulaj din silicon, adica se ia mulaj de pe urechea (in cazul meu) copilului si se confectioneaza dop pentru fiecare ureche; sunt interesante, dar si costul este pe masura, m-au trecut transpiratiile cand am aflat cat costa; dar poate sunt mai usor de suportat si nu mai face otita, ca de tinut departe de apa e foarte greu.

va doresc tot binele din lume pentru ca v-ati ales o meserie asa de frumoasa si pentru bunatatea de care d-ati dovada!
0
21-07-2011, ora 14:17
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cat poate sa coste ?
50 ron.. maxim 100
ata costa ca sa faci mulaj din ureche la o firma de audioprotezare.. unde se fac mulaje pentru aparate auditive.
0
26-07-2011, ora 16:12
deeadami
Nu este medic/terapeut
deeadami
Exact, 45 lei bucata, 90 perechea. Pentru niste dopuri care trebuie schimbate frecvent, pentru ca este in crestere, mi-i se par scumpe.
Am rezolvat-o intre timp, cu niste dopuri moi de tot, arata ca niste ciupercute haioase, la 3 lei si le suporta foarte bine.

Multumesc pentru sfaturi.
O vara frumoasa!
0
31-07-2011, ora 02:27
romcod1
Nu este medic/terapeut
romcod1
Buna ziua, va rog sa-mi trimiteti si mie un raspuns sunt disperata, am un baietel de 8 luni care la virsta de 5 saptamini a avut otita medie supurata, vreau sa precizez ca locuim in irlanda, fara simptome adica nu a avut temperatura, dureri, numai scurgeri otice de culoare galbuie si ceva alb in interioru urechilor, am primit tratament cu gentamicina picaturi 5 zile, si numai la 2 saptamini infectia revenise din nou- tratament picaturi pentru ochi -nu mai tin minte denumirea, si de atunci avem un chin, la 5 luni din nou - tratament augmentin, acum la 8 luni am observat ca copilu se trage de urechi am fost la medicu de familie zice ca nu vede infectie, ce ma nelinisteste ca urechiusile foarte urit miroase si in interior este ceva alb ca puroi ca o placa- numai la fund, si ceva eliminari care tot miroase, timpanu nu se vede, va rog sa-mi ziceti ce poate fi, am cerut programare la un medic orl, e foarte greu deoarece rtebuie sa astept 8 luni ca sa ne vada un specialist, aici toate tratamentele le da medicul de familie. Va multumesc.
0
01-08-2011, ora 07:13
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. NU cred ca la 8 luni.. ati facut OTita supurata
la acea varsta.. trompa lui eustache este foarte larga.. si tote otitele dreneza spre rinofaringe.. NU se perforeaza tinpanul la acea varsta.. cred ca acele secretii care avea copilul erau doar Dop de cear..si a fost diagnosticat gresit si tratat gresit
ati fost la ORL atunci? la aparitia primei probleme?
2 Acum dupa atatea tratamente locale.. cred ca copilul face Otita micotoca
Sfatul meu este sa mergeti sa va interneti in clinica ORL.. unde sa.i aspire zilnic urechea sub controlul microscopiului
sa faceti tratament pana la vindecare si sa spuna clar daca copilul ramane cu perforatie de timpan... sau nu
NU asteptati programare.. Mergeti direct si va internati !!!
UN tratament incorect la inceputul bolii.. poate afecta soarta copilului pentru toata viata !
0
01-08-2011, ora 13:57
romcod1
Nu este medic/terapeut
romcod1
Va multumesc pentru raspuns, nu am fost consultati niciodata de un medic orl, diagnosticu la pus medicul de familie in care nu prea am incredere, asta e si problema nu putem ajunge la orl fara indreptare de la medicul de familie, si chiar cu indreptare cum am mai zis trebuie sa asteptam luni de zile, sa mergem la urgenta - nu ne primesc daca copilu nu are temperatura inalta sau stare critica, asta e situatia. VA rog sa-mi ziceti ce as putea face eu in conditii casnice -daca e posibil, E GRAV, si daca este corect tratamentu dat : CLONAMOX - AMOXICILIN 125/5 ML:si SOFRADEX-grupa AMINOGLICOZIDE picaturi locale, sunt foarte confuza nu stiu ce sa fac. Sa plecam acasa pentru tratament.Va multumesc.
0
01-08-2011, ora 14:22
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
TRatamentul NU a fost corexct din start.. si nu are cum sa fie corect acum
daca este o otita externa.. MIcotica.. NU se da tratament cu antibiotic, se face dpoar tratament local.
Cel mai corect este sa mergeti direct In clinica ORL..si sa va consulte sau la urgenta ( otita supurata la sugar este o Urgenta!!! )
sau platiti o consuplatie la ORL.. sa aspire urechea si sa va spuna ce are copilul
difera tratamentul la o otita cu timpan spart.. de o otita externa
0
02-10-2011, ora 10:58
bebeluca
Nu este medic/terapeut
bebeluca
Baietelul nostru de 3 anisori a racit mai puternic, am tratat raceala iar dupa 2 zile de la intreruperea tratamentului a facut iarasi febra si a primit diagnostic de otita medie, singurul tratament recomandat, pe care il si administram este unasyn pulbre si ibalgin, problema e ca de 4 zile de la inceperea tratamentului febra-38-38.5 nu mai scade, se repeta la fiecare 7 ore, este foarte apatic si mofturos, iar acum are si scaune apoase. Acuza dureri la ambele urechiuse iar daca doarme pe o anumita parte acea ureche si obrazul devine rosii si fierbinti. Anul trecut exact dupa o sapt de cresa(anul acesta dupa o sapt de gradinita ) a facut otita medie si pneumonie cu Pneumococ si M. Catarrhalis, si a trecut cu ibalgin si cefotax.Dupa vizita de anul acesta la medicul de familie ni s-a comunicat ca nu are nimic la plamani si otita va trece cu unasyn, suntem ingroziti si speriati in acelasi timp deoarece episodul de anul trecut a fost groaznic si nu vrem sa se repete.Ce e de facut?
0
03-10-2011, ora 14:34
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Otitele trebuie Confirmate si tratate la ORL
0
13-10-2011, ora 18:05
alice1
Nu este medic/terapeut
alice1
buna ziua! tatal meu a avut o otita netratata multi ani...acum am mers cu el la doctorl si are otita supurata la ambele urechi dintre care la una nu mai are timpan si necesita operatie pentru curatarea infectiei, iar al cealalta timpanukl este perforat..operatia este difcila? ce riscuri sunt?
Adaugă un comentariu / răspuns
47 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: