otita seroasa

30-03-2012
Teomiss
Nu este medic/terapeut
Teomiss
Buna ziua. Ma numesc Teodora si as avea o intrebare pentru d-voastra: in febr m-am confruntat cu un rosu in gat al carui tratament initial a fost sumetrolim + eurespal ca la 3 zile sa-mi apara o durere ingrozitoare la urechea dreapta ( si ganglion inflamat pe partea dreapta ). Am fost la medic orl - diacnostic de otita medie, tratament cefalexin + nurofen 200 + biorinil spray. La control mi s-a spus ca timpanu arata ok, diagnostic otita seroasa si trat. inca 5zile cu nurofen + biorinil spray ( mai aveam inca ep. de durere/jena la ureche ). Am terminat tratamentu si la cateva zile inca aveam rosu in gat. Tratament cu augmentin + nurofen. La control totu ok, gatu normal...dar la cateva zile durerea a reaparut ( parca ar coace ceva in ureche ) Am reinceput trat cu nurofen...mentionez ca pe parcursul celor 2luni de tratament nu am facut deloc febra, nu am puroiu ( confirmat de analiza exudat la 2sapt de la terminarea reprizei 2 de antibiotic ). Daca nu e bacterie, nu am alta simptomatologie decat cea de durere ureche dreapta ma intreb: e o sensibilitate dobandita? Am prins curent? De ce durerea inca persista ( senzatie de ureche infundata, si coacere? Un raspuns din partea d-voastra mi-ar fi de mare ajutor.

Multumesc anticipat. Cu stima
2 comentarii
0
30-03-2012, ora 17:54
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
am mari dubii ca ai fost investigata si diagnosticata corect
1. nu poate dura vindecare unei otite 2 luni
2. otita seroasa Nu doare... e doar cumularea unui lichid in spatele timpanului care da senzatie de ureche infundata
3. rosu in gat pote fi de la un reflux gastric si acea iritatie faringiana poate da o otalgie reflexa
4. durerea in ureche poate fi si de la probleme dentare
5. mergi la stomatolog, un alt medic orl si faci audiograma si timpanograma, tii regim gastric fara acru, acidulate, citrice, faci gargara si ei tab devsupt
0
01-06-2012, ora 13:18
Teomiss
Nu este medic/terapeut
Teomiss
Buna ziua dnu dr.
In timpul ce s-a scurs de la ultima postare am urmat sfaturile date de d-voastra si anume: am fost la stomatolog ( si nu am nimic ) am fost la un alt medic orl-ist si mi-a zis din start ca nu e otita si ca imi recomanda o radiografie cervicala. Greseala mea a fost ca odata avut rezultatul ecografiei ( scolioza sinistroconvexa ) m-am intors la medicul de familie pt interpretare si nu la un specialist, medic care mi-a dat doar antiinflamator fara alte indicatii. Binenteles durerea nu a cedat de tot. Avand rasp. evaziv al medicului orl-ist consultat, cu o radiografie care nu punea probleme dupa parerea medicului de fam, am mai consultat un medic orl-ist insistant sa-mi faca toate testele: audiograma, timpanograma, endoscopie iar rezultatul a fost ca: timpanul e ok, auzul e ok..pt durere antiinflamator. Disperata de umblat la medici, dar mai ales de durere, m-am dus cu radiografia la un reumatolog ( mentionez ca intre timp durerea se mutase la urechea stanga si uneori in ceafa )care a avut inspiratia de-a mai trmite la un neurolog. Si in cele din urma astazi la neurolog dupa o analiza a radiografiei coloanei si exam: mi s-a pus diagnosticul de spondiloza cervicala cu nevralgii Arnold si trat cu Movalis inj/ 7zile, calciu eferv si vit B. Am speranta ca-mi va fi bine.
Tocmai pentru ca indrumarile date de d-voastra mi-au fost de folos am tinut sa revin cu un raspuns si sa va multumesc pentru sfaturi.
Cu stima,

Teodora
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.