otita seroasa cronica+tiuit permanent

24-02-2011
daiana2011
Nu este medic/terapeut
daiana2011
Buna ziua,

As dori sa primesc raspunsul unui specialist cu privire la problema mea de sanatate.
Cam de o luna am un tiuit permanent in urechi. Mai intai a inceput doar in urechea dreapta, apoi in stanga si mai nou am tiuitul in ambele. Am fost la consult de specialitate si m-a diagnosticat cu otita seroasa cronica bilaterala. Cu aceasta problema ma confrunt de mica(acum am 25 de ani). Probleme am mai avut si cu sinuzita si trebuie sa precizez ca am si deviatie de sept. Acum nu ma deranjeaza decat acest tiuit pe care il am zi si noapte. Nu fac temperatura, nu ma dor urechile, cred ca aud destul de bine, desi la audiograma nu mi-a iesit totul in regula.
Am urmat tratamentul 3 zile azitromicina si 7 zile nasonex, flamexim, flonidan si aerosoli. Dupa aceasta perioada am repetat audiograma dar nu s-a constat nicio imbunatatire. Am continuat 7 zile cu doxiciclina, ketonal, flonidan si un gel de pus in nas preparat intr-un laborator. Problema e ca acest tiuit nu mi se mai opreste dupa atatea zile de tratament. Ce imi recomandati sa fac? Credeti ca voi ramane asa toata viata? (am auzit de unele cazuri) Ar trebui sa ma adresez si unul alt medic ? Va multumesc tare mult daca ati putea sa imi raspundeti!
5 comentarii
0
24-02-2011, ora 22:15
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. otita seroasa are ca prim simptom formarea unui lichid in spatele timpanului cu scaderea de auz, senzatie de ureche infundata, senzatie de lichid in ureche.. mai putin tiuitul
2 tiuitul.. este caracteristic mai mult pentru afectiune anervului auditiv ( dereglari de circulatie cerebrala, expunere la zgomot, casti la maxim, discoteca.s.a)
trimite audiogramele si daca este posibil sa faci si Timpanograma + inaltime, Kg, tensiune arteriala
-
0
24-02-2011, ora 23:45
ElenidaLucia
Nu este medic/terapeut
ElenidaLucia
Urgent!!!!!
Buna seara..am si eu o problema, sper ca nu foarte grava..Ieri dimineata am simtit o usoara durere in urechea stanga (inainte de zbor) pe perioada escalei a inceput sa ma doara si urechea dreapta, mi s-a infundat nasul, iar pe perioada celui de al doilea zbor, am simtit o durere foarte puternica in ambele urechi dar si in gat..as vrea sa stiu daca e doar de la raceala sau poate fi ceva mai grav.tin sa mentionez ca nu prea am posibilitatea, din cauza locatiei sa ajung la un Orl. am folosit produse ptr raceala( trefalu, nurofen raceala si gripa) mi s-au mai desfundat putin urechile, dar a inceput de putin timp sa aud un tiuit surd in urechea stanga..ce imi puteti spune, e ma sfatuiti sa fac ? tin sa menitonez ca am folosit si otocalm.
Va multumesc din suflet
0
25-02-2011, ora 06:23
Dr. Orl
Identitate neconfirmată
Dr. Orl
Daca nu prea aveti posibilitatea sa ajungeti la medic, credeti ca va rezolvati problema apeland la consult pe internet? Aceasta nu este medicina si nici o vindecare corespunzatoare ptr dvs! Ceea ce ati experimentat se numeste barotrauma din cauza zborului cu avionul si este posibil sa aveti timpanele perforate, in cel mai rau caz! Oricum, ar trebui sa mergeti astazi la medic ptr un consult!
0
25-02-2011, ora 12:25
laura05
Nu este medic/terapeut
laura05
buna am 21 de ani si sufar de acnee, am cosuri in zona gurii pe zona unde am puncte negre. Am fost la dermatologie si mio dat zinerit si skinoren dar a dat rez primele luni dupa care mai rau, am fost la ginecologie si am facut ecograf crezand ca e ceva interior dar mi s-a spus ca nu am nimik, acuma nu stiu ce sa cred. ca crema folosesc o crema de la vichi dar pentru cosuri momentan nu folosesc nimik. VA ROG SA MA AJUTATI SA IMI RECOMANDATI CEVA PENTRU COSURI CA NUMAI STIU CE SA FAC, credeti ca trebuie sa mai merg la un alt ginecolog, sau un alt dermato. am fost diagnosticata cu acnee acuta.
0
25-02-2011, ora 12:26
laura05
Nu este medic/terapeut
laura05
scz am uitat sa adaug ca am cosuri aproape pe toata fata dar mai accentuat in zona gurii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.