otita --urmari

01-02-2010
dora_s
Nu este medic/terapeut
dora_s
buna seara! am 37 de ani si mie mi se pare ca aud bine. dar pana acum vreo 15 ani faceam foarte des otite. adica era ca o schema: raceam, urma sinuzita, otita, amigdalita, bronsita. sirul asta de infectii a trecut cu klacid. de atunci nu mai fac nici amigdalite, nici otite.
pb este ca la urechea dreapta ar fi niste urmari. am facut un control si mi s-a spus ca nu e bine ( controlul era pt un loc de munca). urechea secreta mai multa ceara decat normal, de culoare maro. stanga nu are aceeasi pb.
sa fie inca o infectie daca nu mai doare de atatia ani? ce e de facut?
8 comentarii
0
01-02-2010, ora 08:07
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
secretia de ceara.., cat de abundenta nu ar fi.. NU se considera patologie !
faceti audiograma si Timpanograma !
aceste investigatii o sa confirme daca sunt probleme sau nu !!!!
0
01-02-2010, ora 15:16
liwia
Nu este medic/terapeut
liwia
buna ziua...pe 24-11-2009 am fost la un control cu urechea dreapta, deoarece aveam cam 4 saptamani de cand nu auzeam prea bine..d-l doctor m-a consultat si m-a curatat in ureche spunandu-mi ca de acum nu voi mai avea probleme.mentionez ca nu am primit nici un tratament.pe data de 04-01-2010 am primit nota de plata (60 euro), iar la diagnostic scria "Otita externa difuza cu Myringitis"...la nici 2 luni problema mea a reaparut.nu reusesc sa ma documentez in legatura cu termenul 'myringitis´.e o bacterie, de la ce apare, cum se manifesta, ce efecte poate avea?ce e de facut?. Va multumesc anticipat, Livia
0
01-02-2010, ora 18:13
dora_s
Nu este medic/terapeut
dora_s
audiograma am facut acum vreo 5 ani. cand faceam otite des am avut timpanul perforat ( probabil de la infectie a curs urechea foarte rau, secretii rosiatice, putea sa fie sange?!). adica asa mi s-a spus, ca era perforat.dar eu aud bine si am insistat doar pt ca am o ruda cu o infectie cronica (!) la urechi...si nu vreau sa ajung asa.

multumesc pt raspunsuri!
0
01-02-2010, ora 19:08
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
liwia.
MIringita.. este inflamatia Timpanului.. indiferent de agentul patogen( virus, microd sau ciuperca)
din diagnostic reese ca ati avut secretii in conductul auditiv.. care au fost aspirate si a fost depistata inflamatia conductului.. si a timpanului. !
Cred ca au exagerat putin cu diagnosticul ca sa poata justifica Costul !
in ce tara sunt asa preturi ?
0
02-02-2010, ora 01:47
liwia
Nu este medic/terapeut
liwia
va multumesc pentru informatiile oferite..acum patru zile am cumparat de la farmacie un medicament numit ´´otowaxol´´ cu care trebuia sa curat urechea de doua ori pe zi.a avut efect in doua zile si acum e mult mai bine.farmacista m-a sfatuit sa continui tratamentul o singura data pe saptamana daca apar rezultate.nedumerirea mea este, ar trebui sa mai consult medicul sau nu? e posibil sa ma confrunt din nou cu problema asta?.liwia...germania
0
02-02-2010, ora 06:30
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
atat timp cat acel sprei va ofera confortul curatarii conductului auditiv cred ca nu mai este cazul sa va faceti griji. ( acel sprei contine si dezinfectante care o sa protejeze conductul de infectie)
Numai sa NU mai traumatizati conductul auditiv cu Betisoare !
0
02-02-2010, ora 19:17
liwia
Nu este medic/terapeut
liwia
va mutumesc pentru sfaturi..am sa tin cont de ele.numai bine va doresc!
0
20-04-2013, ora 13:17
OLARIOANA
Nu este medic/terapeut
OLARIOANA
In urma cu doi ani si jumatate am fost diagnosticata cu otoscleroza bilaterala, urechea stanga fiind afectata mai tare m-am operat punandumi-se un piston de teflon.Operatia si recuperarea au decurs normal, auzul s-a imbunatatit, desi am ramas cu un vajait sau tiuit in urechi, dar mi s-a spus ca ma voi obisnui cu el. Intre timp si urechea dreapta a fost afectata din ce in ce mai tare asa ca in urma cu 2 saptamani m-am operat si la ea.Operatia a fost ok, in schimb recuperarea a fost mai greoaie ca prima data, adica am fost foarte ametita, senzatie de rau, chiar si acum dupa 2 saptamani inca mai sunt ametita si am probleme cu echilibrul.Ieri am fost la control si mi s-au scos firele si mesa din ureche. Din pacate am tot senzatia de ureche infundata si nu mi se pare ca mi s-a imbunatatit auzul, din contra, parca e mai slab.Doamna doctor mi-a spus ca inca mi-e inflamata urechea si ca trebuie sa mai am rabdare.E posibil sa nu fii reusit operatia, sau care ar fii cauza neimbunatatirii auzului?va multumesc!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Vitamina C previne răceala
  • MIT: Usturoiul previne și vindecă răceala
  • MIT: Dacă ieși afară cu părul ud răcești
  • Răceală sau gripă?
  • Iată care este singurul supliment ce ar putea preveni răceala
  • Alergie sau răceală?
  • Care este singurul supliment de care ai nevoie pentru răceală?
  • Răceală sau gripă? (Ghid simptome)
  • Amigdalele, folosite în teste de laborator pentru analiza efectului medicamentelor asupra celulelor imune
  •