Otomastoidita, colesteatom, granulom piogenic

23-11-2016
Ionescuionut
Nu este medic/terapeut
Ionescuionut
Salutare! Acum 2 luni si jumatate am fost operat de o otomastoidita care din fericire era in stare destul de incipienta osul mastoid nu a fost afectat, a mai fost extras din urechea medie un colesteatom si pe langa toate acestea si un granulom piogenic conform CT Totul a decurs foarte bine in spital chiar nu am avut dureri si nici nu a fost nevoie sa mi se administreze analgezice sau antiinflamatoare. Singurele injectii au fost cele cu antibiotic inainte si dupa operati. Mentionez ca am fost internat timp de 2 saptamani.
Trebuie sa merg lunar la control pentru a mi se face aspiratii auriculare sub microscop si mi s-a explicat faptul ca timpanul este spart si o sa ramana o vreme asa. Dupa spitalizare mi s-au mai dat sa pun acasa picaturi cu ciprofloxacina timp de 4 zile apoi sa continui tratamentul cu alcool boricat si betadine inca 7 zile.
Intrebarile mele sunt:
IMPORTANT!: Numele complet al procedurii este: Sub AG-IOT se practica antro-adito-atico-mastoidectomie stanga cu ablatie colesteatom, polip adito-antral si rezectia cadrului timpanal si a restului de pe nicovala cu pastrarea ciocanului si meatoplastie.
1. Faptul ca se mai formeaza cruste imi poate afecta urechea medie? Desii merg la control lunar pentru aspiratii auriculare sub microscop
2. Care este riscul ca acel colesteatom sa reapara si in cat timp.
3. Faptul ca merg doar 1 data pe luna pentru aspiratii este riscant si urechea se poate infecta din nou ?

La ultimul control doamna doctor care ma operat era destul de multumita de cum decurge vindecare plus ca s-a bucurat ca urechea incepea sa secrete cerumen.

PS: tin sa mentionez ca mi s-au dat cateva detalii despre cum sa pastrez urechea sa fie uscata si cum sa o protejez de apa. Alte sfaturi sunt binevenite!

O zi excelenta tuturor si astept cu drag raspunsurile voastre! Multa sanatate!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: