Otoscleroza bilaterala cu pierdere severa de auz

1086 comentarii 1 2 ..... 789 ..... 36 37 Înainte ›
0
09-02-2009, ora 16:35
nicpir
Nu este medic/terapeut
nicpir
Multumesc, dna doctor ! De acele aderente vorbea dnul profesor Ciuchi , spunea ca va face "curatenie" in iunie.Eu sper ca sunt doar aceste aderente, pentru ca dupa ce mi-a scos tamponul dupa prima saptamina am trait citeva zile incredibile..auzeam...auzeam aproape orice sunet..apoi usor...usor auzul a scazut .Cred ca acum este ca inainte de operatie..poate chiar mai rau...dar sunt convinsa ca in final va fi bine.
Ptr elasimi : am sa te rog sa citesti cu atentie fiecare mesaj postat, ai sa vezi ca nu gasesti persoane la care operatia nu a reusit, poate nu a reusit din prima (dintr-un motiv sau altul )..dar in final iese bine .Asa...deci : CURAJ ! si tie si mie... SI NUMAI BINE !
0
09-02-2009, ora 16:52
camytza
Nu este medic/terapeut
camytza
multumesc frumos alina pt raspuns :)
eu miercuri ma operez sper sa fie totul ok, deja am insomnii noaptea.ai spus ca te-ai cazat o noapte la clinica, eu sunt tot din craiova! si mie mi-a spus dl doctor ca daca imi face cu anestezie locala nu este necesar sa ma cazez.acum nu stiu ce sa zic.cum te simti dupa operatie? este totul ok? ai dureri?
inca odata multumesc frumos!
0
09-02-2009, ora 16:59
camytza
Nu este medic/terapeut
camytza
alina te rog frumos daca ma poti ajuta cu o adresa de mail, mesenger sau orice modalitate prin care sa putem comunica, numar de tel nu cred ca ai voie pe forum, ca as dorii sa aflu si eu cateva informatii despre operatie, sunt o fricoasa.sper sa ma mobilizez pana miercuri.
.multumesc frumos!!
0
10-02-2009, ora 13:03
elasimi
Nu este medic/terapeut
elasimi
catre maria71, cänd ai fost la dl.doctor ciuchi ai mai fäcut acolo analize sau au fost de ajuns cele care le-ai fäcut mai inainte, mai concret ce analize a trebuit sä faci.eu m-am säturat de atätea audiograme fäcute.la cät timp ai fost programatä la operatie, multumesc mult
0
10-02-2009, ora 16:08
elasimi
Nu este medic/terapeut
elasimi
multä sänätate si tie nicpir
0
10-02-2009, ora 16:40
maria71
Nu este medic/terapeut
maria71
ptr. elasimi: in urma audiogramei facuta la Iasi la Sp. de Recuperare de un medic mai mult decat amabil ( care ne-a explicat pe hartie care e mecanismul si ce presupune operatia si mie si sotului, a vazut probabil ca suntem consternati...) am inteles ca asta e boala si nu e cale decat inainte, adica operatia. Tot el ne-a recomandat si pe dl dr Ciuchi.In luna octombrie am mers cu audiograma respectiva la Bucuresti ( in prealabil am facut o programare, evident). Eu nu am avut un teanc de audiograme, doar una la Roman, vai mama ei, si cea de la Iasi. Medicul de la Iasi mi-a spus ca probabil o sa-mi mai faca si dl dr Ciuchi una, nu era problema. Dar in urma unor alte teste facute in timpul consultatiei ( cel cu diapazonul am inteles ca e elocvent...) dansul a decis ca intr-adevar e vorba de otoscleroza si trebuie operata. N-am mai stat pe ganduri si am si programat operatia in ian a.c.
Daca te programeaza pt operatie o sa trebuiasca sa faci cateva analize uzuale, sa nu mai pierzi timpul prin Bucuresti...o sa-ti spuna dl doctor.
Sanatate si numai bine tuturor!
0
11-02-2009, ora 09:16
elasimi
Nu este medic/terapeut
elasimi
mersi mult pt räspuns, sänätate
0
14-02-2009, ora 02:08
Alina 1974
Nu este medic/terapeut
Alina 1974
Pt camytza, imi pare rau ca n-am mai intrat pe forum si n-am vazut mesajele, sper ca esti bine, -*
Eu acum aud mai bine cu urechea operata, dar inca mai am microfonie. Am inteles ca va mai dura un timp. Sanatate tuturor!


(*modificat de administrator)
0
14-02-2009, ora 11:24
maria71
Nu este medic/terapeut
maria71
Buna ziua din nou!
Am o luna de la operatie si am mai revazut acum din mesajele anterioare. Am citit ca sunt persoane operate care spun ca ar renunta la tamponul de vata ca protectie dupa 7 saptamani de la operatie si altele care sfatuiesc ca e prea devreme pentru a renunta la aceasta protectie. Eu n-am folosit deloc tamponul pana acum pentru ca medicul mi-a zis sa-l am la mine si sa-l folosesc doar in caz de necesitate ( de baie nu mi-a zis sa am vreo precautie in vreun fel...sa fi omis???). Cu ce ar putea influenta faptul ca n-am folosit protectia asta pentru zgomote puternice?
Si mai am o intrebare oarecum nu foarte importanta...dar poate cineva m-ar ajuta cu un raspuns, n-as deranja medicul cu astfel de nedumeriri: dupa 4 saptamani de la operatie pot sa-mi reiau sedintele la sala, respectiv aerobic? Ma gandesc la efort, zgomote..mentionez ca munca am reluat-o ( chiar daca nu presupune efort fizic, am stat 3 saptamani acasa, urmand sfaturile medicului) de ce n-as relua si activitatile extra- serviciu? Ar exista unele contraindicatii?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri...
0
17-02-2009, ora 01:49
Alina 1974
Nu este medic/terapeut
Alina 1974
Dr. Ciuchi mi-a recomandat 2-3 luni fara sarituri. De asemenea am intrebat ce suplimente pot sa iau si mi-a recomandat Ginko Biloba 100 mg dimineata si la 100 mg pranz si Lecitina, o capsula dimineata si una seara.
0
26-02-2009, ora 23:57
Vior
Nu este medic/terapeut
Vior
Buna ziua !
Mai intai de toate tin sa va multumesc tuturor care ati contribuit la "˜viata"™ acestui grup de discutii despre o problema pe care o avem cu totii si care ne afecteaza mai mult sau mai putin. Datorita voua am refacut operatia de otoscleroza...Istoricul meu este urmatorul: in 2001 m-am operat de otoscleroza (urechea stanga) la dl. Prof.Ataman prin metoda House (tub de polietilena) operatia a reusit si dupa 2-3 luni auzul s-a stabilizat la limite normale si am putut sa-mi desfasor viata ca un om aproape normal neimpiedicat in prea mare masura de calitatea auzului. In urma cu aproximativ 1 an si jumatate auzul a inceput sa scada treptat dar continuu ajungand ca urechea stanga sa fie practic inutila. Nu era infundata, nu durea, nu....nimic, atat ca nu ma ajuta deloc. Am apelat din nou la dl. Prof Ataman dar dansul a ezitat sa faca interventia si a recomandat proteza auditiva si operatie la cealalta ureche. Motivul; a doua operatie deseori nu rezolva problema mai ales ca poate este la nivelul urechii interne, nu medii, lucru care este periculos mai ales datorita riscului de labirintizare.. Acum imi dau seama ca era vorba de tehnologie si de dotare cu echipamente din cadrul spitalului. Am abandonat ideea operatiei si am inceput sa caut informatii despre proteze... si tot asa am descoperit forumul acesta pe Internet. Am citit cu atentie toate postarile si in final m-am convins ca merita sa incerc o noua interventie, lucru care l-am facut deja la MedicoCliniquela dl.prof.Ciuchi in ianuarie anul acesta. Dumnealui m-a facut sa inteleg deosebirea intre metoda House si cea cu piston de titan...si am fost de acord. La operatie a constatat fracturarea unuia din oscioare care fixau tubul de polietilena dar mi-a fixat pistonul iar pe partea terminala o osului a atasat o portiune din grasimea urechii pentru a impiedica pistonul sa se desprinda. Postoperator a decurs normal atat la clinica cat si acasa insa la vreo trei saptamanai am constientizat ca atunci cand stau la orizontala, dupa 10-15 min parametri urechii operate scad foarte mult. Daca ma ridic din pozitia de orizontala in decurs de 10-15 min totul redevine ok. Stiu ca este o perioada de 3-4 luni de zile in care toate se regleaza si se aranjeaza in urechea mea. Cateodata cand schimb pozitia aud ceva ca fasait de fond dar nu sunt alarmat de asta, il consider normal, in rest pot spune ca nu am efecte secundare de tiuit sau alte zgomote...sau senzatie de ureche infundata, pur si simplu aude foarte slab.
Sunt curios daca voi ati intalnit asa ceva in perioada de recuperare de dupa operatie. Este posibil ca pistonul sa se miste cumva acolo... dar initial nu se misca, urechea functiona si la orizontala. Daca se misca, in timp se va stabiliza (in cele 3-4 luni)? Daca se misca este nevoie de o noua interventie? Probabil ca daca este nevoie ar trebui cat mai curand.... Dar eu as vrea sa o fac abia dupa ce trec cele 3-4 luni...ca poate nu mai este nevoie. Nu de alta dar am si o perioada destul de aglomerata la servici in perioada aceasta.. Adevarul este ca nu-mi dau seama de pozitia in spatiu tridimensional a pistonului si a oscioarelor din ureche. Va multumesc ca ati avut rabdare sa-mi cititi off-ul si daca aveti ceva pareri, sugestii le astept cu placere.
0
01-03-2009, ora 13:41
missT
Nu este medic/terapeut
missT
Buna Vior,
Spune-mi, te rog, cum te-ai descurcat cu imobilizarea la pat dupa operatie? Cat de greu ti-a fost sa stai nemiscat si ce poti face totusi din acea pozitie incomda?
Dupa operatie ai avut ameteli?
Referitor la intrebarile pe care le-ai pus, cred ca ar trebui sa mergi la dr Ciuchi la control pentru ca el este cel mai in masura sa-ti raspunda.
Ma bucur pentru tine, ca operatia a reusit.
0
04-03-2009, ora 10:29
Alina 1974
Nu este medic/terapeut
Alina 1974
Pt Vior: cred ca un telefon la ora 8 dimineata la Medico Clinique, inainte sa intre dl dr Ciuchi in operatie, ar fi mai simplu decat drumul pana acolo si va spune dumnealui daca e nevoie de consultatie.
Eu am avut operatia acum o luna si acum nu mai am nici efectul de microfonie, acum aud mai bine cu urechea operata, desi hipoacuzia este partial labirintizata.
0
05-03-2009, ora 05:28
Alina 1974
Nu este medic/terapeut
Alina 1974
pt MissT: Cei de la Medico clinique au paturi cu telecomanda, asa ca te poti ridica la 45 de grade ca sa bei lichide, eu una am avut grija sa tin capul cu urechea operata in sus; restul corpului poate sa fie si culcat pe spate si culcat intr-o parte. E posibil ca in somn sa-mi fi miscat si capul si tot sunt bine acum. Important e sa nu faci miscari bruste. Poti sa bei cu paiul iaurt de baut, ceai, apa, supa crema fara sare, le poti tine la frigider la clinica si ti le aduc doamnele asistente, te intreaba daca ai nevoie de ceva chiar fara sa ceri:)
Practic nu e nevoie sa stea cineva cu tine dupa operatie daca iti aduci dinainte lichidele si paiele de baut, Camera in care te schimbi pt operatie este cea in care vei sta si dupa aceea, singur/a in camera (asta mi s-a parut super)
0
05-03-2009, ora 12:02
missT
Nu este medic/terapeut
missT
Alina, multumesc mult de tot! Eu sunt o fire agitata si nu pot sta locului si ma ingrijora ideea ca trebuie sa stau nemiscata. Acum ma simt mai bine cand ma gandesc ca nu e chiar asa drastic.
Trebuia sa ma operez saptamana asta dar am racit :(
Marti ma duc la control si apoi reprogramam operatia.
Am citit toate comentariile, tu ai o luna de la operatie, cum auzi?
Eu cu urechea stanga nu aud acum aproape deloc.
0
05-03-2009, ora 12:07
missT
Nu este medic/terapeut
missT
Alina, nu te supara, te mai intreb ceva: senzatia de cap infundat si vertij, la tine au disparut dupa operatie?
Multumesc!
0
05-03-2009, ora 20:29
Vior
Nu este medic/terapeut
Vior
Multumesc de sfat missT si Alina1974 :) chiar astazi am sunat la clinica dar din pacate tocmai astazi domnul profesor nu era. dar voi suna din nou. In ceea ce priveste ingrijorarea ta, missT, cred ca cel mai bine este sa pornesti cu gandul ca nu trebuie sa faci ceva...doar trebuie sa stai si sa te gandesti la lucruri frumoase si sa stii ca cel mai mult o sa stai si sa asculti zgomotele din jur, o sa cauti sa le identifici, sa compari si ce mai, sa te bucuri de cum se aud. Eu chiar am incercat sa fac topologia locului dupa zgomotele ce se auzeau :) in plus fata de sfaturile Alinei as recomanda un furtun steril (de la vreo perfuzie etc) in loc de pai- nu mai forteaza gatul deci efort zero pentru a bea (chiar daca patul este inclinat) un alt sfat ar fi evitarea bautului de lichide inainte de operatie si apoi cat mai tarziu - pentru a nu trebui sa te ridici si s amergi la toaleta prea curand. O alta sugestie ar fi un somn foarte bun in seara dinainte pentru a adormi in ziua operatiei cat mai tarziu - pentru a fi pozitia capului cat mai mult timp sub controlul tau in primele ore de dupa operatie poate pana seara tarziu. daca te stii o persoana cu somn agitat si rotiri in somn poate e bine sa rogi doamna asistenta, care de altfel este foarte amabila, sa vina mai des in timpul noptii sa verifice. Eu personal ma semitrezesc atunci cand trec de pe o parte pe alta in somn asa ca mi-a fost relativ usor sa controlez pozitia. Insa cum spunea Alina, estential este sa nu faci miscari bruste. Asa ca nu trebuie sa-ti faci griji pentru acea prima zi si tine minte n-o sa ai timp sau sa vrei sa faci altceva decat sa asculti zgomotele din jur :)
0
06-03-2009, ora 21:44
kristina_racoasa
Nu este medic/terapeut
kristina_racoasa
Buna seara! Am citit aceste mesaje si parca mi-a mai revenit un pic curajul. Dar tot am o nelamurire. Am inteles ca este foarte dureroasa anestezia (unde se face injectia?).Aşa este?
0
07-03-2009, ora 10:04
maria71
Nu este medic/terapeut
maria71
Vrei un sfat de la mine? E mai bine sa nu stii toate amanuntele legate de operatie...de ce sa te duci timorata? Ai incredere in medicul in care-ti pui toate sperantele si totul va fi mult mai bine.
Uite, ca sa-ti dau un exemplu, ma gandesc cu groaza cand stiu ca va trebui sa mai fac operatia si la cealalta ureche, fata de prima operatie la care m-am dus foarte senina...Dar eu gandesc asa: mai bine 2-3 intepaturi decat sa simt totul sau sa fac anestezie totala, nu ? Ce zici, nu e mai preferabil asa?
Hai, capul sus, bafta si multa sanatate ! Cand e operatia?
0
07-03-2009, ora 12:10
missT
Nu este medic/terapeut
missT
Maria,
Tu esti una dintre persoanele care si-a recapatat auzul dupa operatie, cel putin asa ai scris. De ce iti este "groaza" sa te operezi si la cealalta ureche?
Imediat dupa operatie spuneai ca abia astepti sa te operezi si la cealalta ureche. Si ca datorita operatiei ai renascut.
Sunt mesaje contradictorii care ma deruteaza.

kristina, nicio operatie nu este usoara, nici macar extractia stomatologica. Mie, de exemplu, imi este foarte rau de la anestezia stomatologica. Dar, cand esti bolnav, alegi raul cel mai scurt.
Decat o viata surd, mai bine cateva minutele de durere.
Si mie imi este foarte frica dar am ales calea asta si merg inainte.
0
07-03-2009, ora 22:41
maria71
Nu este medic/terapeut
maria71
Normal ca astept sa ma operez si la cealalta ureche pentru ca am rezultate bune. Mi-e groaza de operatia in sine si, ca sa fiu mai precisa - de anestezie! Mesajul ar fi vrut sa fie unul de imbarbatare pt Kristina, stii? ( s-ar fi dorit un mesaj subtil...dar nu mai e).
Tocmai asta era ideea: chiar daca treci prin momente neplacute, e bine cand ai final fericit. Ce e atat de derutant???
Cand astepti sa nasti, nasti din placere? Chlar daca si acolo urli de durere, abia astepti sa nasti...Nu crezi ca am dreptate? Eu am nascut...
Deci, Kristina, inca odata, fii barbata!
0
08-03-2009, ora 12:58
mirela79
Nu este medic/terapeut
mirela79
Eu ma operez maine si la a doua ureche. De data asta mi-e putin frica de operatie, din cauza ca stiu prin ce voi trece si ce dureri sunt mai ales in prima zi cand trebuie sa stau imobilizata. Faptul ca prima interventie chirurgicala mi-a reusit si ca aud foarte bine cu urechea operata, ma face sa ma simt mai increzatoare. Recuperarea dupa prima operatie a fost rapida, microfonia si ecourile au disparut cam intr-o saptamana, de asemenea mi-am putut relua activitatile relativ repede. Tinitusul este la fel de deranjant la ambele urechi, dar asta e. O sa revin cu un mesaj dupa ce voi fi externata din spital.
Succes tuturor si multa sanatate va doresc la toti!
0
08-03-2009, ora 20:07
Gabriela80
Nu este medic/terapeut
Gabriela80
Buna seara,
Am avut cea de-a 4-a operatie in 14 iulie 2008, auzeam foarte bine...dar in ultimele 2 luni simt o scadere de auz, sesizata si de catre cei din familie, colege de munca.Urmeaza sa ma programez la dl.Dr.Ciuchi pentru un control.As dori sa stiu daca cineva dintre cei operati au acum probleme de auz.Nu am racit, permanent imi protejez urechile de apa, vant, curent.
Am otoscleroza bilaterala...am fost operata la fiecare ureche de 2 ori..odata timpanoplastie si apoi fixarea pistonului de titan.
Sanatate multa tuturor.
0
08-03-2009, ora 21:40
missT
Nu este medic/terapeut
missT
Mirela, te-ai operat in ianuarie la urechea dreapta si maine te operezi la urechea stanga? WOW!
Iti tin pumnii sa fie bine, esti o curajoasa.
0
13-03-2009, ora 13:17
missT
Nu este medic/terapeut
missT
Mirela, inca nu ai scris cum a fost operatia, ce se intampla cu tine, sper ca nu ai probleme.
kristina, am fost la dl profesor Ciuchi si l-am intrebat explicit despre anestezie, mi-a spus ca doare din cauza faptului ca urechea este foarte sensibila. De exemplu, un cos in ureche doare mai tare decat un cos de pe frunte. Dar nu este o durere insuportabila si dureaza doar cat 2 intepaturi.
0
13-03-2009, ora 15:13
mirela79
Nu este medic/terapeut
mirela79
Am fost externata din spital ieri, dar am avut dureri foarte mari la urechea operata, mi-au fost administrate calmante. Sper sa fie totul bine. Abia astept sa-mi scoata pansamentul din ureche.
MissT: Multumesc mult pentru incurajari. In asemenea momente ajuta chiar si o vorba buna.
Multa sanatate tuturor!
0
13-03-2009, ora 16:13
missT
Nu este medic/terapeut
missT
... imi pare rau!
Ce s-a intamplat, ai avut complicatii?
Cum te simti acum?
Daca vrei, da-mi o adresa de e-mail sa putem vorbi.
Sper din tot sufletul sa te simti mai bine.
0
13-03-2009, ora 17:23
Alina 1974
Nu este medic/terapeut
Alina 1974
pt missT: inainte de operatie aveam destul de des dureri de cap, iar ameteli nu aveam tot timpul sau ma obisnuisem cu ele si nu le legam de ureche, ci de anemie. Dupa operatie parca imi simteam capul mai usor, a fost un soc sa-mi dau seama ce mult mi-a scazut auzul si la urechea neoperata si senzatia de ureche infundata la aceasta... dar dl doctor mi-a recomandat operatia la ea abia peste 1 an.
Am scapat si de microfonie, de pacanituri si de ameteli cauzate de operatie, am mers la servici a doua zi dupa operatie, cu program redus in functie de cat de obosita ma simteam in ziua respectiva.
Rar de tot mai am slabe dureri la urechea operata, daca sunt mai obosita, mai e si un usor zgomot. Anestezia a fost suportabila, doar ca ma asteptam sa fie mai usoara, cred ca seamana cu durerea anesteziei pt interventii stomatologice, poate ne confirma cineva care a trecut prin ambele anestezii...
Am avut si momente de panica atunci cand reveneau pacaniturile, dar daca toata lumea a spus ca auzul se stabilizeaza in 3 luni, m-am calmat. Spunea cineva pe forum ca fiecare reactioneaza diferit dupa operatie, la mine durerile au fost destul de slabe, incat nu am mai cerut calmante, a fost de ajuns antiinflamatorul administrat prin perfuzie.
Pt cine inca se mai teme, sfatul meu e sa aiba curaj. Eu una am sunat si o cunostinta mai veche medic ORL la spitalul Coltea daca a auzit de dl Ciuchi si cand mi-a confirmat ca este cel mai bun pe otoscleroza, stiind ca are toate conditiile pt operatie, am mers inainte cu toata increderea.
Cum spunea o domna/dra pe forum: "in cel mai rau caz tot surda de o ureche ramaneam."
0
13-03-2009, ora 19:25
missT
Nu este medic/terapeut
missT
Alina, esti foarte draguta, multumesc mult de tot pentru raspunsul cu detalii.
Mie dl profesor Ciuchi mi-a spus ca anestezia nu seamana cu cea stomatologica. I-am povestit ca de la anestezia stomatologica eu lesin si ma sufoc. Poate ca sunt mai multe feluri de anestezie.
kristina, hai sa ne operam impreuna, ne tinem de mana :)
0
14-03-2009, ora 10:39
kristina_racoasa
Nu este medic/terapeut
kristina_racoasa
Miss T iti multumesc mult pentru incurajare !
Adaugă un comentariu / răspuns
1086 comentarii 1 2 ..... 789 ..... 36 37 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sunetele produse de mâncat reglează cantitatea de alimente consumate
  •