Ovar infantil

31-10-2012
alina020
Nu este medic/terapeut
alina020
Buna ziua! In urma unei ecografii abdominale mi s-a zis ca am uterul cam mic, respectiv 57/18/35mm.pe langa asta prezint si cateva formatiuni chistice de 7mm pe ovarul stang si respectiv de 5mm pe ovarul drept.in aceste conditii credeti ca voi mai avea vreodata sansa sa am un copil?si care sunt dimensiunile normale ale uterului?
2 comentarii
0
31-10-2012, ora 16:45
Dr. Dimitrios Harsisis
Obstetrica-ginecologie, Cipru
Dr. Dimitrios Harsisis
Salut Alina,

Dimensiunile normale ale uterului sunt diferite functie de varsta femeii. Femeile de varsta reproductiva au in general un uter de dimensiuni 8 (lungime)x 4 (latime)x4 (grosime).
Nu stiu cati ani ai si nu am nici o data din istoricul tau. Totusi, nu uita ca ecografia este foarte dependenta de cel care o efectueaza.
Ca sa te fac sa razi o sa-ti spun ca nu exista diagnosticul de "ovar infantil", ca ecograful nu poate prezice fertilitatea femeii (poate doar in situatia cand evidentiaza hidrosalpinx bilateral) si ca soacra mea "diagnosticata" cu "uter infantil" a facut ulterior 4 copii.

Iti urez toate cele bune,

Dimitrios Harisis MD
Specialist Obstetrica Ginecologie
Famagusta General Hospital
Cyprus
0
01-11-2012, ora 15:04
alina020
Nu este medic/terapeut
alina020
Am 22 de ani.acea ecografie am facut-o la recomandarea medicului endocrinolog ca urmare a unui diagnostic de ovare polichistice.Cu aceasta ecografie nu am ajuns la medic deoarece mai am de facut cateva analize.
Medicul radiolog mi-a zis ca am uterul cam mic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.