Panel alergii alimentare

20-10-2016
And87
Nu este medic/terapeut
And87
Buna ziua!
Am un bebe de 1 anisor, caruia i-am facut panelul alimentar de alergii pt ca la 7 luni, a facut alergie la laptele de vaca. Alergie manifestata cu bubite in jurul gurii. Pe care nu i l-am mai dat de atunci.Din pacate, am introdus laptele de capra in preparate, la recomandarea medicului pediatru, dar pe care l-a tolerat.
In urma analizelor, am aflat ca pe langa laptele de vaca, este alergic la lapte de capra, galbenus, albus, morcov. Toate iesind mai mari de 0.35. Aceste alimente le-a consumat regulat de la 7-8 luni, fara nicio reactie alergica.
Rezultatele sunt urmatoarele:
Lapte vaca =0.4
Lapte capra =0.38
Albus = 1.89
Galbenus=0.51
Morcov=1.78
La laptele de vaca, alfa-lactalbumina, beta-lactaglobulina si cazeina au iesit in parametri normali.
Vreau sa aflu daca ii pot da in continuare alimentele iesite la analize ca fiind alergene pt el, dar la care nu a manifestat niciodata nicio alergie.
De asemenea, vreau sa aflu daca faptul ca este alergic, poate modifica valorile neutrofilelor, limfocitelor si eozinofilelor, care au avut ca rezultat:
Neutrofile=9.7% din valoarea normala 20-65
Neutrofile=0.77 mii/uL din 1-8.5
Limfocite=74.5% din 40-65
Eozinofile=6.9% din <5
Va multumesc!
1 comentarii
0
23-10-2016, ora 00:17
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Copilul poate primi tot ce tolereaza. In general tratam copilul si nu laboratorul. Eozinofilia(semn (si) de posibila stare alergica a organismului) nu este semnificativ marita.Problema o puteti dezbate mai in amanunte cu un medic pediatru competent in alergologie.Succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul