Pansare operatie exostoza

27-07-2011
vladpici
Nu este medic/terapeut
vladpici
Buna ziua, am facut operatie de exostoza la piciorul stang sub genunchi spre interior, am stat internat si acum 2 zile am iesit, peste 12 zile ma duc sa imi scoata firele. M-au chemat sa ma panseze o data la 7 zile, problema este ca bandajul mi se murdareste sau imi pica foarte repede(1 zi maxim) as vrea sa ma curat si sa ma pansez singur, am betadina si spirt si tifon sigilat. As vrea sa stiu cum sa ma pansez ce sa fac intai cum sa o curat deoarece sa ma duc sa ma panseze ei o data la 7 zile este imposibil, si risc o infectie sau mai stiu eu ce...
1 comentarii
0
31-07-2011, ora 13:52
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
in primul rand singura obligatie a pacientului in asemenea cazuri este sa mentina pansamentul curat si uscat, deci incercati sa nu-l murdariti.
plaga curata si fara secretii nu necesita un tratament foarte special, trebuie sa fiti atent, sa nu se murdareasca nu se udeze si sa nu sufere socuri mecanice.
daca plaga este curata, nu prezinta edem, roseata, secretii, etc un simplu plasture trebuie sa fie suficient, orice alta varianta (secretii si alte semne pentru infectii locale) nu sunt de competenta pacientului, in aceste cazuri consultati-va cu medicul de familie sau medicul care va operat
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul