pansinizita operata (pt dl. dr. Flueraru)

21-05-2010
sicarotaru
Nu este medic/terapeut
sicarotaru
Vă mulţumim pentru efortul pe care-l depuneţi pt fiecare dintre noi! M-am operat endoscopic în februarie 2009 de rinosinuzită maxilară cronică bilaterală, practicându-se antrostomie bilaterală. După aceea nu am mai avut dureri de cap o perioadă, dar tot timpul aveam secreţii în gât, nu pe nas. Nazal nu am nici acum secreţii şi nici nas înfundat.Acum 7luni am fost diagnosticat cu pansinuzită polipoasă etmoidală, sfenoidală, frontală, maxilară- recidivă. Sunt disperat! În primul rând nu ştiu ce am avut în trecut şi ce am mai grav în prezent. Am ameţeli de abia mai pot sta în picioare, am un tremur, o stare de neputinţă cu leşin şi mari dureri de cap, dar nu am niciun fel de secreţie nazală.Am şi momente când îmi revin... Am urmat tratamente homeopate timp de 6 luni şi am apelat la tratamentul cu castravetele de mare câte o picătură în fiecare nară, o singură dată Am urmat tratament medicamentos cu dexametazonă-5 zile injectabil, azitrox de 500 timp de cinci zile, sinupret 3 drajeuri/ zi, spray avamis-2 puf/2zi.Medicul spune că în urma acestui tratament medicamentos s-ar putea să-şi "dea drumul sinusurile" şi să se dreneze. Doar la picăturile din castravetele de mare au început să se mai dreneze sinusurile, dar f. puţin. După tratamentul medicamentos nu am suflat deloc nasul. Dacă sinusirile nu se drenează, trebuie să merg din nou la operaţie. Medicul spune că doar operaţia clasică rezolvă situaţia mea, dar sunt şi voci care spun că sinuzita nu se vindecă nici chiar prin operaţie.Ce mă sfătuiţi? Am şi otoscleroză operată şi nu mă pot reopera până nu rezolv sinuzita.
4 comentarii
0
21-05-2010, ora 17:27
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
daca este corect diagnosticul de sinuzita polipoida...
in acest caz..
u are ce se dreneze si nu are ce sa se elimine.. fiindca nu este un sinus plin cu secretii, este un sinus plin cu Polipi.. este un edem a mucoasei, , , cel mai des de origine alergica.
alergia poate fi externa( la diferiti factori chimici si alimentari) dar poate fi si interna( parazitoza intestinala)
1. daca polipoza este foarte avansata si a ajuns si in fosele nazale.., nu mai puteti respira pe nas din cauza polipilor.. trebuie sa va operati
2. daca respirati bine pe nas.. e ok. aveti grija la alimentatie, produse alimentare cu Euri si coloranti.
faceti cu re de dezintoxicare cu argila, aveti grija de tensiunea arteriala, colesterol, circulatia cerebrala.. si simptomele o sa se amelioreze mult.
0
23-05-2010, ora 15:46
sicarotaru
Nu este medic/terapeut
sicarotaru
Din nou trebuie să vă mulţumesc pentru promptitudine.Domnule doctor, până acum nimeni nu mi-a spus că aş avea polipi, ci că am sinusirile pline de puroi. E posibil ca eu să nu fi înţeles scrisul din reţeta de tratament. Sunt disperat şi aş vrea chiar să ajung să mă vedeţi sau poate să-mi vedeţi CT-ul. Am o astfel de analiză recentă. Ce ar trebui să fac? Locuiesc undeva la ţară, în judeţul Argeş.
0
23-05-2010, ora 18:45
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
trimiteti rezultatul CT pe mail
0
23-05-2010, ora 19:43
sicarotaru
Nu este medic/terapeut
sicarotaru
Mulţumesc pt efort! Am copiat cd. Sper să postă fi deschis. Dacă nu, poate scanez rezultatul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: