PAP si alaptare

11-12-2011
andyb79
Nu este medic/terapeut
andyb79
Buna, va scriu pentru ca ma aflu intr-o situatie ciudata. Am nascut anul acesta in feb, deci bb are 10 luni si in luna sept am facut un test PAP. Mi-a iesit 3 cu ceva infectie. In timpul acesta am auzit tot felul de variante ca anatomopatoloaga e mai sperioasa si sa fac din nou la Synevo de aceasta data ca ei sunt sg care fac in mediu lichid. Am facut tratamentul pt infectie si am repetat PAP-ul si unde il facusem initial ( 2 locuri) si la Synevo si rezultatele au venit cat se poate de diferite... Unde am facut initial a iesit la ambele 2 si la Synevo 4 !!!! Am uitat sa mentionez ca alaptez si acum de 6-7 ori pe zi. Speriata am mers in alta parte si am refacut PAP-ul de aceasta data dr a luat proba din 2 locuri si a iesit tot 2 iar la Synevo am facut numai tipaj de HPV ( cand mi-au dat rez de 4 au zis ca as avea si HPV) si mi-a iesit ca am 16 cu risc crescut. Cum se poate sa am 4-5 rezultate de PAP ok si unul atat de nasol? Nu am avut in viata mea rana sau ceva pb, medicii mi-au zis ca am un col perfect sanatos. La Synevo un PAP costa 90 RON si un tipaj de HPV 300 RON, nu se suporta de catre casa, ma intreb, cate femei au atatia bani sa dea pe analize, mai ales ca printr-o intamplare am aflat si eu de ei? Ce se intampla atunci, ne bazam pe celelalte rezultate si raiscam? Ce se intampla daca nu faceam si la ei si ramaneam cu rezultatul ok de 2? Va multumesc
3 comentarii
0
11-12-2011, ora 15:18
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Cel mai bine e sa-ti faci o colposcopie, o biopsie daca e cazul (eventual o ecografie transvaginala). Dar mergi la medic, nu te consola ca la unele rezultate e II. Fara sa intri in panica, rezolva totul ca si cum ar fi de IV. Cu atat mai mult cu cat ai suspiciune de HPV. Mai bine sa previi, ecat sa tratezi apoi cin stie cat timp.
Sanatate si ai grija de tine si de pui!
0
11-12-2011, ora 18:18
andyb79
Nu este medic/terapeut
andyb79
Oricum o sa merg sa repet analizele, in ianuarie ca am zis sa las un pic sa treaca timpul sa se mai repare putin tesuturile dupa atatea Pap-uri. Am facut si eco transvaginal si totul e ok. Multumesc la fel!
0
11-12-2011, ora 21:39
Dr. Costin George Adrian
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Costin George Adrian
Teodora are perfecta dreptate, mergi si fa o colposcopie la un spital de stat. Cu dovada de asigurat e gratuit si e e mai informativa decat un ex Papanicolaou, Nu uita sa iei cu tine toate rezultatele B-P.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Alaptarea la san este dureroasa?
  • Alăptarea
  • Caracteristicile laptelui matern
  • Alimentația mamei în perioada alăptării
  • Sfaturi pentru alăptarea la sân
  • Pompele de sân
  • Alăptarea și cofeina
  • Rana pe col - mit sau realitate?
  • Testul Papanicolau
  •