Papanicolau C3 ascus posibil LSIL prin infectie HPV

23-04-2009
lvd
Nu este medic/terapeut
lvd
Buna ziua,
Am fost diagnosticata cu papanicolau 2/3, col curat fara leziuni, iar la concluzii mi-a scris Ascus probabil reactiv!Am luat tratament Cervucid 12 zile, iar dupa menstruatie ( la 5 zile dupa menstruatie) am fost sa repet testul si m-a diagnosticat cu papanicolau 3, col curat fara leziuni, iar la concluzii mi-a scris Ascus, posibil LSIL prin infectie cu HPV!Am mers doar la un singur medic la o clinica privata din Timisoara!
As dori sa -mi spuneti ce anume trebuie sa fac mai departe doctorita mi-a recomandat un test HPV mai exact tipaj viral HPV care costa destul de mult (300 ron) si un altul biopsie de col + examen HP(100 ron)!Nu stiu mai exact cat este de grav si care dintre acestea ma ajuta sa aflu exact ce problema am tinand cont ca nu am avut niciodata chisturi, cauterizai, rani pe col sau avorturi si am 29 de ani???
Multumesc frumos!
34 comentarii 12 Înainte ›
0
24-04-2009, ora 00:12
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Este foarte important sa-ti faci aceste analize, exista intr-adevar suspiciunea unui HPV. Chiar daca pe col nu se observa la suprafata leziuni, examenul Papanicolau 3 indica cert ca exista ceva care intretine local o inflamatie, o problema. Si numai dupa ce stii exact ce este poti face tratamentul cel mai bun. Deci, nu are legatura cu avorturi, nasteri, ci cu ceva ce poate fi la nivel microscopic, sa zic asa. Nu amana sa faci ce trebuie, indicatiile au fost bune! Sanatate!
0
24-04-2009, ora 19:50
lvd
Nu este medic/terapeut
lvd
Multumesc mult!Sper sa se rezolve :)!
0
24-04-2009, ora 21:30
lvd
Nu este medic/terapeut
lvd
revin cu o intrebare, eu acum am primit un tratament cu cervugid inca 12 zile, si luni am o programare la un alt medic pentru a reface analizele, ce sa fac sa intrerup tratamentul pentru a vedea corect examenul de lama? Ce ma sfatuiti sa fac?
0
25-04-2009, ora 00:09
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Nu sunt specialista, dar cert este ca pentru recoltare, secretia trebuie sa fie cat mai "naturala" si sa nu interfereze alte substante sau sange. Ar fi bine sa intrebi un specialist, nu dau sfaturi, dar eu as face azi o irigatie si pana luni nu as mai folosi nimic intern, nici macar sex protejat...(asta oricum e nerecomandat inainte). Daca inca nu ai inceput cele 12 ovule, incepe-le de luni. Dupa recoltare, continua ovulele cum ti -sa recomandat, sunt foarte bune. Intreaba inainte de recoltare sa fii sigura. Numai bine!
0
26-04-2009, ora 11:48
lvd
Nu este medic/terapeut
lvd
Multumesc mult, o sa revin cu alte nelamuriri daca este cazul !Multa sanatate :)!Multumesc!
0
27-04-2009, ora 22:12
lvd
Nu este medic/terapeut
lvd
Buna seara,
Am fost si la cel de-al doilea medic, diagnosticul acestuia dupa un examen colposcopic este rana pe col(microscopic a vazut asta dupa ce a pus iod pe col s-au vazut cateva pete albe foarte mici), si la papanicolau mi-a iesit C2! Mi-a dat lama sa o duc la un cabinet de analize la care o sa primesc maine rezultatele si in functie de rezltatele de acolo daca ies pozitive fac tratament cu antibiotice daca ies negative mi-a spus ca trebuie sa iau cervugid 3 luni!
Acum insa nu mai stiu ce sa cred????? Cum e posibil sa am asemenea rezultate in interval de o luna???La inceput C2/3, apoi C3 iar acum C2?
Nici nu stiu dupa cine sa ma mai iau:) si cu ce sa incep.as fi vrut sa fac maine biopsie de col, si ce-l de-al doilea medic mi-a recomandat sa mai astept ptr ca nu e cazul sa fac acum.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc:)!
0
27-04-2009, ora 22:22
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Nu e normal sa te orientezi dupa sfaturi de aici...tot numai medicul stie cel mai bine ce e de facut. In orice caz, s-a confirmat ca exista ceva care iti intretine inflamatia colului, de asta e bine sa ai tipajul HPV facut. Tratamentul de 3 luni cu Cervugid e o recomandare foarte buna, daca citesti prospectul, te vei lamuri ca asa este. Tocmai de aceea nu ti-a recomandat urgent biopsia, dupa aceast tratament s-ar putea sa scapi si de rana si de balansul acela intre C2 si C3. E normal sa fie rezultate sensibil diferite, mucoasa locala e "afectata" de schimbari permanente pe parcursul unei luni, semnificative aparand doar cam la 6 luni. Urmeaza exact indicatiile si va fi bine. Chlamidia ai testat daca ai?
0
27-04-2009, ora 22:42
lvd
Nu este medic/terapeut
lvd
Chlamidia imi aparea pe testele pe care le-am facut fara nici un "x", asta inseamna ca nu am!
Dar maine o sa o intreb inca o data pe doctorita mea sa ma asigur si o sa revin cu comentarii!
Multumesc mult pentru promptitudine!
O seara excelenta:)!
0
05-05-2009, ora 13:29
lvd
Nu este medic/terapeut
lvd
Buna ziua,
Am primit rezultatele pentru cultura col uterin si imi apare "Streptococcus agalactiae" prezent, in rest pe buletinul de analize imi scrie "ABSENTE specii de levuri si mucegai".si nici asta nu stiu ce inseamna, imi apare o lista cu antibiotice la care scrie sensibil si ea mi-a recomandat sa fac tratament cu unul dintre ele adica cu clindamicina.Doctora la care am mers (foarte cunoscuta si are coada de paciente)niciodata nu are timp sa-mi explice exact ce anume am si daca o intreb habar nu mai are ce analize mi-au iesit saptamana trecuta acum mi-a recomandat un tratament cu clindamicina + 12 ovule de cervugid, si sa ma intorc peste 2 luni.sa fac teste peste teste care costa o gramada de bani...dar nu stiu exact care e diagnosticul final.
Nu stiu mai exact ce inseamna acest streptococ cat este de grav si daca se poate vindeca ?Sunt foarte speriata.
Si pe deasupra la examenul de urina am primit diagnostic "infectie urinara" .
0
05-05-2009, ora 13:47
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Buna! Eu sunt Dora si nu sunt specialist, deci ce iti spun e...din cultura generala, deci tot un ginecolog te-ar lamuri definitiv. Iti raspun pe scurt:
-NU AI NIMIC GRAV, DAR TREBUIE SA TE TRATEZI!
- ai local u streptococ, adica un "microb" care trebuie eliminat si tratamentul cu antibioticul prescris o va face. Dupa tratament trebuie sa reiei analiza sa vezi daca mai exista.
-absente levuri sau alte mucegaiuri inseamna ca n-ai alti "microbi", e foarte bine.
-deci fa tratamentul cum e prescris
-si la infectie urinara tb vazut ce bacterie produce infectia s-o elimini, poate tratamentul dat ptr streptococ va elimina si infectia urinara
-neaparat continua cu ovulele, antibiotice iti pot provoca candidoza vaginala! De retinut ptr o viata: cand iei antibiotice, foloseste ovule sa nu faci candidoza
Asa ca stai linistita, nu te mai panica, fa-le cu rabdare pe toate si o sa se amelioreze toate! Mai multa incredere in vindecarea ta!
Numai Bine!.
0
05-05-2009, ora 13:55
lvd
Nu este medic/terapeut
lvd
Multumesc mult de tot Dora :) clar o sa urmez tratametul !!
O zi excelenta:).
0
12-05-2009, ora 17:27
IoanaPB
Nu este medic/terapeut
IoanaPB
Acest Streptococ imi apare si mie... cateodata...! Desi am facut tratamente peste tratamente exact cu antibioticele la care este sensibil, a facut si sotul si tot degeaba... Si Cervugid etc.etc.

Acum am si eu PapaNicolau c3... si trebuie sa "intensific" tratamentele. Sunt deja la al 3lea medic - care mai de care mai capabil si degeaba...

Trebuie perseverat. Asta e...

Succes!
0
13-05-2009, ora 12:57
radivoicovici cristina
Nu este medic/terapeut
radivoicovici cristina
buna ziua...ma numesc cristina am 25 de ani sunt casatorita si am o fetita de 4 luni si sunt noua pe forum...am si eu o nelamurire...miam facut un papa nicolau si nu mia iesit prea bine la concluzioe imi scrie celule scumoase atipice de semnificatie nedeterminata(ASC-US)dr mia dat tratament timp de 6 luni cu cervugid si spalaturi cu ceai de musetel si pelin iar dupa 6 luni sa repet testuldr mia zis ca nu e nimik grav doar ca trebuie tratata sa fie bine...voi ce puteti sa-mi spuneti.cine a mai avut asemenea rezultat...va rog frumos sami rasp daca puteti stau cu sufletul la gat am numai ganduri rele am citit apoape toate forumurilenuami stiu pe unde sa ma uit
0
13-05-2009, ora 13:03
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Nu mai sta cu sufletu la gat ca va fi bine! urmeaza tratamentul si va fi bine! Daca ai cum sa faci rost de Aloe vera gelly sau aloe vera first foloseste local si totul va reveni la normal. Numai Bine si fii luminoasa pentru fetita ta, nu iti amari sufletu pentru episodul asta!
0
13-05-2009, ora 13:11
IoanaPB
Nu este medic/terapeut
IoanaPB
Exact. Multa lume are astfel de rezultate - Slava Domnului ca niste oameni destepti au realizat acest test! Sa faci tratamentul recomandat, sa repeti testul. Eventual sa faci si o colposcopie dupa ce termini testul - daca medicul tau nu ti-a cerut, poate trebuie sa mergi si la un alt medic, sa ceri o a doua opinie...
In ce oras esti? Daca tot stai pe "forumuri" sa consulti si acest site - www.stopcancerdecol.ro - la Cap. Celulele anormale de la nivelul colului uterin - "Ce înseamnă dacă am un test Papanicolaou anormal?"
Succes!
0
13-05-2009, ora 13:14
radivoicovici cristina
Nu este medic/terapeut
radivoicovici cristina
sunt din galati..eu iam cerut sa fac HPV-ul dar mia zis ca degeaba il fac acum ami bine sal fac dupa ce termin tratamentul mia zis ca nu am nici o rana pe col...la ea miam tinut sarcina am fost multumita de ea oricum am sa mai consult si un alt medic multumesc frumos pt rasp.mai tinem legatura
0
13-05-2009, ora 13:17
radivoicovici cristina
Nu este medic/terapeut
radivoicovici cristina
multumesc frumos ioanaPB cu ajutorul vostru mam mai linistit un pic...multa sanatate va doresc si voua
0
13-05-2009, ora 21:55
lvd
Nu este medic/terapeut
lvd
Buna Cristina,
Dupa cum ai vazut si eu am povestit putin despre rezultatele mele, eu zic sa nu te sperii si sa urmezi tratamentul.iar daca te ajuta mai mergi si la alt medic!
Asa cum a scris mai sus si Ioana iti recomand si eu un examen colcoscopic si inca ceva poti sa faci si o cultura de col, acolo o sa-ti zica exact daca este necesar si un tratament cu antibiotic!!!
Si eu sunt acum sub tratament timp de 3 luni ( a trecut abea o luna :( ) apoi o sa repet analizele si in functie de rezultat o sa fac examenul HPV.
Multa sanatate si fii puternica pentru ca fetita ta are nevoie de o mama calda si vesela:)!
0
14-05-2009, ora 08:16
radivoicovici cristina
Nu este medic/terapeut
radivoicovici cristina
da...multumesc frumos pt raspuns am sa iau in considerare sfatul tau am sa ma mai duc si la alt medic sa vad ce imi spune astept sa termin luna aceasta tratamentul cu cervugid si apoi am sami fac programare la un alt doctor...va multumesc frumos ca ma sprijiniti...:(
0
14-05-2009, ora 08:52
radivoicovici cristina
Nu este medic/terapeut
radivoicovici cristina
Ivd.sper sa fie totul ok ca am avut 2 zile de cosmar am simtit ca imi cade cerul in cap.nu am mancat nimic adr multumesc lui dumnezeu ca am un sot care ma sprijina fff mult si imi da incredere in mine..daca eram singura cred ca innebuneam...iti doresc multa sanatate si data viitoare poate avem vesti mult mai bune
0
11-06-2009, ora 12:08
radivoicovici cristina
Nu este medic/terapeut
radivoicovici cristina
buna ziua tuturor...am revenit cu o problema la ultima menstruatie am inceput sa iau si anticonceptionale jasmin recomandate de ginecolog dupa ce mi sa terminat menstruatia am inceput sami continui tratamentul prescris de dr mea cervugid cate 12 ovule pe luna timp de 6 luni dar a intervenit o schimbare de cate ori iau pastila jasmin la putin timp incep sa sangerez.ca si cum miar veni ciclu apoi se opreste...nu stiu ce sa mai cred
0
11-06-2009, ora 22:01
lvd
Nu este medic/terapeut
lvd
Hei ciao,
Eu iau de aproape 3 luni cervugid si nu am avut sangerarii nu stiu ce sa zic ???????
Intreaba medicul poate faci alergie sau poate e altceva, , , , , , , , , ai grija!!!!!!
Multa sanatate:)!
0
12-06-2009, ora 07:55
radivoicovici cristina
Nu este medic/terapeut
radivoicovici cristina
buna ivd nu sangerez de la cervugid ci doar imediat cand iau pastila ( anticonceptionale) imediat dupa la 15 minute am putine sangerari...dar am vb ieri cu dr mea si mia zis sa iau pastila dimineata ca eu o luam seara astept sa avd ce se intampla si azi dupa ce iau pastila poate nu mai sangerez daca nu trebuie sa ma mai duc si la alt doctor sa vad ce zice...
0
12-06-2009, ora 07:58
radivoicovici cristina
Nu este medic/terapeut
radivoicovici cristina
Ivd tu cum te mai simti???ai mai fost la doctor?ce tiau mai dat de facut ?tu ai vreo simptoma ceva ca eu nu am nimicasi pana termin tratamentul sa fac alt papa sa vad cemi mai iese:(( multa sanatate si mai vb
0
12-06-2009, ora 20:34
lvd
Nu este medic/terapeut
lvd
Ciao Cristina,
Eu ma simt bine, imi urmez tratamentul asa cum mi-a prescris doctorul, am luat si atibioticul ala super puternic :)) cand am citit pe el ca se administreaza pentru boli grave ca SIDA m-a apucat spaima dar asta e.acum abia astept sa-mi refac analizele:)!
Am avut o surpriza neplacuta dupa 2 luni de tratament cu cervugid pentru ca eu nu am inteles exact cum se administreaza si am luat fara intrerupera o luna si ceva cu pauza doar in perioada de menstruatie adica am luat 12 ovula inainte de ciclu si inca 12 dupa aceasta perioada si mi-a intarziat menstruatia 10 zile.Inca nu stiu de ce.am vrut sa merg la medic exact in ziua in care a aparut si atunci am renunat.
In rest imi fac viata mai frumoasa in fiecare zi, nu ma enervez pentru nimic in lume, imi fac planuri de concediu cu prietenele.Nu vreau sa ma mai gandesc la lucruri rele pentru ca nu-mi fac decat mult rau :)!
Multa sananate si tie si o sa revin imediat cum am vesti de la medic:)!
O seara excelenta!!!!!
0
15-06-2009, ora 09:10
radivoicovici cristina
Nu este medic/terapeut
radivoicovici cristina
Buna Ivd
Ma bucur ca esti asa de curajoasa si de optimista dar vreau sa te intreb ceva la papa nicolau mia iesit ca as avea Asc-us doctorita mia zis sa nu ma sperii sa urmez tratamentul ca imi va trece tu ce parere ai crezi ca voi scapa definitiv de acest virus.sau asa va trebui sa fac toata viata tratamente si analize???Apropo am rezolvat probl cu anticonceptionalele ele trebuiau luate dimineata iar eu le luam seara de aia sangeram acum vad ca totul e bine numai sangerez..As putea sami fac vaccinul acela pt cancer de col uterin ca sa numai fie vreo problema??? Multa sanatate iti doresc
0
15-06-2009, ora 09:14
radivoicovici cristina
Nu este medic/terapeut
radivoicovici cristina
Yvd scuzama daca sunt cam stresanta.si multumesc frumos pt intelegere
0
15-06-2009, ora 19:46
lvd
Nu este medic/terapeut
lvd
Hei ciao,
Nu ma stresezi deloc, eu am primit diagnostic Papanicolau C3 ascus posibil LSIL prin infectie HPV.din pacate nu stiu daca o sa scapam de el sau daca e posibil sa facem acel vaccin.eu am citit despre el pe net si se zicea ca se face pana la 18 ani in sensul ca nu ai avut raporturi sexuale:).O sa intreb medicul meu dar asta peste 2 luni cand o sa merg sa-mi refac analizele.pana atunci studiem pe internet.
Pupici draga si multa sanatate!!!
0
16-06-2009, ora 09:12
radivoicovici cristina
Nu este medic/terapeut
radivoicovici cristina
Buna Yvd
Ok multumesc frumos pt raspuns.
0
27-02-2010, ora 15:44
pisicutata
Nu este medic/terapeut
pisicutata
buna fetelor..
intamplator am gasit conversatia voastra si m-am regasit in ea.mai exact am facut in octombrie PAP si mi-a iesit ASC-US -semnificatie nedeterminata, iar la descriere citologica scria ca am celule scuamoase superficiale cu nuclei crescuti in volum (x2, 5-3), schitare de halou perinuclear, parakeratozice atipice, granulocite. eu nu am aflat de acest diagnostic atunci pt ca nu am vazut foile. doctorul mi-a recomandat un tratamentcu ovule betadine, supozitoare clafen si inca vreo 3 medicamente( antibiotice). pe 30 ianuarie am observat in zona genitala niste negi. am fost la acelasi doctor si mi-a facut un PAP dar eram in timpul menstruatiei( mentionez ca doctorul mi-a spus ca se poate diagnostica si pe sangele menstrual). intre timp m-a prescris crema clotrimazol ( care din punctul meu de vedere nu a rezolvat nimic).in PAP-ul din 1.februarie mi-a iesit modificari celulare reactive asociate cu inflamatia. abia acum am aflat si eu de primul rezultat. m-am tratat cu condyline si de vreo saptamana nu mai am nimic.mi-au disparut.de ieri am inceput tratament cu ovulele cervigid.sper sa ma ajute cumva.dupa ce o sa termin cele 12 zile ma voi duce sa imi fac iar PAP-ul. as vrea sa imi spuneti care mai este starea voastra. observ ca a trecut ceva timp de atunci. eu sunt optimista si sper din tot sufletul sa reusesc sa tin totul sub control. de acel baiat m-am cam despartit deoarece este mai tot timpul plecat si comunicarea cam lasa de dorit. am cunoscut o alta persoana si ma tot gandesc la momentul in care va deveni poate ceva serios. imi este frica sa nu il infectez si pe el. oare mai pot avea o relatie normala cu cineva? am citit pe net ca eu avand condiloame pot infecta partenerul chiar daca folosim prezervativ. acum am inceput sa iau tinctura de echinaceea si ma tot informez ce as mai putea lua pt imunitate.sper sa trec cu bine peste. astept raspunsul vostru

va multumesc mult
Adaugă un comentariu / răspuns
34 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vaccinul antiHPV
  • Testul Papanicolau
  • 61% mai puține cazuri de negi genitali după introducerea programului de vaccinare anti HPV
  • Am făcut testul Papanicolau. Ce înseamnă rezultatul?
  • Ce diferenţiază infecţiile HPV care dispar de cele care preced cancerul?
  • Vaccinul HPV a redus riscul de infectare cu 90% în ultimii 10 ani
  • Cum să ne protejăm mai mult copiii - vaccinarea antiHPV
  • Vaccinul antiHPV e recomandat și la băieți
  • Vaccinul HPV crește șansele de concepție la femeile ce au avut în trecut boli cu transmitere sexuală
  •