Papanicolau: cervicita obs. vegetatii veneriene

20-03-2007
mooo
Nu este medic/terapeut
mooo
Buna ziua. Am nevoie si eu de o parere pentru ca sunt destul de speriata. Am fakut de curand testul Papanicolau si mi-au iesit urmatoarele: dg. clinic.. cevricita obs. vegetatii veneriene. La descriere mi s-a scris celule exocervicale superficiale si intermediare, celule endocervicale, rare celule superficiale cu diskariozae usoare, exudat inflamator cu PMN, baceli. Iar Citodiagnosticul imi zice asa LSIL, Inflamatie, flora bacilara. In acelasi timp am avut si o rana pe col. Mi s-a fakut cauterizare si peste 5 zile trebuie sa incep un tratament pe baza de ovule (fabricat in farmacie dupa reteta data de doktorita).

Sunt destul de speriata pentru ca nu stiu care sunt cauzele, nu inteleg prea bine ce insemna toti acei termeni, cat este de grav, este afectata fertilizarea, etc.

Va multumesc si sanatate!
5 comentarii
0
20-03-2007, ora 00:00
marynela
Nu este medic/terapeut
marynela
buna
poti sa-mi zici si mie ce ovule ti sa prescris si la ce cabinet ai fost te rog ?
0
20-03-2007, ora 00:00
mooo
Nu este medic/terapeut
mooo
am fost in Iasi, de unde si sunt, la policlinica pt elevi si studeneti (unde obisnuiesc sa ma duk - la d-na Popa). In acelasi timp mi-am fakut programare la d-na Grigore (de care am aflat ca fiind specialista in cancer de col si care a tratat-o pe o prietena de-a mea careia i-a iesit gradul 3) dar cel mai devreme s-a putut face programare in iunie. Despre ovule nu pot sa iti zic mare lukru pentru ca era o reteta care s-a preparat la farmacie (ea imi zicea ca e pe baza de aciclovir, dar am vazut/inteles de pe reteta ampicilina, vitamina E, inka o vitamina...pot sa iti zic mai precis maine reteta..ca sa o iau cu mine). Ovulele ince sa le iau de samata. Pt ca inainte de cauterizare m-a pus sa iau meclon si stamicin/nistatina, mi-a fakut cauterizarea, mi-a zis sa fac 7 zile pauza dupa care sa incep cu aceste ovule.
0
21-03-2007, ora 00:00
marynela
Nu este medic/terapeut
marynela
cat ai dat pe ovule ?
dupa cauterizare doctora ma pus sa iau niste ovule (eu sunt din bucuresti)de 50 RON /10 ovule
iar acum o saptamana am fost la un alt doctor care mi-a zis ca eu nu am avut nici o rana si automat nu trebuia sa fiu cauterizata
de asta te-am intrebat ce ovule iei
insanatosire grabnica
0
21-03-2007, ora 00:00
mooo
Nu este medic/terapeut
mooo
buna...eu am dat f ieftin pe ele adic 15 ron/10ovule (ovulele sunt un amestec de ampicilin, acylovir, stamicin vitamina A si E, si altele pe care nu le inteleg de pe reteta). Nu stiu sa iti zic daca trebuia sau nu cauterizata rana.. pt ca nu am consultat alt doktor (de-a lungul experientei mele am mai fost la cativva doktori din clinici particulare dar f bune relatii cu ei nu am avut) Ti-am zis ca m-am mai programat la o doktorita - specialista in cancer de col dar e f aglomerata si abia in iunie m-am putut programa - si intr-un fel e bine ca se va implini termenul pentru a face al doilea test papanicolau (mi s-a zis sa il refac peste 4 luni).

Din cate am inteles ai trecut si tu printr-o cauterizare. Imi poti spune care sunt reactiile de dupa? La mine cauterizarea a avut lok intr-o zona f sensibila, plina de nervi, si cu 2 anestezii injectabile + spray cu anestezic tot m-a durut. In dupa amiza aia m-a durut apoi a fost ok dar o jena tot se simte, si de cateva zile au inceput niste mankarimi in zona - din nu stiu daca sunt sau nu normale? tot in primele zile mai gaseam sange - ff ff putin dar gaseam. Si nu stiu daca toate astea ar trebui sa ma ingrijoreze. Take care!
0
23-07-2008, ora 00:00
manolis
Nu este medic/terapeut
manolis
buna, tocmai am citit pe forum problema ta. Eu am aceeasi problema, ba chiar mai mult de atat si inca nu mi-am facut cauterizare. Sunt tot la d-na doctor Grigore din Iasi si inca nu am reusit sa intru la ea, este f ocupat. te rog mult daca poti sa accesezi forumul sa-mi spui ce ai reusit, cum iti este pentru ca dupa cate vad in iunie urma sa mergi.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Testul Papanicolau
  • Am făcut testul Papanicolau. Ce înseamnă rezultatul?
  • Testul Babeș Papanicolau ar putea ajuta la depistarea mai multor tipuri de cancere ginecologice
  • Cum se depistează cancerul de col uterin?
  • Rezultat Papanicolau anormal - ce urmează?
  • Ce înseamnă celule endocervicale prezente (explicații)
  •