Par gras si spalatul la par in fiecare seara

30-03-2010
alexandra96
Nu este medic/terapeut
alexandra96
De 2 ani ma spal la par in fiecare seara deoarece parul meu se ingrasa foarte repede. O zi daca nu il spal zici ca nu l-am mai spalat de o luna.Problema la mine este ca am si parul FOARTE rar (mostenire de familie) si ma intreb daca o sa o tin tot asa ce se va intampla cu parul meu ? E grav ca ma spal in fiecare seara? Eu chiar nu pot sa stau cu parul gras nici macar o zi .In weekend nu il spal si pe langa faptul ca e si gras mi se umple capul de matreata .Chiar nu stiu ce sa mai fac. Mi se rupe si foarte repede firul de par si am incercat un balsam de la ELSEVE anti-rupere dar imi cadea si mai mult par. Ce sampon sa folosesc?

Multumesc !
2 comentarii
0
31-03-2010, ora 10:22
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Problema este in metabolism si nu la par. Parul elimina si el ce este in corp de prisos sau daunator sau prea mult. Daca tratezi numai parul nu ai cum sa ajungi la cauza.
Daca vrei sa tratezi cauza arunci mergi la un medic care poate vindeca asa ceva, la un medic homeopat cu experienta, caci ai o problema evidenta e metabolism care se oglindeste in par si probabil in multe alte lucruri care pt. tine insa ca pacient nu sunt evidente dar sunt cu siguranta prezente.

Gandirea ca sampoanele sau spalatul ar ajuta la asa ceva este similara cu cea din situatia in care o masina nu mai circula din cauza lipsei de benzina sau de din cauza uleiuui in benzina si soferul crede ca rotile sunt cauza ca s-au lipit de astfalt si incearca sa foloseasca sampoane si dizolvanti pt. a le dezlipi.

Uitati-va la copii. Rar gasiti copii cu probleme de par pt. ca metabolismul lor functioneaza inca destul de bine si nu este dereglat ca la adulti dupa atatea greseli care se fac in alimentatie, lipsa de miscare, de aer curat, de probleme sufletesti, etc.
0
04-04-2010, ora 09:36
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru alexandra96:
Nu este niciun pericol daca va spalati in fiecare zi pe par. Puteti folosi Plantur39 sampon si lotiune tonica.
Problema secretiei excesive de sebum tine de stimularea glandelor sebacee de catre hormonii masculini, nu de alimentatie !
La copii, aceasta problema nu apare deoarece ei nu secreta inca hormonii sexuali masculini. Acestia incep sa se secrete de la pubertate! De atunci apar si problemele cu tenul si cu seboreea!
Ar fi bine sa va faceti o ecografie de ovare si o dozare a hormonilor masculini.
Puteti sa consultati si un medic endocrinolog.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Unghiile și părul continuă să crească după moarte
  • Modificările părului în sarcină, post-partum și menopauză
  • Vitamine pentru un păr sănătos
  • Oamenii de știință au identificat gena implicată în albirea părului
  • Felul în care oamenii și-au pierdut părul corporal
  •