Paradontoză

10-10-2017
Edwinaeda
Nu este medic/terapeut
Edwinaeda
La un control de rutina si detartraj, vestea mi a dat viata peste cap : paradontoză ! in contextul in care nu am dinti care se mișcă, sau un semn care sa prevesteasca asa ceva Dna doctor mi a efectuat un vaccin in cinci prize si mi a refăcut o plomba, cu verdictul clar ca voi pierde dinții ; acum am gingiile inflamate in urma înțepăturilor de la vaccin dar nu sângerează si nu am dinții mobili.
Mi a prezentat cea mai neagra situație si m a avertizat sa fiu pregătită pentru ce este mai rau, fără sa imi dea nici cea mai mică șansa de tratament ; efectuez un periaj cu pasta de dinti profesională, pe care o tot schimb, .
acum fac gargara cu ceaiuri de salvie si mur, badijonari cu propolis, antibiotic in urma detartrajului ;
. de doua săptămâni nu mai dorm si nu pot accepta asta, sunt hotărâtă sa lupt pentru fiecare dinte, voi face si o radiografie panoramică ; credeți in vaccinul pentru paradontoză si daca cineva a încercat ?
Care ar fi primii pași, poate situatia nu este atat de gravă, exista tratament ?!Ce știți despre tratamentul cu laser pentru eradicarea eventualelor probleme de sub gingie, care nu sunt la vedere ? Multumesc
10 comentarii
1
10-10-2017, ora 15:47
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna ziua,
Diagnosticul de parodontoza se pune dupa mai multe investigatii clinice si paraclinice: gradul de mobilitate al dintilor, adancimea pungilor gingivale, prezenta puroiului in santul gingival, radiografie panoramica.
In urma detartrajului se poate constata eventual retractia gingivala care nu inseamna parodontoza.
In privinta vaccinului care v-a fost adminstrat puteti sa ne spuneti cum se numeste?
Multa sanatate.
1
12-11-2018, ora 14:31
Dicu Ana
Nu este medic/terapeut
Dicu Ana
Paradontoza se trateaza cu antibiotic dupa o anumita schema si apoi curatenie absoluta (inclusiv dus bucal). Am fost la diferiti medici stomatologi care se limitau la detartaj si air flow sau inlocuire de plombe cu altele super scumpe (incrustatii ceramice) lasand problema sa se agraveze.
Am ajuns cu durere acuta generalizata si continua in toata gura si cu o masea care se misca la 90 de grade, moment in care doctorita a ridicat din umeri si m-a trimis la o super clinica care mi-a dat ca solutie "sa incepem sa scoatem dintii, punem implanturi, alta solutie nu exista"
Am gasit intamplator o doamna doctor intr-un cabinet "de cartier"care mi-a zis din prima:antibiotic. Inca am dupa un an jumatate toti dintii in gura si cel care se misca s-a fixat.
La intrebarea de ce nu aplica tratamentul cu antibiotic si altii mi-a raspuns ca nu se castiga din paradontoza, si mi-a spus ca dansa investeste in pregatirea in domeniul paradontozei mergand la conferinte in afara, etc. Special m-am logat si am scris despre tratamentul cu antibiotic, poate mai citeste cineva care este in situatia in care am fost eu si isi poate salva dintii.
0
24-11-2018, ora 11:53
atsimus
Nu este medic/terapeut
atsimus
Buna ziua,
Din pacate nu multi medici stomatologi sunt dispusi sa-si ajute pacientii.
Informativ, puteti impartasi schema de tratament care v-a fost recomandata?
Multumesc
0
07-02-2019, ora 13:32
Mira083
Nu este medic/terapeut
Mira083
Buna ziua!Ma confrunt cu urmatoarea problema:am 36 de ani si de aproximativ 5 ani am observat retractie gingivala(mai ales in partea de jos, fata).De atunci am inceput sa fac detartrajul o data la 6 luni(asa mi s-a recomandat).Nu am avut niciodata sangerari.Si nici mari probleme dentare:mici carii.
Am facut si radiigrafii panoramice..raspunsul mereu a fost ca nu e paradontoza si sa ma bazez pe o curatare corecta (diverse produse recomandate, dus bucal).
Acum o luna ma durea f tare maseaua de minte si am facut iar o panoramica.
"Surpriza":paradontoza in stare destul de grava, in sensul ca mi s-a spus ca trebuie sa scot cel putin 3 masele-fiindca osul este f retras(zic cel putin, ca e f greu sa gasesc pana si programare pt.planul de tratament-abia pe 18 feb.o sa mi se intocmeasca un plan).Si inca nu stiu dupa aceste extractii ce anume urmeaza..
V-as ruga din suflet daca m-ati putea ajuta macar cu un sfat.Multumesc.
0
07-02-2019, ora 15:31
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna ziua
Puteti incarca radiografia aici?
0
08-02-2019, ora 02:49
Mira083
Nu este medic/terapeut
Mira083
Buna seara, din pacate nu reusesc sa atasez radiografia. Nu gasesc nici o optiune de a atasa imaginea.
0
14-05-2019, ora 20:32
RamonaNst
Nu este medic/terapeut
RamonaNst
Dicu Ana te rog sa-mi spui ce tratament ai urmat si tatal meu are paradontoza si a fost la clinica iar tratamentul care i s-a recomandat impotriva paradontozei are o suma colosata, pe care nu ne-o putem permite, ce alte alternative ar mai fi?
0
24-04-2021, ora 22:28
TRIo
Nu este medic/terapeut
TRIo
Bună! Am 39 de ani și am o problemă dentară majoră. Am pe partea superioară o lucrare dentară veche de 19-20 de ani formată din 11 dinti (6+5 cu strungă la mijloc).E făcută din metal cu fațete de compozit..de vreo lună a început să se miște la atingere sau mestecare solidă, gingiile sunt inflamate si bănuiesc cred că e paradantoza genetică plus alți factori. Iar pe partea de jos am 8 dinți și 2 stifturi...urmează să îmi fac o lucrare de 10 dinți jos...măsele nu mai am.în decursul anilor mi s-au extras.Cand am întrebat dacă lucrarea de sus se poate reface pentru a o consolida mi s-a spus că doar proteza se poate pune.Eu din cei 11 dinți de sus 5 sunt stâlpi pe stift și unul e pe un dinte pilit. Așa a considerat doctorița de atunci șă îmi reteze dinții și să bage stift. Vă întreb oare sunt sanse sa se mai poată face o lucrare fixă sus...poate totuși sau decimentat stifturile și se mai poate rezolva măcar vreo 10 ani până ma obisnuiesc cu ideea de proteza...că bani de implant nu îmi permit.
0
24-09-2021, ora 16:42
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua, nu stiu care este situatia actuala, dar oricate informatii ne dati, tot o ''poza'' este cat 1000 de cuvinte. Deci daca puteti incarca radiografia, veti putea primi o orientare si pe forum. Numai bine!
0
07-10-2021, ora 13:01
Georgetadina
Nu este medic/terapeut
Georgetadina
Buna ziua, am fost diagnosticata cu parodontoza, de vreo 10 ani. Tratamentele pe care le-am urmat pana in prezent, au fost urmatoarele: injectii Nei Pulpin, detartraje si periaje, iar acum 2 ani tratament cu laser. In luna Iunie, an 2021, am facut o radiografie panoramica sa vad cum a mai evoluat aceasta boala, am mers la Dr. stomatolog care mi-a facut interventia cu laser si acum mi-a recomandat sa fac terapia „vampir”, cu plasma.
Nu am inceput acest tratament si am mai fost la 3 dr. chirurgi stomatologi, care mi-au recomandat operatie, chiuretaj subgingival. Apoi m-am documentat pe net si am aflat de unele persoane care au facut aceasta operatie, s-au ales cu spatii mari intre dinti si cu retractie gingivala. Eu deja am spatii intre dinti si nu stiu cum voi arata daca se maresc aceste spatii, plus retractia gingivala de la operatie.
Mentionez ca in urma acestor controale, am aflat ca am infectie generala in toata gura, sub gigii, am 2 masele cu grad mare de mobilitate care trebuiesc scoase si altele care ar putea fi extrase in momentul operatiei, daca este cazul. Operatia de care vorbesc este foarte scumpa si nu mi-o permit, iar in timpul acesteia s-ar putea sa fie nevoie de aditie osoasa. Implanturile sunt fosrte scumpe si nu imi permit, mai ales ca poate fi vorba de extractia mai multor masele, in timpul acestei eventuale operatii.
Ce imi puteti recomanda in situatia prezentata? Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: