Paradontoza

04-12-2013
sausan
Nu este medic/terapeut
sausan
Buna ziua,
Am 26 de ani si in luna aprilie a acestui an, in urma unui control de rutina in Bucuresti, mi s-a dat trimitere pentru a face o radiografie panoramica, in urma careia mi s-a explicat ca trebuie sa consult de urgenta un paradontolog. Tin sa mentionez ca situatia mea este cat se poate de complicata, ca urmare a faptului ca momentan nu locuiesc in tara. Nevoita fiind sa revind cat de repede posibil in tara in care am rezidenta actualmente, m-am prezentat aici la un control in urma caruia mi s-a masurat adancimea pungilor paradontale. Situatia parea relativ dezastruoasa, pungi de inclusiv 8 mm si o usoara mobilitate a dintilor din fata (va scultesc de detalii privind faptul ca nu stiu cum s-a ajuns la o astfel de situatie in conditiile in care m-am prezentat la dentist cel putin o data pe an pentru control/detartraj, dintii i-am spalat de cel putin doua ori pe zi si am folosit mereu ata dentara. Poate ca medicul la care m-am prezentat acum mai bine de doi ani, ingrijorata fiind de faptul ca mi-a aparut din senin un 'spatiu' intre dinti m-ar fi scutit de multa suferinta in cazul in care nu ar fi ridicat din umeri spunandu-mi ca totul pare in regula). Am facut un chiruetaj subgingival si continui terapia cu laser o data la trei luni. Inutil sa mentionez costul tratamentului in afara tarii. Se pare insa (era de asteptat) ca in cazul a sase dinti este absolut necesar sa fac regenerarea osoasa (reg. osoasa ghidata). Principala mea intrebare este urmatoarea: se poate face aceasta interventie, in Ro, bineinteles, intr-o sedinta (sau doua, trei maxim)? Nu imi pot permite sa petrec in tara mai mult de zece zile, doua saptamani. Este normal ca gingia sa se retraga vizibil dupa chiruetajul subgingival? E normal si ca unul din dintii din fata sa iti schimbe pozitia in numai cateva zile? (Acum o luna era iesit in fata de vreo 2 mm, dupa sedinta cu laser iti revenise aproape complet, ca sa ia din nou pozitie de 'evantai' in mai putin de o saptamana). Si nu in ultimul rand...ar trebui sa ma pregatesc pentru implanturi/proteza la 35 de ani? Imi cer scuze pentru textul excesiv de lung, marturisesc insa ca sunt disperata, cu atat mai mult cu cat e greu de imaginat o astfel de situatie la 25 de ani. Va multumesc.
1 comentarii
0
23-03-2023, ora 09:28
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

îmi pare rău să aud că întâmpinați această problemă dentară la o vârstă atât de tânără. Este important să acordați atenție tratamentului și îngrijirii dentare pentru a evita complicațiile mai grave în viitor.

În ceea ce privește întrebările dumneavoastră, regenerarea osoasă ghidată este o procedură care poate fi realizată într-o singură sau mai multe sedințe, în funcție de complexitatea cazului. Este important să discutați cu dentistul dumneavoastră pentru a planifica un program de tratament care să se potrivească cu programul dumneavoastră și pentru a afla mai multe detalii despre procedura regenerării osoase ghidate.

Retragerea gingivală este o posibilă consecință a chiuretajului subgingival, deoarece acesta poate duce la o scădere a nivelului osului de susținere a dinților și poate determina recesiunea gingivală. Cu toate acestea, această retragere ar trebui să se oprească după ce tratamentul se finalizează, iar nivelul gingiei ar trebui să se stabilizeze. Dacă observați o continuare a recesiunii gingivale, trebuie să discutați cu dentistul dumneavoastră pentru a afla cauzele și opțiunile de tratament disponibile.

Schimbarea poziției unui dinte într-un timp scurt poate fi cauzată de mai multe motive, cum ar fi pierderea osului de susținere, o presiune excesivă asupra dintelui sau o afecțiune parodontală avansată. Este important să discutați cu dentistul dumneavoastră despre acest lucru pentru a afla cauza și a decide ce opțiuni de tratament sunt disponibile pentru a preveni o progresie suplimentară a afecțiunii.

În ceea ce privește implanturile și protezele, este posibil să fie necesare în cazul în care afecțiunea parodontală este avansată și afectează mai multe dinți. Este important să discutați cu dentistul dumneavoastră despre aceste opțiuni de tratament și să urmați sfaturile și recomandările lor pentru a preveni complicații mai grave în viitor.

În final, vă recomand să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a stabili un plan de tratament personalizat și pentru a discuta mai multe detalii despre întrebările și preocupările dumneavoastră specifice. Sper că aceste informații v-au fost de ajutor și vă doresc mult succes în tratamentul dumneavoastră.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: