paralizia faciala periferica cauzata de bacteria borelia

23-09-2005
mikky
Nu este medic/terapeut
mikky
as dori informatii despre bacteria borelia burgdorfeli care cauzeaza aceasta afectiune si despre cum se trateaza aceasta boala si care sunt sansele de vindecare completa
2 comentarii
0
24-09-2005, ora 00:00
Dr. Bogdan-Ionut Dobrovat
Radiologie si Imagistica medicala, Iasi
Dr. Bogdan-Ionut Dobrovat
Afectiunea mai sus amintita de dvs este una din manifestarile principale dar tardive ale bmaladiei Lyme produsa Bacteria Borelia burgdorferi /b, o spirocheta ce la om se transmite prin muscatura capuselor. Maladia Lyme a fost descoperita prima data in 1975 in orasul Old Lyme, Connecticut, unde doctorii s-au confruntat cu un numar mari de cazuri de ARTRITA (cea mai frecventa manifestare a maladiei Lyme) la copii din aceasta zona.
In lume, capusele sunt principalul vector de transmitere a maladiei Lyme, iar dintre acestea doar 2 specii de capuse sunt raspunzatoare de transmiterea bolii si anume Ixodes scapularis si Ixodes dammini. Acestea traiesc in zonele impadurite, sau prin pasuni si supravietuiesc atasinduse de animale si prin muscatura lor, hraninduse cu angele gazdei. Principalele gazde ale capuselor care raspandesc maladia Lyme sunt : caprioara, soarecele de camp, alte animale salbatice, dar si caini, pisici, cai etc. iar daca aceste capuse ajung pe om, este nevoie totusi de mai mult de 24-36 ore de la atasarea capusei de om pt a produce infectarea organismului.

Daca doriti mai multe informatii (din pacate in limba engleza) va recomand un ghid interactiv despre boala Lyme :
a href=http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/tutorials/lymedisease/htm/video.htm class=link1 target=_blankhttp://lymedisease/htm/video.htm/a

Si revenind la problema dvs, pacientii care prezinta manifestarile neurologice ale maladiei Lyme, in cazul dvs paralizie periferica de nerv facial, pot primi tratament antibiotic, de obicei ceftriaxona, tratament ce trebuie administrat intravenos odata pe zi timp de 2-4 saptamani.Majoritatea pacientilor se recupereaza total. Bineinteles ca exista si alte scheme de terapie de aceea va recomand sa va adresati unui neurolog (daca nu ati facuto deja) pt un control amanuntit si o terapie cat mai rapida.

Multa sanatate.
0
25-05-2009, ora 23:01
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Buna ziua! desi au trecut atitia ani de la acest tag, ma gindesc ca inca sinteti purtatorul borreliei, daca diagnosticul a fost corect si confirmat.

Intradevar formele acute pot fi curabile cu antibiotic, asa cum preciza colegul Dr. Dobrovat, dar dupa aproximativ o luna de la aparitia bolii, aceasta cronicizeaza si tare asi fi curios sa cunosc si eu un caz tratat cu antibiotic! Mai mult chiar curele indelungate cu Rocephyn, pe linga efectele adverse, n-au decit efectul de a limita boala, nicidecum de a o trata.

Atit in Germania, cit si in America (unde au aparut primele studii) se considera ca singurul tratament eficace in cazul borreliozei il constituie oxigenarea hiperbara (HBO sau la americani HBOT).

Cu stima,

Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld (Germania)
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: