paralizie dupa 3 sapt de tratament tbc. va rog ajutati-ma

09-03-2010
sebastian21
Nu este medic/terapeut
sebastian21
Buna. am un prieten care in urma cu 4 saptamani a prins raceala si de acolo se pare ca a ajuns la tbc. el fuma foarte mult, este slab si manca si dormea aiurea. cand lau internat in spital avea 40 kg la o inaltime de 1.77 cm, arata groaznic, acum are 45 de kg. chiar astazi am aflat de la el ca din cauza tratamentului prea puternic la piciorul stang are dureri foarte mari la muschi si nu sil mai poate misca din bazin.a aflat de la asistenta ca poate sa fie paralizie din cauza medicamentului pirazinamida.el este internat in timisoara si tot ce a primit elinformatii despre cum se administreaza tratamentul este ca trebuie sa ia toate medicamentele care le are pana la ora 12 (pranz) si din cate stiu are cam 10 medicamente de luat.am citit tot aici pe romedic ca pirazinamida se ia in tberculoza pulmonara si extrapulmonara cu germeni rezistenti la isoniazida si/sau rifampicina.el mia zis ca i se administreaza si isoniazida.si stiu ca nu ia nici un medicament pentru intarirea corpului.intrebarile mele sunt:

NU exista o regula, o ordine in care trebuie luate medicamentele?eu nu cred ca le poti lua dupa cum te taie capu.in salonul unde e internat sunt cel putin 10 bolnavi si fiecare le ia dupa cum crede el ca e mai bine.

Posibil ca acea presupusa paralizie sa fie din cauza tratamentului prea puternic pt corpul lui slabit?

Uitasem sa zic ca el la internare nu scuipa sange cu toate ca treisfert din plamanul stang era gaurit si plamanul drept nu are nimic.
Va rog sa imi dati cat maimulte detalii pt ca de la doctorita nu am primit mai nimic, ba dimpotriva o amenintare ca dak mai merg la ea inca odata il va externa.Va rog mult, imi este prieten din copilarie si un copil extraordinar.
Va multumesc din suflet
3 comentarii
0
09-03-2010, ora 08:44
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Toate medicamentele sunt toxice. Unele sunt mult mai toxice ca altele. Cand sunt mai date mai multe deodata nimeni nu stie ce combinatii de substante iau nastere in corp. Tratamentul de tuberculoza este oricum unul total nepotrivit care duce mai mult la distrugerea pacientului decat la salvarea lui caci dupa 200 de stiinta inca nu s-a inteles cauza ei.
Mergi cu prietenul la un medic homeopat, de ex. Dr. Jurj Ghoerghe sau Radu Sarandan in TM. Ii gasesti in google.
0
09-03-2010, ora 09:51
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
ordine neapărat nu există ci doar doze, tratamentul pt TBC are anumite asociaţii de medicamente, şi trebuie luate toate aşa cum trebuie- există tot felul de scheme, de obicei se incepe cu mai multe- durată variabilă- până la câteva luni, apoi se mai scad din medicamente şi tot aşa. dar depinde de schema aplicată de la pacient la pacient. este un tratament destul de puternic, dar dacă s-ar folosi doar unul sau două medicamente există riscul creeării unei rezistenţe- tuberculoza MDR-multi drug resistant, greu de tratat dacă nu chiar imposibil. Aşa că momentan trebuie să ia cum trebuie tratamentul, pentru a scăpa de această infecţie, eventual asociere de complex de vitamine B şi va trece cu bine şi peste acest tratament şi boală.
în ce oraş, spital este internat?
0
09-03-2010, ora 13:27
sebastian21
Nu este medic/terapeut
sebastian21
scarface multumesc mult pentru raspuns. am sa ma interesez si am sa merg sa vedem cu ce poate sa il ajute.

IuliaCristianaB multumesc mult si tie pentru raspuns.am sa ma interesez mai exact de toate medicamentele care le ia si sa vad ce schema de tratament sau ordine trebuie aplicata. El este internat in Timisoara la spitalul ~Victor Babes~. Si dak spui ca un surplus de viatmina B il va ajuta atunci voi comunica asta si asistentelor.

Pentru deocamdata va multumes la amandoi si dak vor mai fi intrebari, sper sa nu mai fie, am sa le postez.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.