Paralizie la otomastoidita

02-03-2010
Constantinn
Nu este medic/terapeut
Constantinn
Va scriu in numele tatalui meu, operat recent de ostomatoidita la Institutul Dr. Hociota. Totul a pornit de la o raceala acum 2 saptamani, la care medicul ORL a recomandat tratamant cu antibiotoc Augmentin. La o saptamana, continund durerile la un nou consult s-a recomandat continuarea tratamentului. Durerile au continuat si mai grav, s-a instalat si o semi-paralizie faciala pe partea urechii bolnave, astfel ca am schimbat medicul specialist si noul medic si-a dat seama de infectia de la urechea medie punand diagnosticul de Otomastoidita. A fost operat urgent iar acum se simte mai bine. Intrebarea mea este daca paralizia faciala nu a disparut nici dupa 5 zile de la operatie ce sanse sunt, ca apoi, sa o tratam? Si eu am avut o semi-paralizie faciala, (e adevarat din alta cauza, si anume de la un curent de aer rece) si am facut sedinte de fiziokinoterapie cu electrosocuri si m-am recuperat perfect. Precizez ca tatal meu are 60 de ani si nu a mai suferit de nicio afectiune a urechii, chiar de nicio boala, nefiind niciodata internat. Va multumesc din suflet pt timpul acordat si astept nerabdatoare raspunsul d-voastra.
3 comentarii
0
03-03-2010, ora 14:15
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
daca nervul facial NU a fost traumatizat chirurgical si este doar suferind din cauza edemului si compresiei la care a fost expus in urma infectiei locale.. atunci se recupereaza.. lent dar se recupereaza!
0
03-03-2010, ora 22:06
Constantinn
Nu este medic/terapeut
Constantinn
Va multumesc inca o data pentru raspunsul dat. Nervul facial nu a fost traumatizat in timpul operatiei. Semi-paralizia s-a instalat inainte cu 2 zile de operatie si inca nu a dat niciun semn de revenire la normal. Credeti ca va trebui sa apelam la un tratament de fiziokinoterapie? In momentul de fata, el doar isi maseaza fata prin miscari circulare. Medicul care l-a operat ne-a spus ca el se asteapta ca aceasta semi-paralizie sa se retraga dupa operatie.
0
04-03-2010, ora 13:08
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
un medic Neurolog.. va poate indica un tratament pentru aceasta pareza, inclusiv si fizioterapie cand o sa fie cazul!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: