parapareza statica - recomandare

14-04-2008
zabou_laura
Nu este medic/terapeut
zabou_laura
am un var cu varsta de 25 de ani care sufera de parapareza statica si ar vrea sa fie operat.aceasta operatie poate avea loc in romania? recomandati mi un medic specialist din romania.
va multumesc anticipat!
5 comentarii
0
21-05-2008, ora 00:00
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Cu siguranta ca se poate opera, insa cel mai important lucru este stabilirea statusului neurologic, respectiv a gradului spasticitatii, a tonicitatii musculaturii, naturii sechelelor neuropsihice precum si, secundar, tulburarilor aparatului locomotor. Orice interventie chirurgicala nu trebuie sa se limiteze de ex, doar la alungirea tendonului calcanean (achilean), ci trebuie sa intre in cadrul unui tratament global, care va include, intre inetrventiile chirurgicale seriate, nenumarate sedinte de kinetoterapie. Numai castigarea unei etape poate conduce catre etapa urmatoare.
Va sugerez formarea unei echipe interdisciplinare intre neurolog-ortoped-kinetoterapeut; numai aceasta echipa va hotari etapizarea tratamentului.
Fireste ca acest tratament se poate face oriunde in lume, costurile fiind insa prohibitive...si mai ales inutile, data fiind posibilitatea perfectarii acestui tratament in Romania
0
28-05-2011, ora 00:18
doru l
Nu este medic/terapeut
doru l
Domnule doctor va rog din suflet sa-mi spuneti parerea dumneavoastra.
Am un baietel de 12 ani cu tripareza spastica, la varsta de 4ani a fost operat (tonotonie de aductori si alungire de tendoane ) pentru a corecta mersul pe varfuri si pozitia picioarelor in x. Dupa operatie merge mai urat si s-au scurtat tendoanele de la genunchi.
Ce ne sfatuiti sa facem ? Am fost la diversi medici si in urma unor radiografii ne-au spus ca are o displazie de sold specifica acestei boli si ca trebuie operat cat mai repede.Am fost in Istanbul la doua clinici particulare si ne-au spus ca trebuie taiat femurul ambelor picioare si puse niste placute de platina pentru a indrepta pozitia picioarelor, in Romania am fost la un medic profesor ortoped care ne-a spus ca trebuie alungite tendoanele de la genunchi si pentru ca dumnealui este pensionar ne-a recomandat un alt medic ortoped de la spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti care are cu totul si cu totul alta parere si anume ca trebuie sectionata o bucata din muschii aductori si os femural, aduse din interior spre exterior, prinse in niste suruburi apoi bagat in ghips cateva luni.Copilul merge cu dificultate, nu urca singur scarile si cade al orice denivelare. Va rugam din suflet spuneti-ne parerea dumneavoastra ce medic ati alege? Sunt foarte dezorientata si mi-e frica sa nu fac o alegere gresita.
0
30-05-2011, ora 14:37
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Problema este una complexa si necesita abordare interdisciplinara (rarissima in Romania).
Este mai intai o problema 99% neurologica, prin urmare este necesar un consult neurologic clinic detaliat, care sa cuprinda cotatia functionala a fiecarei grupe musculare, precum si tipul spasticitatii si gradul de evolutivitate.
Urmeaza tratamentul neurologic (de tip toxina botulinica) corelat cu o kineto-terapie sustinuta, care sa poata crea ortopedului conditiile necesare unein evaluari clinice corecte si unui algoritm de tratament chirurgical.
Prin urmare, daca se eludeaza primele etap mentionate, rezultatul nu poate fi decat dezamagitor. Nu va ascund ca, in tratamentul acestei patologii, in tara exista o intarzier de 30-40 de ani fata de tarile civilizate.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
12-06-2011, ora 00:09
doru l
Nu este medic/terapeut
doru l
Buna seara !
Va multumesc pentru raspuns, dar trebuie sa va spun ca facem tratament neurologic si kineto-terapie de la varsta de 1an si 8 luni. Neurologic suntem monitorizati de un neuro -psihiatru din Bucuresti de care suntem foarte multumiti, iar kineto-terapie am facut 6 luni pe an pana copilul a intrat la scoala, apoi numai in vacanta de vara toata vacanta.
De toxina botulinica.? nu stiu ! Am vazut foarte multi copii in clinicile de recuperare injectati cu toxina botulinica de diversi medici, dar fara rezultat ! In primul mesaj v-am scris despre o interventie chirurgicala recomandata de un medic ortoped de la Spitalul Grigore Alexandrescu, acum doresc sa va spun si numele medicului si anume Dr. A.Ulici.
Pe domnul doctor l-am cunoscut in ziua aceia, nu auzisem de d-lui si nu stiu daca pot avea incredere sau nu !
Mi-e foarte frica sa nu fac o alegere gresita!
Va rog din suflet sa-mi spuneti daca ati mai vazut operatii asemanatoare si cu ce rezultat. Ce parere aveti dumneavoastra despre o astfel de operatie? Poate ma indrumati catre o alta directie sau catre o alta tara.
VA MULTUMESC.
0
12-06-2011, ora 14:07
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Operatia care v-a fost propusa face parte din arsenalul terapeutic al acestei afectiuni, insa nu se poate aprecia necesitatea sau utilitatea ei fara un examen clinic direct.
Va dati seama ca nu ma pot pronunta asupra competentei colegului ortoped pediatru mentionat, insa clinica respetiva are o experienta importanta in tratarea acesui gen de afectiune.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul