pareza faciala

06-01-2007
Bea
Nu este medic/terapeut
Bea
Buna.Sora mea locuieste in Canada si cu o ora in urma am aflat ca joi dimineata(4.01.2007) dupa ce s-a trezit a observat in partea dreapta a fetei o paraliza. Nu stie exact nici ea ce are pentru ca in Canada sistemul medical e mai complicat. A mers la Clinica insa doctorul nu a analizat-o in nici un fel, intr-un mod superficial ia prescris umratorul tratamen :Prednisone, Valtrex-Valacyclovir HCL1000mg. Ia mai spus ca in curs de 5 zile se va vedea rezultatul. Daca pana atunci nu se vindeca asa va ramane pentru restul vietii. O programare la medicul ei de familie va mai dura cateva zile si apoi programarea pentru un medic specialist va dura si mai mult pentru ca acolo asa merg lucrurile. Sunt foarte ocupati si doar cand iti vine randul...Suntem foarte ingrijorati, ea nu are altceva de facut decat sa astepte si am mai citit pe forum faptul ca nu trebuie pierdut timpul, cu cat mai repede cu atat mai bine. Dati-ne mai multe detalii.tratament ce ar putea sa ia, insa ea se afla dupa cum v-am spus in Canada. Inca ceva ar fi de mentionat, a nascut un baietel care acum are 8 saptamani. Deci de 8 satp a nascut. sa fie si asta o cauza? Ne-a spus ca simte fata, si pareza se vede doar cand rade sau vorbeste. Daca sta normal nu se observa nimic. In schimb cand rade si vorbeste se observa, si de asemenea pareza ia ingreunat vorbitul, nu poate vorbi bine. Astept un raspuns!!!!
11 comentarii
0
10-01-2007, ora 00:00
adrian k
Nu este medic/terapeut
adrian k
e destul de simplu daca ne gandim la cati fizikinetoterapeuti au plecat din rom in canada.o sfatuiesc sa caute un astfel de cabinet.tratamentul consta in unde scurte si masaj.daca nu reuseste sa ajunga la un astfel de cabinet sa nu stea sa astepte pt ca intradevar nu e bine si se poate agrava.
0
10-01-2007, ora 00:00
adrian k
Nu este medic/terapeut
adrian k
poate sa faca si acasa ceva, adica:masaj facial si exercitii de mimica.ma puteti contacta la cabinet in cetatea histria la cab de recuperare sau la tel (021)4140220(BUCURESTI, sct 6)-adrian untaru(kinetoterapeut)
0
15-01-2007, ora 00:00
Bea
Nu este medic/terapeut
Bea
Multumesc pentru raspunsul pe care mi l-ati scris. Nu s-a schimbat mai nimic in situatia ei insa de saptamana trecuta face sedinte de acupunctura. Un doctor din Romania, plecat acolo profeseaza tehnica aceasta de acupunctura si sora mea deja a facut o sedinta. De acele pe care le pune pe fata, doctorul conecteaza ceva fire si foloseste si "curent".. Doctorul ia dat pentru acasa un carbune si trebuie sa-l incalzeasca cumva si apoi sa-si faca masaj cu carbunele ala pe muschi. Asa ceva. Multi spun ca nu trebuia sa recurga la acupunctura, am citit si pe internet si sunt su lucruri pro/contra. Care este parerea dumneavoastra? Recomandati acupunctura in astefl de cazuri???
0
16-01-2007, ora 00:00
maria m
Nu este medic/terapeut
maria m
ma bucur ca mai sunt si specialisti care raspund la astfel de mesaje si nu doar oameni disperati care se intreaba unii pe altii.
prietenul meu a fost diagnosticat cu parapareza spastica acum 8 luni.In timpul acesta nu i-a putut fi stabilita etiologia, motiv pentru care nu i-a recomandat nimeni recuparare...a luat lioresal, care nu i-a redus prea mult spasticitatea, insa i-a afectat enorm forta musculara, ajungad sa nu mai poata merge fara sustinere.Abia acum face recuperare:fizioterapie, hidroterapie si gimnastica medicala...intrebarea este:exista sanse sa isi revina daca nu e stabilita cauza paraparezei?Ca toti ceilalti, astept un raspuns...
0
27-01-2007, ora 00:00
mihaiv
Nu este medic/terapeut
mihaiv
Probabil ca este o pareza faciala de tip periferic tip "a frigore". Pentru excludere trebuie sa faca un CT cerebral. Daca se exclude o cauza organica, trebuie tratata de un medic neurolog.
cu stima
0
01-02-2007, ora 00:00
adrian k
Nu este medic/terapeut
adrian k
pt bea:fara miscare nu se rezolva prea multe.spune-i sa mestece guma in fiecare zi si sa lase carbunii.daca era in tara pana acum se vedeau rezultatele trat de care iti vorbeam.asculta sfatul meu... daca vreti bineinteles.
0
01-02-2007, ora 00:00
adrian k
Nu este medic/terapeut
adrian k
in cazul prietenului tau maria, e mai bine sa afle cauzele.sa incerce si spina bifida(e o afectiune care apare la nastere si poate fi ascunsa pana mai tarziu).gasesti mai multe informatii pe net.imi pare rau pt ca nu te pot ajuta.
0
08-08-2007, ora 00:00
m3th0dman
Nu este medic/terapeut
m3th0dman
Si eu am semipareza faciala stanga afrigore de 10 sap si am observat doar mici ameliorari. Ce pot sa spun (eu si medicii profesionisti) este ca acupunctura este o prostie si mie nu mi-a adus nici o ameliorare dupa 5 sedinte (asa ca am intrerupt-o), si am trecut pe kinetoterapie care este destul de buna. Am facut 8 sedinte cu un kinetoterapeut si am invatat oarecum si eu tehnica, si mi s-a recomandat sa fac din 2 in 2 ore. Se vad ameliorari. Atat acupunctura cat si kinetoterapia mi-a fost recomandata de medici neurologi.
La inceputul parezei Prednisonul este foarte bun, dar nu mai mult de 20 zile (pot aparea complicatii).
In caz de pareza afrigore (care este din cauza curentilor de aer reci), este bine sa poarte cat posibil o banderola in jurul urechilor, si sa se fereasca pe cat posibil de curent, vant puternic si trecerii bruste de la o temperatura la alta.
Medicul care a zis ca daca nu trece in 5 zile va ramane cu ea pe viata ori a glumit ori este prost. La 50 % dintre oamenii trece in 3 saptamani, si la inca 35% in 3 luni, fara absolut nici un tratament sau terpaie. Pentru mai multe detealii puteti intra pe www.bellspalsy.ws.
0
08-08-2007, ora 00:00
m3th0dman
Nu este medic/terapeut
m3th0dman
Pareza faciala se deosebeste de paralizie prin faptul ca bolnavul isi simte fata, dar nu si-o poate misca.
0
09-08-2007, ora 00:00
adrian k
Nu este medic/terapeut
adrian k
iti multumim ca ne faci reclama pt ca lumea inca nu stie ce este aceea kinetoterapie.de ex multi spun chimioterapie sau chinoterapie.nu radiem si nici nu chinuim pe nimeni.doar va ajutam printr-o terapie simpla(kinetoterapie= terapie prin miscare) ce consta in masaj si gimnastica medicala, adaptata diverselor afectiuni.aceasta combinata cu fizioterapia(curenti electrici, laser, bai etc) poate face minuni.
0
06-12-2007, ora 00:00
razvan_negru
Nu este medic/terapeut
razvan_negru
Salutare! Am avut semipareza faciala afrigore de 2 ori: la 12 si la 16 ani! In ambele cazuri am avut nevoie de 3 luni pentru o recuperare completa. Tot in ambele cazuri m-am trezit brusc cu partea dreapta a fetei blocata. In ultimile zile am simtit o durere in spatele urechii din partea stanga. 3 zile nu m-a lasat si pe langa asta m-am trezit cu inca o problema. muschii fetei din partea stanga sunt foarte slabiti. Tot de 3 zile imi simt limba putin amortita. A mai avut cineva asa ceva?! Un medic mi-a spus sa stau linistit ca nu e nicio problema. nu mi-a recomandat nimic. doar sa stau cateva zile acasa la caldura si sa ma feresc e curent! Daca a mai avut cineva vreo problema de genul asta si a gasit vreo solutie, astept un raspuns! Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: