pareza faciala, va rog rsp urgent!!

142 comentarii 1 2 ..... 4 5
0
23-08-2010, ora 21:53
jewish jo
Nu este medic/terapeut
jewish jo
cu 2 saptamani in urma m-am trezit si eu intr-o dimineata cu binecunoscuta pareza(am stat in curent).am fost f speriata pt ca in urma tratamentului nu vedeam nici un rezultat.degeaba imi spunea toata lumea sa am rabdare...eu tot mai pesimista eram.Acum dupa doua saptamani pot sa spun k se vad rezultatele...chiar f bine.pot sa zambesc, chiar sa ma incrunt...nu se observa decat daca rad f tare(sper sa treaca si asta).trebuie sa mentionez ca inca de la inceput fata nu mi-a fost strambata...doar k nu puteam sa inchid ochiul si coltul gurii era f putin vizibil lasat(asta in repaos) in schimb nu puteam sa misc deloc partea afectata. Ce-i drept in ziua in care am facut pareza am luat milgamma(la sfatul doctorului de familie)si imediat a doua zi am fost la urgente...am urmat un tratament cu milgamma n, medrol, tiolin, pentoxi retard si contoloc (pt stomac). am facut si masaj facial singura, acasa (sincer nu f mult, dar cred k m-a ajutat mult). Va doresc tuturor cu aceasta problema sa va vindecati complet, stiu prin ce treceti si bineinteles multa rabdare, credinta si vointa
0
28-10-2010, ora 12:39
violeta marina
Nu este medic/terapeut
violeta marina
buna.ma numesc marina si acum 2saptamani am facut pareza faciala dreapta.dar am sperante pt ca am raspuns la tratament foarte repede.
0
28-10-2010, ora 12:45
violeta marina
Nu este medic/terapeut
violeta marina
jewish jo pe mine m-a ajutat foarte mult guma de mestecat si tratamentul a fost MEDROL recomandat de medic neurolog.mult curaj tuturor si feriti-va de frig
0
05-02-2011, ora 22:08
angela popa-medic
Identitate neconfirmată
angela popa-medic
va salut, stimati pacienti. Am citit mesajele voastre, in care am observat disperarea multora. Pot cert, sa va comunic ca sansele de vindecare sunt mult mai mari, a perezei faciale, aplicind acupunctura concomitent cu tratamentul medicamentos chiar din primele zile de aparitie a simptomelor. Evident depinde de cauza parezei, virsta, sex... Cu cit mai precoce incepe tratamentul cu acupunctura, cu atit mai repede este insanatosirea. Personal lucrez cu astfel de pacienti, care dupa o cura sau doua de acupunctura se recupereaza asimetria faciala.
0
09-02-2011, ora 09:12
iulica38
Nu este medic/terapeut
iulica38
Am 41 de ani si de cateva zile am o problema : adica coltul guri sa stambat in jos, obrazul il simt greoi, ochiul se inchide greu, nu pot fluera, pareza faciala cumva? Ce indicatii imi sugerati sau si tratament, va rog ajutor.
0
12-02-2011, ora 17:32
angela popa-medic
Identitate neconfirmată
angela popa-medic
Ai nevoie de tratament medicamentos antiinflamator urgent, recomandat de un neurolog si acupunctura--urgent chiar din primele zile ale parezei. Cu cit mai devreme incepe tratamentul prin acupunctura cu atit mai repede se recupereaza nervul facial.
0
20-02-2011, ora 20:15
iulica38
Nu este medic/terapeut
iulica38
Va mutumesc frumos pentru realul ajutor dat : am consultat un doctor neurolog si diacnosticul a fost pareza faciala stg, tratament : dexemetahazona[5] injectabil im, movalis[10]injectabil im, milgamma, n, proceduri de ionizare si masaj facial fara internare si a dat rezultate in 7 zile dar totul este strict multumesc doctoritei Andrei de la policrinica spitalului mitropolia craiova cat si asistentilor dumneaie este foarte bine, consultati un medic el stie de ce natura este nu luati de capul vostru tratamente aveti incredere.
0
10-03-2011, ora 14:45
Maria emma
Nu este medic/terapeut
Maria emma
Am avt acum 6 saptamani o pareza faciala afrigore pe partea dreapta. Am facut 2 sap tratament cu cortizon injectabil din 8 in 8 ore si cu penicilina din 6 in 6 ore. Sunt aproape refacuta. Imediat cum am ajuns acasa am facut si 10 sedinte de fizioterapie[ultrasunet, laser] si urmeaza sa fac si acupunctura care am inteles ca imi da rezultate de durata. Ma mai dor muschii fetei cand ma apas sau imi fac masaj, dar am inteles k este un lucru normal..insa ochiul il inchid, spranceana o misc, nu mai este nimic vizibil. Problema cea mai mare ramane gandul ca pot face f.usor inca o data pentru ca sunt sensibila, cel putin asa mi s-a zis. Ma feresc cat de mult pot de curent, vant, frig. Port fes si am de gand sa port toata primavara bascute..esarfele sunt de nelipsit, pe care le port pana la ochi[ de frica :|]. Lucrul asta a devenit o problema cand afara este cald, iar eu simt ca bate putin vantul...simt nevoia sa ma acopar foarte bine [repet, pana la ochi] si am ciudata impresie ca lumea ma vede difeerit. Stiu ca ar trebui sa ma gandesc la sanatate[si asta fac], insa devine frustrant cand vezi ca e cald..si e totusi primavara, nu iarna. Daca nu imi tin pometii acoperiti[asa cum mi s-a recomandat sa fac mereu de la o asistenta de la fizioterapie] ma afecteaza? Atat de sensibila sunt?..:|
0
10-03-2011, ora 14:47
Maria emma
Nu este medic/terapeut
Maria emma
am uitat sa precizez faptul ca am doar 17 ani..
0
27-03-2011, ora 09:27
niccc
Nu este medic/terapeut
niccc
Va rog frumos sa ma ajutati..De 5 zile am pareza faciala periferica stanga..
Am fost la medic acum 2 zile si am inceput deja tratamentul doar cu Prednison si Neuromultivit...+penicilina (pt raceala). Am refuzat internarea, iar maine (luni) voi merge la control.. Si cred k va fi necesara internarea..
1.As vrea sa stiu daca e de ajuns doar Prednison ?..din cate vad eu aici toti au ceva de genul milligamma..
2.Avand in vedere ca am fost la un medic primar, ci nu la un neurolog, care mai poate fi cauza aparitiei acestei pareze? ( p.s : am stat la scoala mai tot timpul in curent iar uneori inainte sa plec ma spalam la cap)
3. Deoarece am o forma mai usoara(am putut intodeauna sa imi misc spranceana si muschii pe partea cu probleme) credeti ca am sanse sa imi treaca in mai putin de 2 saptamani?

Astept cu nerabdare raspunsuri si sfaturi! Multumesc anticipat...:)
0
29-03-2011, ora 01:15
STEFAN1987
Nu este medic/terapeut
STEFAN1987
niccc in primul rand dute la un neurolog el e specilistul in asemenea cazuri si daca intarzii mult recuperarea devine foarte dificila 2 e un motiv destul de bun pt a face pareza faptul ca ai stat in curent si cu capul ud 3 cu cat incepi mai repede recuperarea cu atat ai mai multe sanse sa te recuperezi in 2 saptamani 4 trbuie sa faci si electrostimulari pe langa exercitiile fizice daca mai ai nevoie de ceva scrie mi sanatate
0
29-03-2011, ora 17:37
niccc
Nu este medic/terapeut
niccc
stefan, incep sa ma simt din ce in ce mai bn... a trecut deja o saptamana si se vad rezultatele..tie in cat timp ti-a trecut?
0
29-03-2011, ora 17:40
STEFAN1987
Nu este medic/terapeut
STEFAN1987
eu am facut de 4 orri pareza asa ca e greu de comparat ultima data m am refacut destul de repede 2 saptni sa zic
0
29-03-2011, ora 19:47
niccc
Nu este medic/terapeut
niccc
Destul de bine!
Si la mine recuperarea merge bine, deci sunt sanse mari ca sapt viitoare sa fiu "ca nou".
Oricum vreau sa ma vada si un neurolog si sa imi zica mai multe..Dar asta dupa ce voi merge joi la control..
Iti multumesc pt raspunsuri:)
Inca ceva: In afara de Prednison si vitamine ai mai luat si altceva??
0
16-04-2011, ora 21:54
Ilincau Ioan
Nu este medic/terapeut
Ilincau Ioan
Buna ziua, ma numesc Ilincau Ioan Am 54 de ani si de 12 zile am pareza faciala dreapta am facut injecti iau pastile si nu vad nici o schimbare ma simt mai rau sunt slabit nu am putere va rog daca ati mai avut sau stiti pe cineva care a avut asta e reactia? am fost la 4 doctori si mi-au zis ca sunt slabit din cauza medicamentelor voi ce ati facut ? daca ma puteti ajuta sa imi ziceti ce sa fac sau un loc unde sa ma duc astept raspuns va rog:(
0
05-07-2011, ora 15:06
xeniaxenia
Nu este medic/terapeut
xeniaxenia
MA NUMESC XENIA SI AM 24 ANI. AM FACUT O PAREZA FACIALA DE STINGA, DAR IN CAZUL MEU A FOST "PARALIZIA BELL" SAU "BELL'S PARALYSIS".
AM FOST A 5-A ZI LA MEDIC SI MI-A PRESCRIS 2 MEDICAMENTE DINTRE CARE UNUL FOARTE COSTISITOR. ADICA, "PREDNISOLON 30 MG"(FACE PARTE DIN CATEGORIA CORTISONULUI, DOAR CA E MAI EFICIENT) SI UN ANTIVIRAL "FAMCICLOVIR 500 MG" ACESTA COSTIND IN JUR DE 200 €. PRENDISOLONUL IL LUAM 1 DATA /ZI, FAMCICLOVIRUL DE 3 ORI /ZI, DAR AMBELE TIMP DE 10 ZILE. REZULTATUL S-A VAZUT PESTE 4 ZILE 50 %, PESTE 10 ZILE, ADICA LA SFIRSITUL TRATAMENTULUI 80 % SI ABIA DUPA 1 LUNA DE 100 %
DAR ACESTE 2 FELURI DE TABLETE LUATE IMPREUNA DAU REZULTATE MAXIME SI RAPIDE. VREAU SA SPUN TUTUROR CELOR CARE AU ASEMENEA PAREZA, SA FIE FOARTE ATENTI LA DIAGNOZA, DAT FIIND FAPTUL CA PAREZE FACIALE SUNT DE MAI MULTE TIPURI, DE EX. ESTE UNA CAM ASEMANATOARE DAR SE CHEAMA "SINDROMUL LYME", IN ACEST CAZ LA FEL SUNT AFECTATI MUSCHII FETEI DE LA GURA SI OCHIUL STING, DAR PLUS LA ASTA TOATA PARTEA STINGA A CORPULUI TREPTAT AMORTESTE.
P.S. IN CAZUL MEU NU PUTEAM INKIDE OKIUL STING, GURA SE DUCEA PE O PARTE(DREAPTA), ASIMETRIA DE PARTE STINGA, NOAPTE SIMTEAM DURERI IN ADINCUL OKIULUI STING, ESTE INTR-ADEVAR O EXPERIENTA KINUITOARE DAR CI CARE AU AVUTO, NU VOR MAI AVEA PARTE DE EA, SE INTIMPLA DOAR O DATA IN VIATA!!!
SI INCA CEVA, LA PARALISIA BELL NU ESTE DOAR "CURENTAT" OKIUL DAR SE PRESUPUNE A FI SI UN MOTIV AL HERPESULUI, CARE ESTE DEJA IN SINGE SI CARE IN ACEST CAZ ATACA AL VII-lea NERV, CARE RASPUNDE DE MUSCHIUL GUREI SI A OCHIULUI CHIAR SI A CLIPITULUI DE OCHI. DE ASTA TRANTAMENTUL CONCOMITENT CU ACEST ANTIVIRAL PUTERNIC ESTE EFICIENT.
DORESC TUTUROR MULTA SANATATE SI ADRESATI-VA LA UN SPECIALIST BUN!!!!!!!!
0
27-11-2011, ora 23:59
iilioiumadalina
Nu este medic/terapeut
iilioiumadalina
Buna, ma numesc madalina, si am 19 ani, de aproximativ 4 zile am inceput sa nu imi pot misca prea bine muschii din partea dreapta a fetei, iar ochiu drept nu se inchide pana jos. si imi lacrimeaza foarte mult. am citit acuma 10 minute pe un site ca exista si riscul de a-ti pierde vederea***...inca nu m-am dus la doctor pentru ca nu am atata incredere in ei ( ma refer cei din romania) si m-am gandit ca poate am tras curent si imi va trece.. dar citind pe acest forum de acesta boala numita Paralizia Bell m-am speriat foarte mai tare si am luat decizia de a merge la doctor. Vreau sa mentionez faptul ca nu prea vad unde as fi putut trage curent pentru ca am stat aproape numai in casa si numai ce mergem si la facultate unde este foarte cald... si mai ceva.. niciodata nu mi-am facut analizele de sange.. imi este foarte rau de la sange ba am si lesinat o data. sunt foarte disperata si imi este foarte frica de consecinetele bolii si la fel de mana doctorilor care uneori poate fi 'neglijabila'..

Ps: am citit multe cazuri de acest gen pe forum insa al meu nu este atat de grav..pot sa imi folosesc muschii cat de cat insa foarte putin si dupa un masaj facial simt ca imi amorteste si mai tare decat era ca aproape nu imi pot misca partea afectata a fetei
0
15-12-2011, ora 04:19
maria_mikka
Nu este medic/terapeut
maria_mikka
buna ma numesc maria am 21 de ani, si am facut pareza faciala la 11 ani, si e un chin pt mine ca nu sunt vindecata nici acuma 100% doar 80%. nu doresc la nimen asa ceva sunt foarte trisa nu prea zambesc pt ca se observa ca mi se duce gura in partea dreapta si ochiul stang nu pot sa inchid bine..voare acuma daca mas duce la doctori as mai avea sansa sa ma vindec? va rog din tot sufletu scrietim.
0
08-02-2012, ora 08:21
blucica
Nu este medic/terapeut
blucica
ma numesc lucica am facut o pareza faciala la inceputu luni octombrie.la inceput nu mi-au facut tratamentu corect.dupa 3 luni si 2 sapt.am inceput tratamentu corect.dupa 4 zile mi sa indreptat gura.sunt foarte multumita de tratament dar nu reusesc sa ridic spranceana bine.fac masaje la fata in fiecare zi de 5-6 ori.voi ramane cu acest defect pt.toata viata?
0
08-02-2012, ora 12:18
xeniaxenia
Nu este medic/terapeut
xeniaxenia
Eu am avut norocul de a ma afla in Olanda kind mi-a aparut Paralizia Bell, m-am dus a 5-a zi la medic, dupa cum am avut programarea;si de cum am intrat pe usa, medicul meu doctor Dickens, caruia ii multumesc si acum, a stiut de ce este vorba, fara nici o indoiala.Important ca medicul sa confirme diagnosticul corect. In urma medicamentelor corespunzatoare pentru Paralizia Bell, mie mi-a trecut totul intr-o luna, dar rezultatele se vedeau dupa primele 10 zile, asa cum am mai scris in comentariul de mai sus.Puteti gasi informatii clare despre acest caz pe wikipedia-Bell's Paralysis sau paralizia/pareza Bell. Medicul mi-a explicat ca in acest caz este vorba de virusul Herpes ce ataca al 7-lea nerv facial si provoaca aceasta reactie/deformare a fetsei.Paralizia Bell este un fenomen destul de rar, apare de la 1-60 dintre persoane.Eu sunt foarte multumita ca mi s-a prescris un tratament adecvat cazului meu. Celor care au vre-un fel de pareza faciala: nu faceti tratament desinestataor, mergeti la medic, daca nu aveti incredere in rpimul, mergeti la altul care are ideie depsre ce este vorba.Mult succes la toti!
P.S. medicul nu mi-a spus sa fac nici un fel de masaj, dat fiind ca problema este in singe, nu in afara.Pe noapte m-a sfatuit sa 'inchid' ochiul sting (care era mereu deschis din cauza paraliziei) cu un disc curat de coton pentru demakiat fatsa. Am luat doar 2 medicamente: Prednisolon 30 mg si Famciclovir 500 mg.
0
11-07-2017, ora 20:29
Anonim13370
Nu este medic/terapeut
Anonim13370
Buna, am 15 ani si am pareza faciala din nastere...este si pe stanga si pe dreapta.este un pic mao greu de explicat...pot sa inchid ochii nu intampin dificultati dar totusi nu i pot inchide complet.cand zambesc coltul drept al gurii mi se duce in partea dreapta iar cel din stanga de abia se misca.am fost la doctor neurolog si din pacate mi a zis ca nu se mai poate face mare lucru..sa incerc un tratament cu socuri electrice electrozi sau operatie faciala...Am o intrebare...dupa 15 ani de zile credeti ca mai este posibil sa se repare ceva?..sunt constient ca de obicei astfel de afectiuni se trateaza maxim in 3 luni de zile.dar ma gandeac totusi la o operatie faciala..am inteles ca am un nerv mort..si este mai greu sa va explic cam cum am pareza...mdeci am maxilarul...mandibula nu se suprapune cu maxilarul.buzele nu mi sunt lipite insa le pot lipi pret de 2 secunde.cand mananc nu pot sa mananc cu gura inchisa.si daca nu zambesc sau daca nu schitez vreun gest nu mi se apleaca colltul gurii si nici nu mi se contraxta vreun alt muschi facial.si nu mi pot ridica sprancenele.si este o mare piedica in interactiunile sociale deoarce toti sunt mai atenti la fata ta decat la ce zici...si pentru varsta mea de 15 ani este mai greu...pentru ca ma simt diferit si nu prea mai pot iesi din casa.va rog frumoa sa mi spuneti daca se mai poate face ceva..orice...sau daca voi trai cu asta pana la moarte
0
18-12-2018, ora 11:09
Utilizatore
Nu este medic/terapeut
Utilizatore
Acum 6 ani am facut semipareza faciala periferica stanga, iar acum a revenit, dintr-o data. la un neurolog pot ajunge abia peste o saptamana sau mai bine... ce sa fac in situatia asta?
Adaugă un comentariu / răspuns
142 comentarii 1 2 ..... 4 5

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: