Parodontoza agresiva - optiuni terapeutice multiple

29-06-2017
Infinihil1
Nu este medic/terapeut
Infinihil1
Buna ziua/seara,

Tocmai m-am intors de la o a treia clinica stomatologica de pe parcursul anului acesta cu o a treia optiune terapeutica. Link catre o radiografie panoramica de saptamana trecuta: http://imgur.com/KAUhFPK

Situatia e urmatoarea:

Sex feminin, 28 de ani, ingrijire optima (conform specialistilor, nu conform propriei opinii), nicio problema majora prealabila. Acum cateva luni a inceput dintele cu nr. 22 sa se miste. Mi s-a solicitat o radiografie panoramica si de acolo a inceput „calvarul”. Dintele miscator a fost devitalizat, a facut puroi (si inca face) dupa antibiotice, chiuretaje, curatari intense, igiena stricta etc. Diagnostic: parodontoza, toti dintii din partea de sus expusi riscului de a cadea, os care scade de la o luna la alta, gingie retrasa la diversi dinti.

Optiune terapeutica 1: interventie cu lambou (pantru ca abcesul nu inceteaza) si daca nu isi revine dintele cu nr. 22 (incisiv lateral), implant cu aditie de os. Fara mentiune de tratament pe termen lung.

Optiunea terapeutica 2 legata de imobilizarea dintilor.

Optiunea terapeutica 3: fara interventie cu lambou ca „nu are rost pe termen lung la cat de avansata e boala”, facut o analiza pentru a stabili despre ce bacterie e vorba, apoi tratament cu laser si imobilizarea tuturor dintilor. Fara implant pentru ca nu exista os (nicio mentiune de aditie de os). Transmis ca e „cel mai grav caz de parodontoza juvenila vazut pana acum, pana la 35 de ani s-ar putea sa ramaneti fara dinti si nu o avem nici unde sa facem implant, deci proteza”. Ok.

Nu stiu ce optiune sa aleg, nepricepandu-ma. E mai ok sa aiba loc interventia cu lambou asupra dintelui care se misca, are gingia retrasa foarte tare si puroi recurent si dupa eventual implant? E mai ok tratamentul cu laser si imobilizarea dintilor ca ansamblu, apoi pus punti?
1 comentarii
0
30-06-2017, ora 07:34
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna dimineata,
Avand in vedere faptul ca puroiul este inca prezent, este indicat sa faceti o testare microbiana pentru a se identifica bacteria.
Mergeti la medicul care v-a propus aceasta solutie de tratament.
O zi buna.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: