pasul spre o relatie serioasa

14-10-2010
florica85
Nu este medic/terapeut
florica85
O sa incerc sa fac un rezumat al relatiei mele cu un barbat, asta ca sa nu va plictisesc cu tot felul de detalii.
M-am indragostit in urma cu un an de un coleg de munca. E vorba de un coleg pe care il stiam de cativa ani, dar atunci s-a produs "click-ul", cam de un an suntem mai apropiati.
Mentionez ca eu sunt singura si el este singur de destul de mult timp, eu am 28 ani, el 33.
Pot sa spun ca avem acelesi interese, valori, imi ia apararea in anumite situatii, ma ajuta mult, flirteaza cu mine, ma alinta, glumim, radem, povestim, am avut si vreo 3 intalniri cu el, ma simt bine alaturi de el, protejata, etc.
Cred ca si-a dat seama ca eu am ceva sentimente pentru el, dar si eu cred ca el are sentimente pentru mine. Dar eu as vrea sa trec la un alt nivel, adica sa incepem o relatie serioasa, dar el nicicum sa faca pasul, sa avem o discutie serioasa despre relatia noastra, iar eu nu prea stiu cum sa procedez, nu stiu daca sa iau initiativa (peste tot citesc ca barbatii sunt vanatori, etc), probelma e ca el e cam orgolios.
Si nu prea stiu ce sa fac in situatia data, ce sa cred. Oare chiar vrea ceva cu mine si se gandeste bine pana sa faca pasul urmator, sau...? Totusi a avut un an timp sa ma cunoasca, vede cine sunt, deci ce ar putea sa-l impiedice sa faca pasul urmator?
2 comentarii
0
14-10-2010, ora 09:24
artemism
Nu este medic/terapeut
artemism
Buna ziua, şi eu am trecut şi trec printr-o relaţie asemănătoare de trei ani. Din experienta mea, nu cred că există reţete sau sfaturi în acest sens, ce contează este tăria dumneavoastră de caracter: nu încercaţi să "dezvoltaţi" relaţia asta în mintea dumneavoastră mai mult decât este în realitate!!! Dacă se poartă astfel cu dumneavoastră, cel mai bine este să nu investiţi (sentimental) prea mult in relaţie (veţi avea foarte mult de suferit), nu vă faceţi vise, nu încercaţi să vă închipuiţi paşii următori ai relaţiei, de vreme ce el nu îi face, nu vă închipuiţi nici gânduri de-ale lui legate de dumneavoastră, s-ar putea în realitate ele să nici nu existe în mintea lui. Unii bărbaţi sunt mult mai simplii, nu-şi pun prea multe probleme (de genul: relaţia asta trebuie să devină mai serioasă), ei pur şi simplu iau lucrurile ca atare şi nu se prea gândesc la ceva serios, sau la consecinţe, dacă " flirtează" sau "vă alintă"... asta nu e nimic relevant.
Sfatul meu este să nu încercaţi să deschideţi dumneavoastră o discuţie de genul ăsta, nu ar ajuta la nimc. Foarte probabil el vă va răspunde cu nişte termeni foarte vagi, imprecişi... cărora dumneavoastră apoi în minte, le puteţi da o coloratură pozitivă în sensul dezvoltării relaţiei, veţi începe să brodaţi mai departe vise şi dorinţe... a căror neîmplinire vă vor arunca mereu într-un cerc vicios al durerii şi neîmplinirii. Cu cât veţi investi mai mult, cu atât vă veţi putea despărţi sentimental mai greu de această persoană, indiferent de cât de mult este dispusă (sentimental) să vă ofere. Durerea poate avea trepte infinite.
A fost un sfat, doar atât. Depinde mult de dumneavoastră paşii următori, şi nu de sfaturile date de alţi oameni. Numai bine.
0
19-10-2010, ora 10:41
sellena.star
Nu este medic/terapeut
sellena.star
Sunt intru totul de acod cu ce spune Artemism, nu incerca sa dezvolti relatia aceasta mai mult decat este, Probabil ca tu simti ceva mai mult pentru el si-ti doresti iubirea lui, dar daca dupa un an de zile aceasta relatie nu s-a materializat, sper ca intelegi ce vreau sa spun, inseamna ca dorinta sexuala nu exista si din partea lui, el multumindu-se doar cu o simpla prietenie. Cand un barbat si o femeie se iubesc, implicit ajung sa-si doreasca sa faca dragoste, e firesc; eu nu cred in relatia platonica dintre un barbat si o femeie, ceea ce inteleg ca se intampla in cazul tau.
Tu vei simti ce sa faci pe viitor, dar incearca sa nu crezi in iluzii, vei suferi si iti va fi mai greu.
Mult bine iti doresc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul