Pauza la Yasmine.. menstruatia intarzie (4 zile)

06-04-2011
NicoletaAMELIA
Nu este medic/terapeut
NicoletaAMELIA
Buna ziua, am folosit yasmine iar acum sunt in pauza specifica celei de-a 3 a luna, insa astept menstra de 4 zile si intarzie sa apara, ca si semnele prevestitoare acesteia. Care este posibilitatea sa fi ramas insarcinata, si in acest caz, in ce masura dauneaza acest lucru copilului in conditile in care mi l-as dori extraordinar de mult.Precizez ca am respectata intocmai conditiile de administrare ale anticonceptionalelor si am beneficiat si de efectele adverse produse de acestea(varsaturi, greata, balonare, crestere in greutate pana la 5 kg, )Va multumesc mult.
6 comentarii
0
06-04-2011, ora 10:40
turda
Nu este medic/terapeut
turda
un test de sarcina te-ar ajuta sa te linistesti dar daca nu apare in 7 zile consulta medicul ginecolog.
0
06-04-2011, ora 10:45
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
O sarcina, fara a putea spune, deocamdata, ca este exclusa, este foarte improbabila. Mai degraba este vorba de un efect al anticonceptionalelor, cu precadere ale celor de tip yasmine, care scad fluxul si durata menstruatiei, iar uneori aceasta scadere poate ajunge la zero.

Ca regula generala, atunci cand doriti copii este mai bine sa nu folositi anticonceptionale. Ele se folosesc atunci cand NU dorim copii, motiv pentru care se numesc "ANTIconceptionale" si nu "PROconceptionale".
0
06-04-2011, ora 11:05
NicoletaAMELIA
Nu este medic/terapeut
NicoletaAMELIA
Va multumesc foarte mult pentru raspuns, bineinteles ca imi este foarte clar scopul anticonceptionalelor, am precizat decat faptul ca in cazul unei sarcini as dori sa pastrez copilul si implicit m-ar fi interesat si impactul yasmine asupra sanatatii copilului.
ingrijoratoare este aceasta scadere a fluxului menstruatiei pana la zero, nu cunoasteam acest aspect, va multumesc foarte mult pentru informatie, este suficianta pentru a ma convinge sa intrerup administrarea lor, cu toate le-am luat la recomandarea unui medic ginecolog informat de faptul ca nivelul colesterolului era cu mult peste medie si anume 315 pentru o persoana de 21 de ani, nefumatoare.Care ar putea fi consecintele.Multumiri inca o data.
0
28-04-2011, ora 14:50
ALLIA
Nu este medic/terapeut
ALLIA
Iau yasmin de 1 luna la a 2a folie am uitat folia acasa ca am plecat de sarbatori din care luasem primele 4 zile ce fac acum eu nu am mai luat trecusera deja 3 zile cand m-am intors si in a 4 a zi mi-a venit o hemoragie ce sa fac, e din cauza ca nu le-am mai luat, astept raspuns urgent acum au trecut 5 zile.ajutor ce sa fac???????????????
0
02-05-2011, ora 22:45
andruska mea
Nu este medic/terapeut
andruska mea
Buna seara, am si eu o intrebare.am 22 de ani si folosesc Yasmin de 5 ani...la indicatia medicului, si am facut pauza doar o singura data dupa 4 ani in perioada aceasta timp de 2 luni. Acum as vrea sa renunt la anticonceptionale, iar intrebarea mea este daca exista riscul sa raman mai greu insarcinata. Am auzit mai multe pareri printre care ca pot dauna (nu mai pot avea copii) daca sunt luate pe o perioada lunga fara pauza. Nu am avut nici un fel de probleme in acesti ani, m-am simtit foarte bine, dar imi este frica ca nu mai pot face copii...ceea ce imi doresc. Astept un raspuns...va multumesc!
0
09-05-2011, ora 18:36
mirela.buta
Nu este medic/terapeut
mirela.buta
Buna ziua, dl doctor!
Am folosit de vreo 3 ani yasmin, dar am rugat ginecologul sa-mi recomande alte anticonceptionale (recunosc ca din motive financiare), si mi-a recmandat artizia. M-am simtit foarte bine de la yasmin, nu am avut niciun efect secundar, si oarecum mi-e teama sa le schimb. As trece de la 35 lei blisterul la 13 lei blisterul..diferenta dintre ele fiind cantitatea de progesteron de la 3 mg(yasmin) al 0, 075mg(artizia)...care e diferenta calitativa dintre cele doua, cum afecteaza organismul aceasta diferenta si de ce si diferenta de pret e destul de mare dat fiind ca eficienta este aceeasi in ambele cazuri?
Multumec!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: