Penis nedezvoltat

23-06-2014
Marius Popescu
Nu este medic/terapeut
Marius Popescu
Buna ziua, sunt un baiat de 14 ani.Sunt ceva mai plinut in jur de 60-63 KG, problema mea este ca nu mi sa dezvoltat penisul deloc in stare normala la vedere are 1 cm si inca 1 cm piele in varf, el normal este de 3 cm, in erectie este de 6 cm la vedere si 9 normal, am spus mamei mele aceasta problema (nu puteam sa ii spun tatei, prea multe motive), am fost la un doctor si mi-a spus ca trebuie sa slabesc.NU cred ca asta este problema, cand m-am nascut am fost operat la penis pentru ca era 'lipit' cu piele, pe o parte inca mai este 'lipit' cu piele.Astept raspunsuri din partea doctorilor dar si a persoanelor care au mai trecut prin asta si au rezolvat!Mentionez :cateodata cand ma plimb sau merg ma doar testiculul drept, durerea ajunge pana la ficat.

P.S:As inclina mai mult spre operatie.. Vreau sa stiu daca este posibil o operatie, daca DA care sunt riscurile si alte chestii.
2 comentarii
0
23-06-2014, ora 23:27
Dr. Diana Enachescu
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Diana Enachescu
Avand in vedere ce ti-a recomandat doctorul pe care l-ai consultat ( banuiesc ca era endocrinolog) cel mai probabil te confrunti cu o afectiune care se numeste penisul "ascuns" (am. conceal penis) care se defineste printr-o acumulare mai abundenta de tesut adipos in zona pubiana care duce la acoperirea in mare parte a "radacinii" penisului rezultand astfel asa zisul "penis ascuns".

Sindromul se intilneste frecvent la persoane corpolente dar si la cele cu dismorfii adipoase atunci cind grasimea este plasata cu preponderenta in aceasta zona. Daca mai reusesti sa slabesti este posibil sa mai castigi 2-3 cm prin pierderea grasimii de la baza penisului.

Altfel problema se rezolva in general printr-o liposuctie zonala. In cazul cand exista si un exces exagerat de piele se asociaza si cu o plastie de reducere cutanata a pielii in exces (dar acest lucru se poate face dupa ce ajungi la maturitatea sexuala ~ 18 ani). Efectele estetice si psihice sunt imediate si de mare importanta.

In cazul in care nu ai consultat un endocrinolog, iti recomand sa faci si acest consult pentru a exclude o problema hormonala. (cu toate ca nu cred ca e cazul). Pubertatea si modificarile acesteia se produc pana la varsta de 18 ani deci mai este cale lunga.

In general dimensiunea penisului in stare flască mai mică de 4 centimetri, sau una erectilă mai mică de 7, 5 centimetri este considerat a fi un penis mic ( dar repet pentru un barbat adult).
0
24-06-2014, ora 11:49
Marius Popescu
Nu este medic/terapeut
Marius Popescu
Va multumesc pentru sfaturi si timpul acordat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Penisul normal vs penisul anormal - dimensiuni, caracteristici, limite
  • Lucruri pe care nu le știai despre penisul tău
  • Infecție penis fără contact sexual - cauze și tratament
  • Studiul microbiomului mucoasei genitale masculine
  •