Pentru sinuzita doar un spray?

04-02-2009
Alecssa
Nu este medic/terapeut
Alecssa
Din nou eu...Dupa o tuse de aproximativ o luna care nu a trecut la tratament cu antibiotic si sirpouri diverse, am fost la medica de familie care mi-a facut o trimitere catre un foarte bun medic pneumolog din orasul meu. Am mers acolo, m-a consultatm am fost trimisa la spital as fac un film la plamani. Cand m-am intors cu el mi s-a spus ca plamani sunt complet sanatosi. Inca ceva consultatii Si cateva iontrebari gen "Ai dureri de cap??...Simti ca si cum ceva te'ar gadila pe gat" si dupa ce doctorul a pipait zona de sub ochi si de la sprancene mi s-a spus k am sinuzita. Insa..ca tratament nu mi s-a dat decat un spary cu care imi dau in nas...Nu antibiotic nu nimic. Insa specific ca [, ] cu acel spray ma dau de aproximativ 15 ori pe zi. Insa, alte personae pe kre le cunosc si qu de aseamnea sinuzita au primit mult mai pulte pastile, un diferit regim...antibiotice. Nu imi dau seama daca am fost practic neglijata. Asa ca...Este normal ca o persoana cu sinuzita sa nu primeasca decat un SPray pentru tratare?..Multumesc.
76 comentarii 12 3 Înainte ›
0
05-02-2009, ora 22:39
Alecssa
Nu este medic/terapeut
Alecssa
Spray'ul se numeste Marimer si este usor sarat..Am citit prospectul in mare este vb despre igiena nasului pe baza acestui produs natural "solutie fiziologica de apa de mare sterilizata si microdifuzata".
0
05-02-2009, ora 22:50
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Alecssa !
E timpul sa stii ca diagnosticul de sinuzita.. poaste fi confirmat numai prin o radiografie SAF.
Nu sa nascut inca acel medic care sa vada prin os si sa stabileasca ce ai in sinus.. asa prin palpare.
TRebue sa mergi la un medic ORL.. care trataeaza sinusitele( nu pneumoftiziologul)
sa faci o radiografie SAF..
si in urma rezultatului.. dac e o sinuzita congestiva, sau una supurata, sau una polipoida..
atunci o sa ai parte de un anume tratament corect si complet.
0
08-02-2009, ora 20:57
c.gina35
Nu este medic/terapeut
c.gina35
Am facut un RMN acum 3 luni si mi s-a spus ca am toate felurile de sinuzita.Am fost la medic orl si mi-a dat inhalant si picaturi plus un medicament pentoxifilin.Pot sa spun ca mare lucru nu simt starea mea este la fel de alterata...dar problema ce ma deranjeaza cel mai tare este o presiune asupra fetei cu dureri de ochi si cel mai suparator faptul ca simt ca imi pica fata este ceva ce nu stiu sa explic ce se intampla dar mi se face o dunga deasupra buzei mai exact sub nas.Ce sa fie oare ca explic tuturor medicilor si nimeni nu imi spune ce se intampla.Sunt foarte suparata si nu stiu la ce medic sa mai apelez.
0
08-02-2009, ora 22:03
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
c.gina!
daca era o sinuzita purulenta... trebuea sa ai scurgeri urat mirositoare din nas.. si medicul avea sa.ti prescrie antibiotice.. se vede ca este o sinuzita congestiva.. ca rezultat a respiratiei proaste nazale.
ai face bine sa repeti acum, o Radiografie SAF. sa stii dac este sinuzita sigur sau NU.
Tratmentul cu Pentoxifilin administrat... vorbeste despre faptul ca medicul a satbilit o proasta circulatie cerebrala care a incercat s.o amelioreze...
deasemenea senzatia care o descrii cu caderea fetii si buzei superioare.. vorbeste despre o problema de inervatie musculara.( n. facial)
cred ca pasul 2 dupa radiografie este sa mergi la un medic neurolog...
radiografia o poti scana si trimite pe mail
0
09-02-2009, ora 14:07
c.gina35
Nu este medic/terapeut
c.gina35
Cred ca mai fac un efort financiar si merg sa fac si aceasta radiografie desi. la rmn scrie destul de clar ca este o discreta ingrosare de mucoasa la nivelul sinusurilor maxilare, sfenoidale si celulelor etmoidale cu aspect inflamator.Stiu ca mai am si o rinita alergica si o deviatie de sept.Am si un CD de la rmn unde se vede foarte clar aceste nereguli.Acum sunt mai ingrijorata ptr aceasta inervatie musculara ptr ca o am de 3 ani adica simt asta de atat timp si nimeni nu mi-a spus ce este.Un medic mi-a spus o data ca poate fi o miastenie sau o pareza faciala periferica.Nu stiu incotro sa ma duc ptr ca vreau sa ma fac bine.Vreau sa mai spun ca am povestit despre ce mi se intampla si unui medic neurolog acum un an si mi-a spus ca este posibil de la lucrarea dentara.Am schimbat lucrarea dentara am pus ce a fost mai bun adica portelan si.nimic.Astept un raspuns.
0
09-02-2009, ora 14:52
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
DA... trebuea sa scrii din prima ce scrie pe rezultatul RMN.
o DISCRETA.. ingrosare de mucoasa... NU SE Considera sinuzita.
discret.. inseamna.. nesemnificativ.. putin... si nu poate sa provoace acele simptome care le acuzi.
o ingrosare a mucoasei.. poate sa ramana si dupa o sinuzita avuta cu ani in urma.
aceasta ingrosare vorbeste mai mult despre faptul ca ai respirat proist pe nas.
dar nu pune probleme terapeutice gen. antibiotic.. NU. nu este cazul.
Nu e cazul sa faci radiografia SAF.
Sinupret.. este un antiinflamator naturist care in cazul acesta + inhalatii zilnice cu ciai de musetel in care se adauga 3-4 pic de INHALANT.. ar putea rezolva problema.
cat despre miastenie sau o problema de nerv facial.. Numai Neurologul te poate ajuta.. cu un diagnostic cert.
0
09-02-2009, ora 19:13
Alecssa
Nu este medic/terapeut
Alecssa
Multumesc de rapsuns! Insa...dupa acel tratament cu spray pe care apropae l'am terminat adevarul e ca parca a disparut totul. Nu mai tusesc, nu mai imi curge nasul nu mai ma doare capul..Sunt ff bine acum. Ar mai fi impedimentul ca tusesc dar tusesc doar de 2-3 ori pe zi fara sa expectorez, ci doar ca si cum m'as fi inecat. Sa mai fac radiografia SAF din mom ce ma simt destul de bine?..
0
09-02-2009, ora 20:08
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Nu. acum nu e cazul...
o sa faci o radiografie in cazul daca o sa se mai repete raceala cu secretii purulente din nas.
0
09-02-2009, ora 20:46
Alecssa
Nu este medic/terapeut
Alecssa
Da..Asa credeam si eu. Daca tot suntem aici...Bunica mea..Are 54 de ani si de cateva zile se tot vaita ca tuseste si in acel moment [cand tuseste] i se taie respiratia. Si nu mai poate sa respire. TRebuie sa fie atenta si chiar si in timpul noptii aproape ca nu mai doarme de loc, de frica sa nu o ia din somn. A fost la doctor i'a dat tratament cu antibiotic si la o sapt a fost la contorl..se pare ca aceste momente s'au mai rarit insa inca mai persista si sunt deranjatoare. Poate fi de la raceala??..Multumesc inca o data pentru raspuns.
0
09-02-2009, ora 21:04
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
poti sa.i adaugi la tratament Eurespal 3 pe zi.
voseptol tab de supt 3 pe zi.
dac nu o ajuta in 3-5- zile o sa mergeti iarasi la medic.
0
10-02-2009, ora 20:19
Alecssa
Nu este medic/terapeut
Alecssa
Mi-a zis ca a avut tratament cu Eurespal tablete de 3 ori pe zi...Erdomed, Zinat !... Momentan se site mai bine si aceste crize aprope au disparut. Multumesc pentru raspunsuri!...
0
13-02-2009, ora 19:14
Alecssa
Nu este medic/terapeut
Alecssa
Din nou..Acum 2 zile dupa o perioada foarte insorita relativ calduroasa pot zice, in care nu am mai avut nimic, imediat cum aau inceput ploiele si frigul m'au luat durerile de cap. Ma dor dintii si am impresiea ca mi'e uscat nasul. Simt o durere la ceafa pe aceasi parte cu dintii care ma dor, adica in stanga, durere care merge pana la umar. Acum mi'am fauc o prgamare la stomatolog sa vad ce pot rezolva si vreau sa merg luni la medic. Ma doare si urechea stanga, si durerea se tot plimba in toata partea fetii [stanga]. Poate fi tot sinuzita si sa fi fost doar o ameliorare si eu am zis ca a trecut??..Va multumesc.
0
13-02-2009, ora 19:38
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Nu cred ca acum este vorba de sinuzita.. nu sunt caracteristice durerile migratoare pentru sinuzita. mai mult duce spre o neuralgie.., (o expunere la curent).
o Problema dentara.. trebue rezolvata.. din 2 motive.. ca provoaca dureri locale.. si radiante.. dealungul traseului nervului Trigemen.
2. ca o carie dentara poate provoca si mentine infectia sinusala!
Rezolva toate problemele cu dantura!
0
10-06-2009, ora 03:17
Marian 2
Nu este medic/terapeut
Marian 2
buna ziua ! am fost la la doctor si mi sa pus diagnostic sinuzita maxilara si deviatie de sept mai am dureri mari desupra ochilor imi mai curge nasul fara sa fiu racit mai mereu si vreau sa imi spuneti va rog ce sa fac si dc imi curge nasul ?multumesc anticipat
0
10-06-2009, ora 14:50
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ai fost la ORL ?
ai facut Radiografie saf.. PENTRU A VEDEA CE FEL DE SINUZITA ai ?
cat de mare este deviatia de sept?
0
16-06-2009, ora 02:14
ced22
Nu este medic/terapeut
ced22
Buna ziua! vin si eu cu o problema si poate reusiti sa ma ajutati..am simptome care ma duc cu gandu numai la o sinuzita, durere mare de ochi deasupra lor mai ales iar de cand am aceste dureri(vreo 3 ani) parca zona de sub ei pare mai vanata, gen inflamata, dureri de gat, urechi, dureri de cap si ale fetei, stari usor febrile..Am fost operat de 3 ori de deviatie de sept, a3a operatie fiind o rinoplastie deschisa..in urma radiografiilor facute si a unei endoscopii nazale mi s-a zis ca nu am sinuzita cu toate ca eu si acum am nasu de multe ori si urechile infundate si durere mare de ochi...Vreau sa va intreb daca un RMN ar ajuta in rezolvarea problemei?
Ar putea fii o sinuzita etmoida? Va multumesc.
0
17-06-2009, ora 22:04
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Da..esti un caz mai complicat..
nu pot sa te ajut cu nimic concret.
trebuie sa faci un consul Oftalmo..+ fund de ochi..
si daca acolo nu e nimic.. poti face si RMN
0
11-07-2009, ora 10:55
neluadrian01
Nu este medic/terapeut
neluadrian01
buna ziua domnule doctor
in speranta unor sfaturi utile pentru mine si pentru persoanele cu afectiuni similare am sa expun si eu pe scurt problema mea
de ceva ani am fost diagnosticat cu sinuzita, care a fost tratata cu antibiotice, sparay uri, etc.
in anul 2007 am facut unele investigatii ( radiografii, endoscopii cu fibra optica, tomografie computerizata de sinusuri si cerebrala, analize de singe) in urma carora mi s a recomandat sa ma operez..Operatia am efectuat o la Institutul de fono-audiologie si chirurgie functionala o.r.l. prof. dr. DORIN HOCIOTA Bucuresti, unde am fost operat de :
- sinuzita etmoidala stanga, operata endoscopic
-sinuzita maxilara stanga, operata endoscopic
- rinita cronica hipertrofica, operata endoscopic
Dupa o perioada de cca 1 an cind m am simtit relativ ok, simtomele au inceput sa reapara
nas infundat, care nu curge niciodata, respiratie dificila pe nas, uneori dureri de cap localizate la nivelul globilor oculari etc, recurgind iar la antibiotice spray ri etc date de medicul orl.
Medicul ORL in luna iunie 2009 mi a stabilit un diagnostic de rinita cronica hipertrofica si mi a prescris medrol si nazonex sparay, care sincer nu m au ajutat prea mult.
Am auzit de o tehnica chirurgicala noua RADIOFRECVENTA pentru reducerea volumetrica a cornetelor in cazul rinitei cronice hipertrofice. Se face din cite stiu cu anestezie locala, dureaza cca 20-30 minute, nu necesita spitalizare, iar efectele sunt benefice. Ce mi puteti spune despre aceasta tehnica sau daca este cineva care a facut o asemenea interventie, sa ne spuna mai multe, daca se simte mai bine etc.
multumesc
0
11-07-2009, ora 14:09
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Da, cam aceasta este si parerea mea despre reductia cornetelor cu Radiofrecventa.
.ESte putin traumatizanta, se suporta foarte bine de catre pacienti.
Cred ca sunt suficiente persoane care au facut deja aceasta interventie la Pascani sau in alta parte si pot sa.ti spuna si punctul lor de vedere!
0
27-07-2009, ora 20:11
neluadrian01
Nu este medic/terapeut
neluadrian01
buna ziua
revin din nou in legatura cu rinita hipertrofica cronica in legatura cu care v am scris mai devreme
inainte sa ma hotarasc cu privire la interventia chirurgicala cu radiofrecventa am apelat la un medic homeopat, care mi a dat un scurt tratament.
tratamentul a constat in 5 pastile mici pe care le am tinut sub limba 3 zile
desi nu mai aveam incredere in nici un tratament, si credeam ca nimic nu mai amelioreaza rinita mea, desi este vara si temperaturile de peste 35 grade imi faceau viata calvar, totusi spre surpinderea mea am inceput sa ma simt mult mai bine
nu mai sunt infundat, nu mai iau pastile, sparay uri, ceaiuri etc incit nu mi vine sa cred.
sper sa nu fie doar ceva temporar
va doresc numai sanatate
0
02-03-2010, ora 18:46
Piorescu.Iulian
Nu este medic/terapeut
Piorescu.Iulian
Buna ziua.Ma numesc Piorescu Iulian si am 17 ani.Am si io o mare nelamurire.Tusesc de aproximativ 3 luni si nu stiu de unde provine tusea.Intrun timp expectoram o substanta de culoare galbena si cateodata cu firisoare de sange si am fost mai intai la medicul de familie.Dupa niste tratamente pe care mi lea dat mia facut trimitere la un pneumolog spunandumi ca problema mea o depaseste.Am facut 3 radiografii in 2 luni la plamani iar la ultima radiografie mi-a iesit o interstitiala accentuata pe partea dreapta dar doamna pneumolog mia zis ca nu este nimic ingrijorator si ca nu aceasta este cauza tusei, Apoi ma trimis la un medic orelist sa ma consulte pentru ca mia zis ca problema nu sunt plamanii.Dupa ce ma consultat medicul orelist mia pus diagnosticul de sinuzita maxilara cronica reacutizata.Tin sa mentionez ca am fumat timp de un an si jumatate.Dupa tratament ma-m dus inapoi la control si i-am zis ca nasul nu sa orpit este tot infundat asa ca mia facut internare.In spital mia dat un tratament cu azitrox 5 zile impreuna cu parasinus, spray de nas avamis si aerosoli.Doamna doctora mi-a spus ca nu sunt necesare punctiile deoarece eliminam.Dupa 4 zile mia facut o endoscopie sa vada cum mai sunt sinusurile si mi-a zis ca sunt curate, apoi pentru a stabili natura tusei mia facut si o bronhoscopie sa vada daca bronhiile mele sunt infundate.La bronhoscopie nu mia iesit nimic neobisnuit.Mi-a facut externarea si mi-a zis sa continui cu avamisul.DUpa tratamentul de la spital nu am mai expectorat cu culoare galbuie si nici cu firisoare de sange.Doamna doctora mi-a zis ca firisoarele de sange provin din nas deoarece am venele nasului slabae si mi-a dat vitamina c impreuna cu tarosin.Momentan nu ma iurmez nici un tratament deoarece le-am terminat dar ma tine in piept si tusea nu dipare, si simt ceva in gat, cand suflu tare pe gura pot sa aud secretiile, nu stiu unde sa ma mai duc, si parca ma suforc dar pentru o scurta durata de aproximativ 2 min
nu tusesc noaptea tusesc mai mult dimineata dar este o tuse foarte rea de aproape ma inec si cand tusesc imi vin secretii in gat si le scuip, nu mai au nici o culoare acum sunt albe.Va rog frumos daca puteti sa ma indrumati.Astept raspunsul dumneavoastra
0
02-03-2010, ora 18:48
Piorescu.Iulian
Nu este medic/terapeut
Piorescu.Iulian
Ce am uitat sa va precizez este ca nasul si in prezent il am infundat si nu am facut niciodata temperatura
0
03-03-2010, ora 14:13
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
o sa te ajute foarte mult daca poti sa.ti cumperi un aparat de aerosoli si sa faci tratament acasa.
daca NU ai asa posibilitate.. faci inhalatii fierbinti cu ceai de musetel + inhalant 5 pic !
dupa care cu acel ceai faci spalaturi nazale si Gargara
tii regim fara bauturi acidulate, fara fructe citrice si fara muraturi
Bioparox sprei 2 puf in nas si 2 in gat din 4 in4 ore.
sinupret 2 la 8 ore 10 zile
0
03-03-2010, ora 18:45
Piorescu.Iulian
Nu este medic/terapeut
Piorescu.Iulian
va multumesc frumos domnule doctor pentru raspuns am sa urmez intocmai indicatiile dumneavoastra
si o sa va tin la curent cu evolutia
0
03-05-2010, ora 15:01
Dan12
Nu este medic/terapeut
Dan12
Buna ziua,
Saptamana trecuta marti, am avut un accident cu bicicleta si m-am lovit in spatele urechii. Am fost la spital, la neurochirurgie (pentru ca acolo am fost trimis) si mi-au facut radiografie rezultatul fiind ca nu am nimic. Joi dimineata (ma spalasem pe cap cu o seara inainte), a inceput sa ma doara urechea. A fost o durere de scurta durata, apoi am inceput sa o simt infundata (ca si cand m-ar fi tras curentul sau mi-ar fi intrat apa). Am fost sambata la doctor si in urma consultului (s-a uitat in ureche), mi-a spus ca totul pare a fi normal, si sa-mi mai fac o radiologie. Avand in vedere ca si acum am urechea infundata, am 3 intrebari pentru dumneavoastra:
1. Se poate sa am ceva la ureche din cauza loviturii? (lovitura e in spatele urechii, iar eu simt ca as avea un fel de dop dar in partea din fata a urechii)
2. Are rost sa-mi mai fac o radiografie din moment ce am facut deja una imediat dupa accident? (este diferita radiografia urechii, daca exista asa ceva, de radiografia facuta la neurochirurgie?)
3. Ce as putea sa fac sa-mi desfund urechea? :)

Va multumesc anticipat.
0
03-05-2010, ora 16:22
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. DA.. poaste fi un lichid in spatele timpanului.
2.3. Mergi Urgent la ORL.. si o sa decida medicul ce e de facut
0
03-05-2010, ora 16:27
Dan12
Nu este medic/terapeut
Dan12
Ok. Va multumesc.
0
27-08-2010, ora 13:05
codrutaa
Nu este medic/terapeut
codrutaa
Buna ziua!Ma doare capul mai tot timpul, imi curge nasul, iar saptamana aceasta am fost la doctor, mi-am facut radiografie s.a.f, iar rezultatul este urmatorul:"In observatie opacitate ovalara intensitate medie, bine delimitata omogena aproximativ 2cm proiestata la nivelul peretelui superior sinus drept"Nu am primit nici-un fel de medicament, si nici nu mi s-a explicat ce anume am.As dori un raspuns, va rog!
0
27-08-2010, ora 23:02
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
un chist de perete sinusal. NU da secreti nazale !!!
trebuie facut un RMN,
un consult neurologic
un consult ORL.. cu fibroscopie nazala
0
20-11-2010, ora 12:17
rx_ion
Nu este medic/terapeut
rx_ion
Buna ziua,

Numele meu este Andra si de un an si jumatet am dureri oculare foarte puternice, datorita carora nu mai pot face efort vizual aproape deloc. Oftalmologic nu am nimic, insa mi s-a zis ca este vorba de o inflamatie undeva, dar nu se localizase exact unde anume. Mi s-au adminisdtrat antiinflamatoare nesteroidiene si nu ceda decat foarte putin durerea, aproape nesemnificativ. Mi s-a administrat apoi in noiembrie anul trecut cortizon perfuzabil(Solu-Medrol) si Prednison la spitalul Universitar din Bucuresti. Durerile s-au ameliorat foarte mult, dar anul acesta au aparut iar. Am facut dinn nou Solu-Medrol perfuzabil (12 zile, pornind de la 1g), insa am ramas cu dureri. Acum cateva zile, in disperare de cauza datorita acestor dureri de ochi insuportabile, dupa perfuziile acestea cu cortizon, am ajuns la Targu Mures unde in urma unui RMN am inteles ca am o usoara deviatie de sept si celulele etmoidale destul de inflamate. Chiar domnul doctor care mi-a facut RMN-ul a spus ca daca celulelele acelea arata asa dupa perfuziile cu cortizon, nu vrea sa isi inchipuie cum aratau inainte. Si mai am si o discreta ingrosare de mucoasa la nivelul sinusurilor. Domnul doctor mi-a spus sa mai iau antiinflamatoare, dar i-am explicat ca de un an mi -su administrat foarte multe antiinflamatoare neseteroidinene si din aceasta cauza am fost trecuta pe cortizon, fiindca nu raspundeam la ele. Mi-a spus sa incerc 3 injectii cu dexametazona si daca nu ma calmeaza aceste dureri, va trebui sa fac operatie cu endoscopul pt celulele inflamate si rinosplastie pentru deviatia de sept. Endoscopul m-ar ajuta sa scap de acea inflamatie a celulelor acelea? Nu prea inteleg cum se procedeaza..Rinoplastia este abolut necesara? Mentionez ca nu am avut pb semnificative cu respiratia si nici secretii nazale. Ce pot face in acestr caz sa scap de durerile oculare fiindca din cate am inteles asta ar fi cauza si cortizonul (solu-Medrol) nu a rezolvat problema, ba din contra este o solutie pe termen scurt, fiindca durerile apar la fel de violent dupa o vreme in urma terminarii tratamentului. Astept raspuns. Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns
76 comentarii 12 3 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Am sinuzită? - semne și simptome ce susțin diagnosticul
  • Sinuzita a fost asociată cu un risc crescut de boli reumatice
  •