Pentru tineri cu anxietate

09-10-2017
Marco5
Nu este medic/terapeut
Marco5
Doresc sa cunosc tineri care se confrunta cu probleme de anxietate, pentru a comunica despre aceste stari (despre modul in care depasesc ei aceste perioade), si pentru a forma prietenii noi. Ma puteti contacta la adresa de mail:

denissuarez39@yahoo.com
8 comentarii
0
09-10-2017, ora 22:11
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Nu este tocmai recomandat sa va gasiti prieteni care sufera de anxietate. Nu aceasta este solutia pt tratarea ei. Ba dimpotriva. Daca, de exemplu suferi de o boala nu cauti persoane care sufera de aceeasi boala ci cauti doctorii care trateaza boala respectiva.
0
10-10-2017, ora 08:35
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna ziua,

Anxietatea poate fi ameliorata si tratata prin psihoterapie, nu este o boala cronica. Va sfatuiesc, mai degraba, sa incepeti o psihoterapie, unde puteti invata cum sa va controlati starile de anxietate, direct de la un specialist.

Curaj, ca se poate!
1
10-10-2017, ora 10:41
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună ziua!
Discutând despre aceeași problemă, mai mult o menții decât să contribui la rezolvarea ei.
Fiecare subiect e unic, ce-i provoacă unuia anxietatea, nu neapărat se întâlnește la celălalt.
Nu spui dacă ți s-a stabilit un diagnostic sau crezi că ai anxietate, spun asta pentru că pot fi prezente simptome specifice anxietății, dar să nu fie suficiente pentru a se putea pune un diagnostic. Am întâlnit destule cazuri în care subiecții sunt convinși că au un anumit diagnostic prin faptul că au citit simptomele pe internet.
Dacă nu ai un diagnostic bine stabilit mergi și fă-ți o evaluare psihologică, iar pe baza acestui diagnostic vei urma psihoterapie sau psihoterapie și medicație.
Important e să-ți rezolvi anxietatea nu s-o menții.
De obicei e bine să ai în jurul tău persoane cu gândire pozitivă, care să reușească să depășească orice problemă, care să știe să lupte pentru binele lor, care să te influențeze să poți depăși situațiile dificile.
Succes!
0
25-10-2017, ora 14:10
zaress
Nu este medic/terapeut
zaress
Mi se pare incredibil cat de inapoiati suntem. Grupul de suport, fie el si din pacineti anxiosi este unul din cele mai benefice abordari. Daca psihologia din Romania ar acorda mai multa atentie terapiei de grup, am face un pas inainte!!
0
25-10-2017, ora 20:24
david90
Nu este medic/terapeut
david90
De acord cu zaress. De parca persoanele ce sufera de anxietate ar fi niste ciudati care tot ce fac este sa-si "planga de mila"... Treziti-va bai, psihologi de doi lei! Daca ne-am apuca cu totii sa citim carti de specialitate, ati muri de foame...sau v-ati reprofila...Noroc ca inca mai exista oameni care nu se pot ajuta singuri si au nevoie de voi...
0
25-10-2017, ora 22:34
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Nu este vorba de limitarea psihologilor ci de faptul ca exista niste reguli de functionare a grupurilor de suport pentru ca ele sa aiba efect terapeutic.
Grupurile de pe internet, fara o organizare specifica si fara respectarea unor reguli terapeutice nu pot fi considerate grupuri de suport, in sensul pe care dumneavoastra il utilizati aici.
Si apoi, activitatea psihologilor care activeaza pe acest forum cred ca este o dovada a deschiderii acestora si nu a inapoierii lor. Timpul petrecut de acestia, voluntar, cred ca arata bunavointa lor.
Pe de alta parte formarea ca psihoterapeut este deschisa oricui. As dori sa aflu parerea dumneavoastra despre activitatea de psihoterapeut dupa ce treceti prin cel putin10 ani de studii...
Este recomandat ca inainte sa jigniti pe cineva stiti cu cine vorbiți...Am condus grupuri de suport pentru persoane cu tulburari de anxietate si depresie peste cinci ani de zile, cu rezultate excelente, in cadrul spitalului in care lucrez. Ele au fost desfiintate datorita schimbarii unor legi. Regret si acum, cinci ani mai tarziu, schimbarea legii respective...
0
26-10-2017, ora 10:20
zaress
Nu este medic/terapeut
zaress
Nu am vrut sa jignesc pe nimeni. Iar mesajul nu a fost cu directie. Cand spun inapoiati, ma refer la noi toti, ca popor :)
0
01-11-2017, ora 11:24
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Un tanar cu anxietate e important sa fie selectiv in privinta informatiilor primite pe net de la cei din jur. Uneori nu strica sa discuti despre obstacolele psihice cu cei ce au aceleasi suferinte, insa alteori poate dauna.fie prin amanarea unei interventii psihoterapeutice adecvate, fie prin anumite comentarii ce te pot rani.

In grupurile de suport poti sa gasesti atat sugestii utile cat si 'elucubratii', promisiuni de 'tratamente minune'. In special in cazul tinerilor e poate mai greu sa diferentieze ce le e de folos si ce le poate dauna. Ca atare, sugestia mea Marco, e sa discuti cu altii ca tine, dar sa filtrezi informatia prin intermediul sesiunilor de psihoterapie ce le vei urma.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul